Hlavní obsah
4,0
(26)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kapusta i mrkev jsou výbornými zdroji vitaminů, minerálů a dalších cenných látek. Tyhle dvě suroviny ale spojuje ještě něco jiného – jemně sladká, lahodná chuť. Vyzkoušejte je v kapustové polévce!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks kapusty
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 l vody
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 plátky světlého toastového chleba
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Mrkev, cibuli a kapustu očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Brambory oškrábejte a nastrouhejte je k zelenině. Vše v misce promíchejte.

02.

V hrnci rozpusťte máslo a všechnu zeleninu na ní dejte opékat (z počátku nejspíš budete mít hrnec plný po okraj, ale po chvíli se objem zeleniny zmenší na polovinu). Nechte restovat zhruba 8 minut, přidejte na jemno nasekaný česnek a ještě 5 minut restujte.

03.

Pak zeleninu zalijte vodou nebo vývarem a povařte 20 minut. Když je zelenina povařená rozmixujte ji na jemnou polévku. Tu dochuťte solí, pepřem, a lístky tymiánu.

04.

Nakonec nasucho opečte kostičky z toastového chleba a polévku jimi posypte.

Reklama

Související témata:

Načítám