Hlavní obsah

Karty praví: Panny vyřeší spory, Váhy vyladí partnerský vztah. Jaký bude váš březen?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Březen už znamená jaro, to opravdové, se sluníčkem a bez mrazů hluboko pod nulou. Podívejte se, co vám pro období rozkvétajících květin a ožívající přírody věští tarotové karty.

Článek

Protože jsme se v únoru úplňku nedočkali, v březnu si užijeme hned dva – na začátku 2. 3. ve znamení Panny a na konci 31. 3. ve Vahách. Co to pro vás znamená? Že na začátku března se vaše úzkostlivost vyšplhá na maximum a vy budete mít neustále pocit, že neděláte dost a že je všecko špatně. Vědomě se snažte tuto nejistotu potlačit.

Druhý březnový úplněk zase přinese nevídanou nerozhodnost, která se bude projevovat i tím, že třeba vůbec nevymyslíte, co nakoupit k večeři. I to se stává, tak nevěšte hlavu. A co přinese březen přímo vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 9 pentaklů – král mečů - 9 pohárů

Březen pro vás bude měsícem sklizně, kdy se vám vrátí to, pro co jste tak tvrdě dřeli. Po materiální stránce budete více než v pohodě. Myslete ale na zadní kolečka a nerozházejte všechno hned – ačkoli vás to bude lákat a ačkoli k tomu jako Berani máte vrozené predispozice. Vznášíte se teď na zlatém obláčku štěstí, ale přesto nezapomeňte logicky uvažovat – zvlášť v práci bude váš úsudek podroben zkoušce, tak ať vás nikdo nenachytá nepřipravené. Jinak si ale svoje štěstí, klid a úspěch užívejte, tvrdě jste pro ně pracovali.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Luna – 6 pentaklů – 8 mečů

V poslední době jste se uzavřeli do skořápky odměřené strohosti a odmítáte do ní kohokoli vpustit. Ale je to jen maska, za kterou se skrývá vaše nejistota, rozkolísanost a strach. Bojíte se vyjevit své opravdové já, snad se i svěřit se sny a přáními, všechny si držíte od těla. Nedělejte to. Zkuste se otevřít, stejnou měrou dávat i brát, ukázat světu svou štědřejší, velkorysou stránku. Uvidíte, že se přestanete cítit svázaně a v depresi a najdete nový elán a energii. Jaro je pro tuto proměnu ideální, jeho energie vám pomůže.

Foto: Viktor Gladkov, Shutterstock.com

Býci by se v březnu měli více otevřít světuFoto: Viktor Gladkov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 3 meče – 2 hole – Velekněz

Nedávno jste zakusili pořádný pád na zem, zradu, ze které se člověk jen těžko sbírá. Rada je jen jediná: nevzdávejte to. Ačkoli budete mít pocit, že se pohybujete ve zdánlivém bezčasí, kde nic není reálné a na ničem nezáleží, váš život běží dál. Musíte se opět začít rozhodovat sami za sebe. A nebojte se, budete mít oporu – obraťte se s prosbou o pomoc k vašim přátelům, rodině a spřízněným duším, nenechají vás v tom. Nestyďte se říci o pomoc, ale nenechávejte to pasivně na ostatních.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 2 hole – páže pentaklů – královna pentaklů

Stát uprostřed konfliktu, to je vaše noční můra. A přesto se právě tohle teď na vás valí. Stojíte mezi svými blízkými, každý z nich zastává naprosto odlišný názor a na vás zbude nevděčná role rozhodčího. Věřte, že se konfliktu prostě nevyhnete – ačkoli můžete zachovat lhostejné mlčení, dokud rozhodnutí nepadne, budete se plácat na jednom místě, což brzy začne nudit všechny zúčastněné. Buďte diplomatičtí, ale upřímní, jedině tak z této situace vybruslíte. Intuice je vaše síla, tak se jí řiďte, nenechá vás ve štychu.

Lev (23. 7. – 22. 8.) královna mečů – Kolo štěstěny – 5 disků

Ačkoli se vám na konci února všechno dařilo a měli jste pocit, že to tak bude i dál, náhle zavál nový vítr a všechno jde nějak na levačku. Máte pocit, že vás všichni odstrkují, nikdo vám nepomůže, nemáte žádné zastání. Budete muset projevit svou vynalézavost, rozhodnost a nezávislost, abyste se dostali zpátky na místo, kde je vám nejlépe. Přiznejte si svou chybu, která mohla tyhle nepříjemnosti zavinit, ale neomlouvejte se za chyby ostatních. Pokud budete lidem podlézat, nic to nevyřeší.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lvi budou prožívat složitější období, pomůže jejich rozhodnost a nezávislost Foto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 10 pentaklů – Poslední soud – eso pentaklů

Březen pro vás bude měsícem příznivým a pohodovým, jarní slunce vás zahřeje na duši i na těle a způsobí, že se budete cítit plní energie a nadšení pro nové projekty a nápady. Stačí je jen zrealizovat, protože energie, kterou do své práce nyní vložíte, se zúročí. Kromě toho se bude zdát, že vám všechno najednou hraje do karet: problém, na kterém jste dlouhodobě zaseklí? Vyřešen. Hádky v rodině, co vás trápí snad věčnost? Pryč. Březen je zkrátka měsíc, který vám vykouzlí úsměv na tváři.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 8 holí – král holí – rytíř mečů

Partnerský život je o kompromisech, o schopnosti ustoupit a vyhovět tomu druhému, ačkoli se vám to někdy nelíbí. A na vás tahle výzva čeká právě v březnu, kdy si váš partner či partnerka zkrátka postaví hlavu. Akceptujte jeho vůli a vyhněte se zbytečným nekonečným hádkám a konfliktům, podpořte ho a pomozte mu v cestě k jeho cíli. Posune to celý váš vztah a vlastně zjistíte, že se jednalo o dobré rozhodnutí pro vás oba. Váš vztah se zpevní v základech, když se postavíte jeden za druhého.

Štír (24. 10. – 22. 11.) královna pentaklů – král holí – 6 pohárů

Březen pro vás nebude moc dobrým měsícem, přinese vám spoustu stresu a nervozity. Je čas se obrátit k tomu, co je skutečně důležité – ke své rodině a sobě samým. V domovském přístavu můžete načerpat síly a obnovit energii, abyste se zase mohli vrhnout do boje s tím, co život přináší. Kromě toho se vám práce, kterou na sobě samých odvedete, rozhodně vyplatí a přinese ovoce – věnujte se tedy osobnímu rozvoji. Zaměřte se sami na sebe, na vaše vzpomínky, váš život. Vrátí se vám to!

Střelec (23. 11. – 21. 12.) rytíř pentaklů – 8 holí – Smrt

Jistě jste si vědomi důležitosti navazování nových kontaktů. A právě v březnu se ve vašem okolí začne pohybovat někdo, koho byste neměli nechat jen tak projít, protože by váš život mohl pořádně obohatit a dokonce třeba vyslat novým směrem. Právě tento člověk je nositelem impulzu, který nastartuje změnu, kterou už dlouho potřebujete. Konečně někdo, o koho se můžete opřít, důvěřovat mu a nechat se inspirovat. Nechte neúspěchy za sebou a vrhněte se vstříc budoucímu.

Foto: SFIO CRACHO, Shutterstock.com

Střelci potkají člověka, který bude důležitý pro jejich budoucnostFoto: SFIO CRACHO, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 7 pohárů – Mág – 10 holí

Většinou dokážete svoje síly odhadnout poměrně přesně, ale tentokrát se to nějak nepovedlo. Naložili jste si toho na bedra příliš a trochu se pod tím nákladem hroutíte. A snad i kvůli tomu jste se pustili po falešné stopě a věnujete se něčemu, co za to nestojí a co vám ve výsledku spíše uškodí. Otevřete oči a přestaňte odmítat to, co je pro vás dobré. Jedině tak dokážete otevřít stavidla opravdové kreativitě a tvůrčí energii, aby se mohly naplno projevit. Někdy musíte některé věci vzdát a nejste pro to horším člověkem.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 6 pentaklů – Císařovna – 6 mečů

Ačkoli normálně příliš empatičtí nejste, březen tuto vaši schopnost posílí. Využijte ji k tomu, že najdete ve svém okolí člověka, který potřebuje pomoc, ale bojí se o ni říct. Za to, že ho postavíte na nohy, vám bude navždy vděčný, a pomůže zase vám udělat první krůčky po těch svých, až to bude potřeba. A pak je tu téma zodpovědnosti – ač vás děsí, je čas ji přijmout a vyšlapat si vlastní cestu. Nechte si poradit od těch, co vás mají rádi, a využijte všechny své přednosti a schopnosti. Uděláte dobře!

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 4 hole – Síla – Velekněžka

Březen patří k vašim oblíbeným měsícům, Ryby jsou v něm plné síly. To se vám bude hodit: budete muset uplatnit všechny své schopnosti, abyste dosáhli svého – tak si předem rozmyslete, jestli vám to za to stojí a jestli si jste stoprocentně jisti svou pravdou. Pokud ano, věřte své intuici a nechte se jí vést. Napoví vám, kde bojovat přímo a kde radši využít postranní cestičky. Po dlouhém boji, který vás docela vysaje, ale přijde ke konci měsíce zasloužený odpočinek, kdy nabijete baterky sluníčkem.

A co čeká v březnu vás?

Reklama

Související témata:

Načítám