Hlavní obsah

Kapustová polévka s mrkví

Hodnocení:
(13)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Kapusta i mrkev jsou výbornými zdroji vitaminů, minerálů a dalších cenných látek. Tyhle dvě suroviny ale spojuje ještě něco jiného – jemně sladká, lahodná chuť. Vyzkoušejte je v kapustové polévce!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 kapusty
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 1.5 l vody
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 3 plátky toastového chleba
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: Mrkev, cibuli a kapustu očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Brambory oškrábejte a nastrouhejte je k zelenině. Vše v misce promíchejte.

Krok 2: V hrnci rozpusťte máslo a všechnu zeleninu na ní dejte opékat (z počátku nejspíš budete mít hrnec plný po okraj, ale po chvíli se objem zeleniny zmenší na polovinu). Nechte restovat zhruba 8 minut, přidejte na jemno nasekaný česnek a ještě 5 minut restujte.

Krok 3: Pak zeleninu zalijte vodou nebo vývarem a povařte 20 minut. Když je zelenina povařená rozmixujte ji na jemnou polévku. Tu dochuťte solí, pepřem, a lístky tymiánu.

Krok 4: Nakonec nasucho opečte kostičky z toastového chleba a polévku jimi posypte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.