Hlavní obsah

Kam o víkendu? Kelebrity Bazar, Slamák fest nebo na Jokera

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

O víkendu nás čeká zatažená obloha a bude se hodit deštník. Koná se ale tolik zajímavých akcí, že by byla škoda chumlat se doma do dek. Teplý čaj nebo svařák si můžete dát i venku a ještě u toho přispět na dobrou věc nebo najít inspiraci na krásné dekorace.

Článek

Předpověď na víkend je jasná. Má být pod mrakem a sem tam i zaprší. V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. V neděli to bude podobné: zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C.

Máme pro vás tipy na akce pod střechou, charitativní i plné dobrot, kdy nebudete pošmourno vnímat, protože si budete dávat do nosu. A pokud máte chuť jít do kina nebo si číst, nechte se taky inspirovat!

Kelebrity znovu pomáhají

Charitativní Jůtůb Kelebrity Bazar se koná v sobotu 5. října od 12.00 do 18.00 v Holešovicích. Známí youtubeři a blogeři (říkají si kelebrity) opět podpoří vybranou neziskovou organizaci prodejem věcí ze svých osobních sbírek. Výtěžek letošního bazaru bude věnován Nadačnímu fondu pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Předešlé dva bazary vydělaly víc než 450 000 Kč! Youtuberka Sejroška (32) k akci říká: „Bejt jůtůberem je úplně super boží, ale chce to i trochu šířit dobro, protože my furt něco dostáváme.“ Vstup je zdarma, předem se zaregistrujte na webu Kelebrity.

Foto: kelebrity.cz

Na bazaru kelebrit potkáte hvězdy sociálních sítí a nákupem podpoříte dobrou věcFoto: kelebrity.cz

Slamák fest a výstava dýní v Tróji

V Botanické zahradě začal 13. ročník výstavy dýní a plody podzimu hrající všemi barvami zdobí Ornamentální zahradu.

V sobotu 5. října se v zahradě koná Slamák fest s podtitulem „Zažijte venkov v Praze“. Na návštěvníky čeká pět zón se zajímavým programem: koncerty, pouliční umělci, dětská zóna a prasátko Pigy, kafíčko s blogerkami a blogery nebo čítárna, kde bude předčítat například Arnošt Goldflam (73) nebo Karel Heřmánek (71). Potkáte tu Milana Peroutku (29),  Dominika Landsmana (autor Deníčku moderního fotra), Margit Slimákovou (50) a další. Na akci platí zvláštní vstupné.

Foto: botanicka.cz

Do Botanické zahrady vyrazte za barevnou dýňovou krásou a na zábavný festivalFoto: botanicka.cz

Meet Papír v Brně

Milujete papír, deníky, diáře, hračky a papírové doplňky? V sobotu 5. října se dopoledne, v Nové tržnici na Zelném trhu v Brně, představí desítky vystavovatelů, převážně českých designérů a malých výrobců. Koná se tu Meet Papír, jedinečný výstavní obchod papírenských výrobků. A můžete se zúčastnit i workshopů: jak si psát deník, vyzkoušet lettering (kreslení písmen) nebo si vyrobit dekorace z papíru.

Foto: meetpapir.cz

Meet Papír pro všechny, kdo milují tvoření z papíruFoto: meetpapir.cz

Na frgál a klobásu na Valašsko

11. ročník Karlovského gastrofestivalu se letos uskuteční 4. až 6. října ve Velkých Karlovicích. Užijte si 3,5 km chutí a vůní na třinácti zastávkách s jídlem v údolí Léskové a ochutnejte dobroty z místních hotelů, penzionů a hospůdek. Součástí je mezinárodní farmářský trh, soutěže o nejlepší valašský frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanský večer či kuchařské show. Třešinkou na dortu bude nedělní michelinský oběd v hotelu Lanterna pod taktovkou první, a zatím jediné, ženské držitelky michelinské hvězdy ve střední Evropě, maďarské šéfkuchařky Eszter Palágyi.

Foto: karlovskygastrofestival.cz

Valašsko bude o víkendu patřit jídluFoto: karlovskygastrofestival.cz

Do kina na Jokera

Že jste dosud jako Jokera vnímali jen Jacka Nicholsona (82) a Heatha Ledgera (†28)? Přepište dějiny, protože režisér Todd Phillips (48) natočil dvouhodinový herecký koncert Joaquina Phoenixe (44). Film není inspirován žádnou komiksovou předlohou, ale známý padouch nemohl být vystižen lépe – příběh o zrození odvěkého rivala komiksového Batmana je temný jako noc. Zkrachovalý komediant Arthur Fleck se potuluje ulicemi Gotham City a dlouho se pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Nakonec se do hlubin šílenství propadá a mění se v ikonu zločinu, která baví, děsí i šokuje.

Foto: Profimedia.cz

Na festivalu v Benátkách získal temný příběh Jokera Zlatého lvaFoto: Profimedia.cz

Cormoran Strike počtvrté

Smrtící bílá je čtvrtým detektivním románem ze série o vyšetřovateli (samozřejmě svérázném, jiní ve světě zločinu nefigurují) Cormoranu Strikovi a jeho partnerce Robin Ellacott. Autorem je Robert Galbraith, tedy J. K. Rowling (54), která píše detektivky pod pseudonymem. Dvojice se tentokrát při řešení případu dostane až do nejvyšších pater britské politiky – jde tu o vydírání, ale i dávnou vraždu dítěte. Knížka má sice 720 stran, ale čte se sama.

Foto: Nakladatelství Kniha Zlín

Smrtící bílá, Robert Galbraith, Kniha Zlín, 720 stranFoto: Nakladatelství Kniha Zlín

Nalákali jsme vás? Nezapomeňte sledovat počasí!

Reklama

Načítám