Hlavní obsah

Cool místa pod širým nebem: kasárna, náplavka i Francie na Vysočině. Kam je radost zajít a jen tak být…

Foto: Facebook Kasárny Karlín

Foto: Facebook Kasárny Karlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny se prodlužují a teploty stoupají, takže by byla škoda sedět doma. Raději vyrazte na čerstvý vzduch – na krásná místa pod širým nebem, kde se tak sladce relaxuje a čerpá nová energie. A jestli váháte, kam se vydat, máme pro vás několik zaručených tipů.

Článek

Milujete chvíle, kdy můžete být celý den venku, poslouchat příjemnou muziku, jíst skvělé jídlo, popíjet drinky, bavit se a jen si tak užívat sladké nicnedělání? Míst, kam vyrazit za zábavou pod širým nebem s blížícím se létem kvapem přibývá, a tak je z čeho vybírat.

Rybárna na pražské Kampě

Pamatuje komedii Jak utopit dr. Mráčka? Domek vodnické rodiny, kde se odehrává řada stěžejních scén, stojí na pražské Kampě. Rybárna v Michnovském letohrádku patří už léta Skautskému institutu a podařilo se tu vytvořit úžasné komunitní místo, kam si můžete zajít na skleničku, na něco dobrého k zakousnutí nebo jen tak posedět, ať už uvnitř, nebo venku s výhledem na řeku. Zařízení je skromné, ale má to tu skvělou atmosféru a ceny jsou – vzhledem k tomu, že jsme v centru města – víc než příznivé.

Dvakrát týdně tu probíhají organizované akce a lze si tu také pronajmout sál v prvním patře. Jen kousek odtud jsou Sovovy mlýny, kam můžete zajít na výstavu, na excelentní zákusek doporučujeme nedalekou Werichovu vilu, v blízkém parku se můžete jen tak posadit či si udělat piknik. Anebo se vydejte po proudu řeky procházkou k Čertovce. Možná potkáte i vodníka…

Foto: Bunbal Iva / Mapy.cz

Pohodovou letní atmosféru ve stínu starých stromů si můžete vychutnat na pražské KampěFoto: Bunbal Iva / Mapy.cz

Závan Francie na Vysočině

Restaurace Bistrot de Papa v Horních Dubenkách nedaleko Telče se už stala legendou, a pokud milujete francouzskou kuchyni i ležérní styl života v přírodě, určitě si tohle místo nenechte ujít. Teď v létě tu mají půvabné venkovní posezení v prostorné romantické zahradě, které je zážitkem samo o sobě. U rybníka můžete relaxovat na lehátkách nebo se po něm projet na lodičkách. A také se tady dá ubytovat v útulně zařízených pokojích, i když rezervace bývají dlouho dopředu obsazené. V ceně za přespání je ovšem i pravá francouzská snídaně, kterou vám připraví šéfkuchař Rémi Decroix, rodák z francouzského Lille. Hitem zdejší kuchyně je cibulačka nebo crème brûlée, ty na zdejším menu najdete vždy.

Foto: bistrotdepapa.cz

Milujete ležérní náladu sladké Francie? Najdete ji i na VysočiněFoto: bistrotdepapa.cz

Oáza odpočinku v Karlíně

Hledáte v Praze místo, kde si dát ve stínu stromů skvělou kávu či letní drink, jen tak koukat pánubohu do oken a přemýšlet o nekonečnosti vesmíru? Kasárna Karlín jsou jasná volba. Prostor, který kdysi využívala armáda, se za poslední roky proměnil k nepoznání. Dá se tu nejen skvěle rozjímat, ale je zde i letní kino, pořádají se tady koncerty, útulné posezení je i před barem Myčka (objekt opravdu kdysi sloužil jako myčka armádních vozů), můžete si také zahrát beachvolejbal nebo se vyřádit v Housence, což je umělecké dílo sochaře Čestmíra Sušky, které znají hlavně děti. V Karlíně to opravdu žije a je škoda u toho nebýt.

Foto: kasarnakarlin.cz

Do letního kina i za příjemným posezením a zábavou vyrazte do Kasáren KarlínFoto: kasarnakarlin.cz

Náplavka na Radbuze

Každé léto ožívají břehy Radbuzy uprostřed Plzně bohatým životem. Letní večery si tu můžete zpříjemnit posezením přímo u řeky. Schoulit se do připravených lehátek, zabořit bosé nohy do písku, dát si něco moc dobrého k jídlu, do ruky letní drink a třeba se zaposlouchat do koncertu… Celé léto až do 3. září tu probíhá akce s prozaickým názvem – festival Náplavka na Radbuze, který nabídne pestrý kulturní program i pohodovou atmosféru s posezením u vody pod slunečníky, v osvětleném stanu, ale také originální chillout zónu, kde budete mít pocit, jako byste právě byli na dovolené u moře.

Foto: Martin Polívka / MAFRA / Profimedia

Plzeňská náplavka nabízí atmosféru jako o dovolenéFoto: Martin Polívka / MAFRA / Profimedia

Olomouc pro noci plné příběhů

Krásný prostor velkého amfiteátru v romantických kulisách historické Olomouce je super místo pro příjemný letní večer. Tradičně vítá i milovníky filmových příběhů. Program olomouckého letního kina je více než pestrý a najdete tu takové lahůdky, jako je Pulp Fiction, francouzské romantické drama Julie, co by bylo kdyby… nebo slovenskou černou komedii Invalida.

Promítá se v závislosti na setmění každé úterý a čtvrtek zhruba od devíti večer a k dispozici jsou až dva tisíce míst k sezení. Vstupenky koupíte na místě půl hodiny před začátkem. Můžete sem zamířit i na koncerty, přednášky, workshopy, festivaly nebo například na představení souboru Cirk La Putyka. V provozu je celé léto i hospůdka a venkovní bary, kde je pod vysokými stromy za ševelení listů radost posedět.

Foto: Olomoucký REJ - REJ.cz

Při výletu do Olomouce se nezapomeňte podívat na program zdejšího letního kina. Kromě filmů nabízí i koncerty a další zajímavé akce Foto: Olomoucký REJ - REJ.cz

Načítám