Hlavní obsah

Kam o víkendu? Za vláčky, vodníkem, do podzemí či za slavnými kuchaři

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovní týden je pomalu za námi, ale jak si následující dva dny volna užít co nejlépe? Kam vyrazit za zábavou a relaxací? Nabídka je opět velmi pestrá, na své si přijdou milovníci železnice, saunování, vodáctví, ale i dobrého jídla.

Článek

Víkendové počasí má být parádní, tak většina lidí asi nebude chtít zůstat doma. Výběr z akcí, kde se pobavíte vy, ale třeba i vaše děti, a navíc si užijete vytouženého sluníčka, je na sobotu i neděli bohatý. Ale i těm, co se chtějí před slunečními paprsky raději schovat, máme co nabídnout.

Za vláčky do Starého Plzence

V sobotu i v neděli od 10 do 17 hodin se můžete vydat do Starého Plzence, kde se v areálu plzenecké železnice a na nádraží Starý Plzenec koná železniční víkend. Vstupné je dobrovolné, zato program bohatý. Příchozí se můžou těšit například na historickou šlapací drezínu, výstavu historických vozidel, komentované prohlídky důlních lokomotiv a další železniční zajímavosti a také soutěže pro děti.

Foto: Vít Mrhal, Mapy.cz

Ve Starém Plzenci to bude o víkendu žítFoto: Vít Mrhal, Mapy.cz

Zahajte turistickou sezonu v Příbrami

Už tuto sobotu 13. 4. město Příbram oficiálně zahajuje turistickou sezonu, a tak je pro návštěvníky tohoto města nachystáno hned několik zajímavých akcí. Můžete se podívat do podzemí v Hornickém muzeu, dospělí navíc s padesátiprocentní slevou. Po povrchu i podzemím se můžete projet hornickým vláčkem, možné je i sfárat hornickým výtahem či si prohlédnout několik kilometrů štol. Další možností je prohlídka Svatohorského poutního muzea nebo přehlídka aut a motorek na náměstí T. G. Masaryka a následná spanilá jízda Česká Route 66.

Foto: Martin Šlemr , Hornické muzeum Příbram

Příbram o víkendu oficiálně zahajuje turistickou sezonuFoto: Martin Šlemr , Hornické muzeum Příbram

Na saunový festival do pražských Čestlic

V Aquapalace Praha se až do neděle koná již 12. ročník mezinárodního saunového festivalu SaunaFest 2024. Hlavním programem bude kvalifikace jednotlivců na Mistrovství České republiky v saunových ceremoniálech, přihlášeno je 33 soutěžících. Těšit se můžete na show ceremoniály, muzikoterapii, metličkové a herbal procedury, peelingy, mystické a relaxační rituály.

Foto: Aquapalace Praha

Relax a odpočinek? Na saunovém festivalu žádný problémFoto: Aquapalace Praha

Odemykání Vltavy v Českém Krumlově

Všichni milovníci Vltavy a vodáctví se nejspíš v sobotu sejdou v Českém Krumlově. Odemykání Vltavy odstartuje v Kempu Krumlov (U Trojice) v 10 hodin, pomyslným klíčem otočí vodník Pivoňka se svou paní. Jakmile řeku odemknout, vydají se vodáci na 12 km dlouhou trať do kempu Zlatá koruna. Tam už pak na všechny čeká veselice plná hudby, dobrého jídla a pití.

Foto: Profimedia.cz

Na odemykání Vltavy v Českém Krumlově nebude chybět vodník a jeho ženaFoto: Profimedia.cz

Za super jídlem do universa

Všichni, kdo mají rádi dobré jídlo, by se v pátek a sobotu měli vydat na MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 v pražském O2 universu. Na návštěvníky čekají jedinečné kuchařské show, ale i nejrůznější ochutnávky zdarma. K mání budou ústřice, ryby, lahodné sýry, maso vlastní výroby či degustační porce od nejlepších českých kuchařů. Navíc se na akci sejdou i naprosté špičky české gastronomie a předvedou, co umí. Těšit se můžete například na Jakuba Horáka, prvního Evropana, který se stal mistrem světa v japonské kuchyni, či Kristínu Nemčkovou, světově nejmladší vítězku soutěže MasterChef. A za zmínku rozhodně stojí i zahraniční host – Konstantin Filippou, rakouský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd. Děti do 12 let mají vstup za korunu, studenti za 200 korun, vstupné pro dospělé činí 490 korun.

Foto: MAKRO CZECH GASTRO FEST

Už loňský Makro Czech Gastro Fest přilákal spoustu lidí i VIP kuchařůFoto: MAKRO CZECH GASTRO FEST

Načítám