Hlavní obsah

Kate a William slaví hedvábnou svatbu. Málem si ano neřekli!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Před dvanácti lety si řekli své ano. Dnes mají tři děti a nejen Anglie je miluje. William bude jednou skvělý král, je to vzdělaný muž se smyslem pro humor. Kate je velkou oporou svému muži, milující mámou a stala se i módní ikonou. Víte, jak se seznámili a že se na čas rozešli?

Článek

Pamatujete si, co jste dělali před dvanácti lety? William a Kate to vědí přesně – měli totiž svůj velký den a jejich svatbu sledovaly miliony lidí po celém světě. Dnes slaví hedvábnou svatbu.

Jsou trojnásobnými rodiči a je radost oba sledovat jak v soukromí, tak na pracovních akcích: vždy usměvaví, přátelští a neváhají se podělit o rodinné zážitky. Ač to neměli vždy snadné, co se týče přístupu bulvárních médií, dnes jsou jejich oblíbenci. Kate je vždy perfektně oblečená a všichni milujeme její fotky malého George, Charlotte a Louise. William snad vždy ví, co říct a jak se chovat, je vzdělaný a laskavý, důstojný následník trůnu!

Dohromady se dali během studií na univerzitě, ale víte, co měli v té době v milostné oblasti za sebou a že si během randícího období dali i pauzu?

Než se poznali…

Jako by spolu byli odjakživa, že? Pravdou je, že ani jeden nemají nikterak bohatou vztahovou historii, osudové první lásky, bouřlivé rozchody apod. V podstatě lze říct, že první vážný vztah měli až spolu. Ale Kate určitě nebyla panenka, co by seděla v koutě a čekala na svého prince. Stejně tak šarmantní a přátelský William poznal před svou ženou i jiné.

Ženy před Kate

O pár ženách, se kterými Williama pojilo více než přátelství, se rozhodně ví. V roce 2000 si dával před nástupem na univerzitu roční pauzu a mimo jiné trávil čas v Keni – zde na ranči poznal Jeccu Craig a tato dáma byla prý jedním z možných důvodů jeho pozdějšího rozchodu s Kate. Následně chodil s kamarádkou z dětství Rose Farquhar a dodnes jsou přátelé. Poslední ženou před Kate byla spolužačka z vysoké Olivia Hunt. Když ale princ poznal slečnu Middleton, Olivia rychle pochopila…

Foto: Profimedia.cz

Princ William nemá vyloženě svůj typ, jeho bývalé přítelkyně spojuje jen to, že jsou krásné (zleva: Jecca Craig, Rose Farquhar a Olivia Hunt).Foto: Profimedia.cz

Muži před Williamem

První lásku měla Kate na internátní škole v roce 2000. Není jasné, jak dlouho s Willemem Marxem randila, každopádně i po rozchodu zůstali přáteli. Willem se stal novinářem a byl hostem i na královské svatbě. Ač nastoupila vévodkyně v roce 2001 na stejnou univerzitu jako William, chvíli trvalo, než se k sobě dostali. A Kate mezitím poznala studenta práv Ruperta Finche. Ve chvíli, kdy se na scéně objevil fešný princ, upadl nebohý Rupert v zapomnění a bylo jasno.

Foto: Profimedia.cz

Willem Marx byl první velkou láskou a také jediným mužským kamarádem, kterého Kate pozvala na svatbu.Foto: Profimedia.cz

Kate jako modelka prince očarovala

Ač je Kate krásná a v současné době považovaná za módní ikonu, jako modelka se nikdy neživila. Ale zúčastnila se školní charitativní módní přehlídky. William si koupil lístek do první řady, a když na molo vyšla usměvavá brunetka v průhledných šatech, okouzlila ho na první pohled. Chodit spolu začali až následující rok a všechny zaujala informace, že se William stěhuje z koleje do bytu s kamarády – jednou ze spolubydlících byla i přitažlivá dvacetiletá dívka. Kdo to asi byl?

První společné snímky se objevily v roce 2004, kdy byl pár lyžovat v Klosters. A pak se jako oficiální partnerka objevila Kate po boku Williama na svatbě Laury Parker Bowles, dcery vévodkyně Camilly.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z rodinného alba Middletonových pochází z promoce v roce 2005.Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Stejné šaty, které měla na svatbě v roce 2006, si vzala i o pět let později. V tom je Kate opravdu skvělá, že si nepotrpí na hromadění oblečení.Foto: Profimedia.cz

Proč se na čas rozešli? 

Po škole se William rozhodl sloužit v armádě a většinu času trávil se svým plukem mimo Londýn. Za přítelkyní nijak nespěchal, a dokonce s ní ani neoslavil její 25. narozeniny. K tomu se přidal intenzivní tlak médií – novináři pořádali na Kate hon. A když se párkrát v bulváru objevily fotky rozesmátého prince v baru, byla to poslední kapka. V dubnu 2007 oznámili rozchod a několik měsíců si žili každý po svém.

Nikdy si ale ze života zcela nezmizeli, potkávali se na akcích a byli v kontaktu. Kate zpětně hodnotí toto období velmi pozitivně – byli mladí, potřebovali oba zjistit, kam chtějí v životě směřovat, a čas jen pro sebe jim oběma prospěl. V srpnu už byli zase spolu.

Foto: Profimedia.cz

Fotografové jim byli v patách neustále, někdy jim musel William nebo jeho otec pohrozit, aby dali jemu a Kate pokoj.Foto: Profimedia.cz

Zpečetili to v Keni

Když se kdysi rozhodoval Williamův otec, král Karel III., kam by měl vést jeho vztah s Dianou (†36), nakonec se rozhodl požádat ji o ruku. Šťastní ale dlouho nebyli… William se naopak rozhodl být chvilku sám. I díky rozchodu si ale uvědomil, jak moc je pro něj Kate důležitá. Pauza jim prospěla, v říjnu 2010 požádal princ svou lásku o ruku v Keni a navlékl jí safírový prstýnek po své matce. A začala se chystat pohádková svatba, kterou žila celá Británie.

29. dubna 2011 si řekli ano ve Westminsterském opatství a dnes slaví dvanácté výročí, tedy hedvábnou svatbu.

Foto: Profimedia.cz

Ze zásnub neměla radost jen rodina, ale celá země.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám