Hlavní obsah

Karbanátky z brambor a makrely

Hodnocení:
(9)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Čtyři porce do 150 Kč? Ano, přinášíme vám tip, jak pro celou rodinu uvařit levně a chutně. Připravte jim skvělé karbanátky z brambor a uzené makrely!

Ingredience pro:
4 porce
Na karbanátky
  • 300 g vařených brambor
  • 200 g uzené makrely
  • 1/2 mrkve
  • 1 kyselá okurka
  • 1 lžíce pálivé hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka na obalování
  • rostlinný olej
Na salát
  • 1/2 čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 70 g majonézy
  • čerstvý mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Uvařené brambory dejte do mísy, přidejte na kousky rozebranou a kostí zbavenou makrelu. Cibuli a okurku nakrájejte najemno a přidejte je k bramborám a rybě. Pak do mísy rozklepněte vajíčka, prolisujte česnek, nastrouhejte najemno mrkev a vše šťouchadlem na brambory propracujte dohromady.

Krok 2: Podle chuti těsto osolte a opepřete a podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby těsto drželo a šly z něj snadno tvořit placičky. Placičky obalte v troše strouhanky a osmažte z obou stran dozlatova.

Krok 3: Hotové je podávejte se salátem z jemně nakrájeného zelí a nahrubo nastrouhané mrkve, které jste promíchali s majonézou a trochou pepře.

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 10. 2013

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.