Hlavní obsah

Princ Louis slaví 2. narozeniny: miluje řepu a online volání

Foto: Profimedia.cz

Princ Louis je roztomilý, jako vždy! Foto: Profimedia.cz

Reklama

Před pár dny slavila narozeniny britská královna a její blízcí jí přáli po telefonu. Stejné to bude mít i dnešní oslavenec - princ Louis, nejmladší z dětí Kate a Williama. Ten si sfoukne z dortu od maminky dvě svíčky. Co roztomilého jste o něm možná nevěděli?

Článek

To to letí! Ještě máme v živé paměti vévodkyni Kate s těhotenským bříškem a dnes slaví malý princ Louis druhé narozeniny. Kvůli omezením způsobeným koronavirovou pandemií si neužije velkou oslavu s rodinou a kamarády, ale rodiče mu to vynahradí. Kate má v plánu připravit den plný překvapení, upéct dort a o dárečky ochuzen samozřejmě také nebude. Však to by taky byla ostuda, kdyby zrovna ona neměla náhradní plán slavení promyšlení do puntíku - rodinná firma Middletonových Party Pieces se na oslavy specializuje.

A že mu babičky a dědové nemohou popřát osobně? Facetime to zachrání!

Oslava se vzkazem

Již tradičně se všichni nemohou dočkat, až vévodkyně Kate zveřejní fotografie, která sama pořídí. A letos krom roztomilosti svého nejmladšího syna na ní zachytila ještě něco. Duha na rukou je na podporu NHS, neboli veřejného zdravotnického systému ve Velké Británii. Královská rodina svoji podporu v boji proti coronaviru vyjadřuje dlouhodobě.

Foto: Profimedia.cz

Princ Louis je opět rozkošný, ostatně jako vždy, když jej fotí jeho maminka, vévodkyně KateFoto: Profimedia.cz

Váhový rekordman

Je to neuvěřitelné, ale třetí dítě útlé Kate bylo její nejtěžší. Se svými 3,8 kilogramy se stal Louis i nejtěžším novorozencem mezi následníky trůnu. Kate má náš velký respekt, vždyť na ní snad ani nebylo těhotenství poznat.

Foto: Profimedia.cz

Pár hodin po tom, co porodila skoro čtyřkilového Louise vypadala vévodkyně Kate jako modelkaFoto: Profimedia.cz

Odborník na techniku

Během karantény jsou Kate (38) s Williamem (37) a dětmi zavření doma a to znamená, že k práci i kontaktu s rodinou používají online komunikaci. V jednom z rozhovorů se svěřili, že telefonovat přes počítač je s batoletem trochu obtížnější. Oblíbil si totiž červené tlačítko a udělá cokoli, aby na něj dosáhl.

Foto: Profimedia.cz

George, Charlotte a Louis se zapojili do veřejného poděkování britským zdravotníkům a tleskali na videuFoto: Profimedia.cz

Očichává kytičky

Zdá se, že princ Louis zdědil lásku své matky Kate k přírodě. Miluje vůni květin a pobíhat venku. A že se při dnešní oslavě proběhne po trávě jen se sourozenci Georgem (6) a Charlotte (4) a rodiči? Ve dvou letech považujete karanténu za výhodu - máte své nejbližší stále při sobě a nemusíte se o ně s nikým dělit.

Foto: Profimedia.cz

Milovník přírody se v něm nezapřeFoto: Profimedia.cz

První slovo bylo Mary

Při natáčení se spisovatelkou a kuchařkou Mary Berry (85) se Kate svěřila, že jedno z Louisových prvních slov bylo právě „Mary“ - nejmladší syn jí totiž asistuje rád v kuchyni a oči má ve výšce poličky s kuchařkami. A protože jich je spousta právě od britské kuchařky a maminka mu její jméno často opakuje, brzy si to zapamatoval.

Foto: Profimedia.cz

Své děti vedou Kate s Williamem ke kreativitě a pomoci v domácnosti, Louis to má rád v kuchyniFoto: Profimedia.cz

Miluje červenou řepu

Kate s Williamem si pěstují na zahradě spoustu vlastní zeleniny a jejich děti rozhodně nepatří k odmítačům, považují ji za pochoutku. Malý Louis nejvíc ze všeho miluje červenou řepu. Docela Kate závidíme, že nemusí zdravé jídlo dětem do pokrmů tajně pašovat.

Foto: Profimedia.cz

Děťátko milující zeleninu je snem většiny rodičůFoto: Profimedia.cz

Lechtivá kolínka

Při jedné z návštěv nemocnice se vévodkyně z Cambridge (Udělejte si test, jak dobře ji znáte.) připojila k rodičům s dětmi na workshop, aby zjistila, jak může umění pomoci v léčbě nemocí. A jednu z holčiček rozesmála lechtáním pod kolenem. Se smíchem se svěřila, že na tomto místě je lechtivý právě i její nejmladší potomek. Míra roztomilosti: nekonečno!

Foto: Profimedia.cz

Je roztomilé, jak vévodové z Cambridge na svým pracovních akcích o dětech rádi mluví - působí to velmi lidskyFoto: Profimedia.cz

Přejeme dnešnímu oslavenci vše nejlepší a krásnou oslavu s rodiči a sourozenci! Připomeňte si ho jako miminko.

Reklama

Načítám