Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na Pražském hradě je den otevřených dveří, v Plzni festival jídla a v kině nový film

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden co týden ta stejná otázka. Co podniknout o víkendu? Máme pro vás tipy, které zaženou nudu. Potěší gurmány, milovníky staré architektury, ale třeba i filmové nadšence.

Článek

Víkend bude, v rámci kultury, patřit předávání cen České filmové a televizní akademie. V sobotu večer totiž proběhne v České televizi jednatřicátý ročník Českého lva. Nezůstávejte ale jen u televize, vyrazte na nejrůznější akce po Česku - třeba na gurmánský festival do Plzně, na výstavu v Praze, vydejte se na prohlídku zámku nebo do kina na film Protivný sprostý holky, který měl včera premiéru.

Vyrazte na Pražský hrad nebo za strašidly

Jeden den v roce otevírá Pražský hrad svoje brány všem zvědavcům. V neděli 10. března budete moci nahlédnout do prostor, kde se odehrávají ty nejdůležitější státní události. Také můžete navštívit - a zadarmo - katedrálu sv. Víta, baziliku sv. Jiří nebo Zlatou uličku. Dveře budou otevřené mezi 9. a 17. hodinou a poslední možný vstup je v 16:30.

Nebo si zarezervujte jednu z venkovních prohlídek s průvodcem, třeba Duchové Starého Města nebo hru Pátrání po Golemovi. Jde o rodinné interaktivní procházky, trvají asi dvě hodiny a cena je 250 Kč na osobu.

Foto: hrad.cz

Na Pražském hradě je v neděli den otevřených dveříFoto: hrad.cz

Gurmáni pojedou do Plzně

Od posledních food marketů už uběhlo několik měsíců, ale jaro klepe na dveře, a tak se chystejte na nové. Vyrazte tento víkend do Plzně do prostranství Depa 2015, kde na vás bude čekat pestrá paleta chutí. Očekávejte jídla z české i světové kuchyně, různé pivní speciálky a také nebude chybět prosecco bar. Hodovat můžete od 10 do 18 hodin. Světový street food (festival rychlého občerstvení) probíhá i v sobotu 9. března na Smíchovské náplavce v Praze, také od 10 do 18 hodin.

Foto: Lenka Honzová/depo2015.cz

Počasí přeje nejrůznějším food marketům. Jeden probíhá teď o víkendu v PlzniFoto: Lenka Honzová/depo2015.cz

Protivný sprostý holky i Gabriela Soukalová

Pokud se počasí zkazí, filmové novinky v kinech to jistí. Od 7. března je k vidění remake filmu Protivný sprostý holky z roku 2004 (hlavní roli v něm tehdy hrály Lindsay Lohan a Rachel McAdams). Tentokrát jde o muzikálovou verzi.

Do kin míří i film v hlavní roli s Gabrielou Soukalovou. Dokument s názvem Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí sleduje cestu největší ženské hvězdy českého biatlonu. Otevírá i temnější témata, jako jsou poruchy příjmu potravy, se kterými Gabriela bojovala během svojí kariéry, a také možnost jejího návratu k profesionálnímu sportu. Režisérem je Petr Větrovský a k filmu vznikla i titulní píseň s názvem Teď budu mluvit já, kterou nazpívala Gabriela se Štefanem Margitou.

Foto: Profimedia.cz

Protivný sprostý holky vtrhly po dvaceti letech zase od kinFoto: Profimedia.cz

Za čokoládou do Hradce Králové

Patří-li čokoláda mezi vaše vášně, měl by ve vašem hledáčku být i čokoládový festival v Hradci Králové. Od pátku do neděle probíhá v obchodním centru Futurum, v pátek od 14 do 18, o víkendu vždy od 10 do 18 hodin. Těšit se můžete na workshopy, stánkový prodej a vaše ratolesti se zabaví v dětském koutku. Vstupné je zdarma!

Foto: cokoladovy-festival.cz

Čokoláda je vždycky dobrý nápadFoto: cokoladovy-festival.cz

Bedřich Smetana by oslavil 200 let

Zámek Loučeň chystá na celý březen speciální prohlídky k výročí 200 let od narození Bedřicha Smetany, jednoho z nejvýznamnějších hudebních skladatelů světa. Proč zrovna Loučeň? Na jeho panství strávil umělec poslední dekádu svého života a na zámku sám hrával. Prohlídky budou během března oživené Smetanovou hudbou a seznámíte se s místy, která měl autor Prodané nevěsty rád. Speciální prohlídky trvají do 24. března.

Foto: Archiv Zámku Loučeň

Zámek Loučeň připravuje speciální prohlídky, které se zaměřují na život a tvorbu Bedřicha SmetanyFoto: Archiv Zámku Loučeň

Načítám