Hlavní obsah

Kde si prodloužit léto? Tady se ještě prohřejete a vykoupete

Foto: Olesya Kuprina, Shutterstock.com

Foto: Olesya Kuprina, Shutterstock.com

Reklama

Dovolená vás teprve čeká? Nebo vám připadal způsob letošního léta tak dokonalý, že byste si dali „nášup“? Proč ne, našli jsme místa, kde si na podzim užijete slunce a moře, co se do vás vejde!

Článek

Pokud jste se namlsali letním sluníčkem a pořád nemáte dost, můžete si dopřát ještě trochu moře a sluníčka. Jestli vám ještě nějaká dovolená zbyla, vydejte se na cesty. Našli jsme místa, která vás ani finančně příliš nezruinují.

Stálé počasí a překrásné pláže: Dubaj

Luxus a historie, krásné pláže a stálé počasí, skvělá kuchyně a v neposlední řadě i bezpečnost a příležitost pro skvělé nákupy. To jsou nejčastější důvody, proč se Češi stále častěji vydávají do Spojených arabských emirátů, konkrétně do Dubaje. Co se počasí týče, v září a říjnu se pohybují teploty kolem 30 stupňů – a to jak vzduchu, tak moře. V tomto období koupíte týden s plnou penzí už kolem 21 tisíc.

Foto: Dubai Tourism

Nová dubajská pláž La MerFoto: Dubai Tourism

V Dubaji si můžete užívat slunce a moře na překrásných plážích – klasikou jsou Jumeirah a Kite Beach. Jumeirah leží v blízkosti luxusních hotelů a její promenáda patří k nejživějším od rána do noci. Na Kite Beach zase budete mít na blízku hlavní dominantu Dubaje, nejluxusnější hotel světa Burj al Arab a nováčkem, ovšem se slibnou budoucností, je pláž La Mer, která na 2,5 kilometrech nabízí přes 130 obchodů, kaváren, restaurací a zařízení pro plážové aktivity.

Pořád slunce a teplé moře: Egypt

I v říjnu si v Egyptě užijete třicítky a skoro stejnou teplotu má i voda v moři. Takže pokud je vaším cílem se ještě prohřát do zásoby před zimou, kupte si zájezd právě tam – a pořiďte si i nějaký výlet do vnitrozemí, kde bude ještě o pár stupínků tepleji, ovšem už ne tak jako v létě, kdy si našinec pro  vedro ani neužije pohled na památky. Příjemné je, že zájezd na poslední chvíli koupíte i s all inclusive už kolem osmi tisíc!

Foto: Oleg_P, Shutterstock.com

Sharm el Sheikh je v září a říjnu příjemnou destinací, kde už pláže nepřetékají lidmiFoto: Oleg_P, Shutterstock.com

Prodloužené léto: Tunis

Jih Tunisu je místo, kde vám zaručeně nebude ani v září a říjnu zima, hlavně na jihu, třeba na oblíbeném ostrově Djerba, kde si užijete třicítek a moře kolem šestadvaceti stupňů. O pár stupňů méně je na severu a ve středním Tunisku, kolem Monastiru, takže si můžete víc užít výletů za památkami a také většího klidu. Cena týdenního pobytu i s all inclusive se dá sehnat také kolem osmi tisíc.

Foto: eFesenko, Shutterstock.com

Monastir je kombinace klidu, moře a krásné architekturyFoto: eFesenko, Shutterstock.com

Tutovka s počasím a spousta zeleně: Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy jsou oblíbeným cílem dovolených už tradičně – hlavně pro stálé počasí bez deště, zajímavou přírodu, černé i bílé pláně, hodně zeleně a příjemné ceny zájezdů. To všechno platí i pro měsíce září a říjen, i když místo letních deseti hodin slunce už jich bude „jen“ osm a občas může i lehce sprchnout – ovšem průměrné denní teploty vzduchu jsou stále kolem 24–25 stupňů, na sluníčku kolem 28, a voda má kolem 23 °C. Počítejte s tím, že na některých ostrovech může foukat studený vítr a noci budou chladnější. Osmidenní zájezd pořídíte v tyto měsíce zhruba od 17 tisíc korun.

Foto: Neirfy, Shutterstock.com

Puerto de la Cruz na Tenerife patří mezi pláže, které nenabízí bílý písek, ale naopak zaujmou svou tmavou barvouFoto: Neirfy, Shutterstock.com

Slunce, moře a hory: Kréta

Kréta je oblíbená kvůli stálému počasí, které se v příjemných hodnotách drží až do září a října – začátek září slibuje přes den 25–30 stupňů a moře s teplotou kolem 25 °C, v říjnu má vzduch kolem 20–25 stupňů. Deštivěji a větrno hrozí častěji od půlky září, kdy se může počasí i rychleji měnit.

Září a říjen je na Krétě skvělým obdobím pro ty, kteří netouží ani tak po plážích, ale spíš po horských túrách – Kréta má hory podobné Tatrám. Skalní soutěska Samaria je asi nejznámějším cílem. Týdenní zájezd all inclusive pořídíte od zhruba 10 500 korun.

Foto: leoks, Shutterstock.com

Kalyves – pohled, který ukazuje, že se na Krétě vyžijete jak u moře, tak i v horáchFoto: leoks, Shutterstock.com

11 hodin slunce každý den: Maroko

Pokud si chcete užít slunce, pak je pro vás i v září Maroko dobrou volbou – jak u severního, tak i západního pobřeží. Průměrné denní teploty v okolí Agadiru jsou kolem 23 °C, ale na slunci to je mnohem víc – a slunce tu svítí 11 hodin denně, protože oblačnost bývá téměř nulová. Moře má minimálně 21 stupňů. Bonusem tohoto období je i méně turistů a fakt, že v nabídce cestovek najdete i super last minute zájezdy. Týden s polopenzí seženete za cenu kolem 12 tisíc.

Foto: saiko3p, Shutterstock.com

Rabat je hlavním městem Maroka, země, kterou se vyplatí poznat nejen kolem mořeFoto: saiko3p, Shutterstock.com

Máte raději dovolenou v plném létě, nebo si rádi prodloužíte sezonu?

Reklama

Načítám