Hlavní obsah
3,3
(10)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čtyři porce do 150 Kč? Ano, přinášíme vám tip, jak pro celou rodinu uvařit levně a chutně. Připravte jim skvělé karbanátky z brambor a uzené makrely!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na karbanátky
  • 300 g vařených brambor
  • 200 g uzené makrely
  • 1/2 mrkve
  • 1 kyselá okurka
  • 1 lžíce pálivé hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka na obalování
  • rostlinný olej
Na salát
  • 1/2 čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 70 g majonézy
  • čerstvý mletý pepř
Článek

Postup

01.

Uvařené brambory dejte do mísy, přidejte na kousky rozebranou a kostí zbavenou makrelu. Cibuli a okurku nakrájejte najemno a přidejte je k bramborám a rybě. Pak do mísy rozklepněte vajíčka, prolisujte česnek, nastrouhejte najemno mrkev a vše šťouchadlem na brambory propracujte dohromady.

02.

Podle chuti těsto osolte a opepřete a podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby těsto drželo a šly z něj snadno tvořit placičky. Placičky obalte v troše strouhanky a osmažte z obou stran dozlatova.

03.

Hotové je podávejte se salátem z jemně nakrájeného zelí a nahrubo nastrouhané mrkve, které jste promíchali s majonézou a trochou pepře.

Reklama

Související témata: