Hlavní obsah

Když je milenec pivař. Čeho se bát?

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnoho lidí je konzumace piva skutečnou součástí života, a to i toho sexuálního. Ale je to v pořádku? Co když si partner dopřává každý den „pár kousků“? Takhle to ovlivní vaše milování a vztah!

Článek

O Češích se říká, že jsou národem milujícím alkohol. Z průzkumu Národní linky pro odvykání, kterého se zúčastnilo 1768 lidí, vyplynulo, že podle necelé poloviny respondentů je pití problémové až od třetího alkoholického nápoje denně. Dále vyšlo, že si lidé často neuvědomují dopady alkoholu na zdraví, mnohým přijde neškodný. A najdou se i tací, kteří ho považují za afrodiziakum. Jaká je pravda?

Pojď na moji hruď a chvíli tam buď

Sklenička vína nebo piva může v rámci předehry pomoci. Jakmile se totiž alkohol dostane do krve, člověk se uvolní a začne se zbavovat zábran. Je tak připravený pro fyzickou intimitu. Rozhodně to však neznamená, že má větší chuť na sex. Výzkum, který byl představen na konferenci European College of Neuropsychopharmacology ve Vídni, naznačuje, že alkohol nemá žádný přímý vliv na sexuální vzrušení. (Zlepšuje se sex věkem?)

Když si dá pivo, je vtipnější

Alkohol neuvolňuje jen zábrany, ale rozvazuje i jazyk. To s konečnou platností potvrdili vědci ve Fakultní nemocnici v Basileji ve Švýcarsku, když sledovali chování 30 mužů a 30 žen ve věku 18 až 50 let. První polovině z nich podali sklenici alkoholického piva (množství bylo upraveno podle tělesné hmotnosti a pohlaví), druhá polovina dostala pivo nealkoholické. Účastníci poté absolvovali test rozpoznávání obličeje, empatie a test sexuálního vzrušení.

Pivo s alkoholem způsobilo, že se dobrovolníci chtěli víc družit a některé obličeje na fotografiích jim přišly sympatičtější, než jak tomu bylo u jejich kolegů. Také častěji sršeli vtipem a sálalo z nich uvolnění, měli chuť flirtovat. O vzrušení však nemluvil ani jeden z nich. K čemu dalšímu je potřeba přihlédnout?

Foto: Lordn, Shutterstock.com

Slečno, vy jste taková sympatická, a tenhle znáte?Foto: Lordn, Shutterstock.com

Pouze dočasný efekt

Podle urologa Koushika Shawa z urologického institutu v Austinu může trocha piva napomoci k lepší erekci. Právě tenhle odborník ho považuje za mírný vazodilatátor, tedy prostředek rozšiřující cévy. Díky němu je více krve soustředěno nejenom do celého těla, ale i do penisu. Pivko před akcí také podle všeho zabraňuje předčasné ejakulaci. Kdo ho má v žíle, vydrží souložit déle, což je výhoda pro ty, kteří se potýkají s příliš brzkým vyvrcholením. Páni, zní to až příliš perfektně, než aby to byla pravda, že? No jistě, má to háček.

Cesta, která není jednosměrná

V porovnání s podpůrnými medikamenty a doplňky stravy na erekci, které taktéž otevírají krevní cévy, pivo tlumí sekreci antidiuretického hormonu, který zadržuje v těle vodu. Jinými slovy, průměrný půllitr našeho národního zlata způsobí, že váš milostný partner vyloučí více vody, než kolik jí přijme. Při ztrátě tekutin se původně snadno získaná erekce oslabí. Holt lehce nabyl, lehce pozbyl. (Tak běžte na to ještě dřív, než si partner skočí na záchod!) Vážnější jsou však účinky opakované spotřeby tohoto oblíbeného nápoje, jehož nadmíra může vést i k nemístným hláškám v posteli. O zdravotních rizicích pití alkoholu nemluvě.

Foto: Lordn, Shutterstock.com

Ještě jedno pivo a jdeme, nebojFoto: Lordn, Shutterstock.com

Kdo je na tom nejhůř?

Pivo s vyšším procentem alkoholu obsahuje více kalorií, které se ukládají v oblasti pasu. Nedivte se, že se takový milenec nevydrží mazlit dlouhé minuty. Ohnout se mu dělá potíže a s erekcí válčí? Nejvyšší čas sepsat si denní příjem piva.

Podle Koushika Shawa je pak nejhorší kombinací nadměrná konzumace „lahváčů“, antidepresiv, antipsychotik a léků proti bolesti. Jedná se o vražedný koktejl, který mužský organismus, založený na výkonech, časem neustojí. Sex? Jen to ne! A co se s tím vlastně dá dělat?

Všeho s mírou

Nikdo neříká, že máte z lednice vyhodit všechno, co do ní partner dá, nicméně poučte svého milovaného o tom, že by měl vědět, jaká je jeho hladinka. Aby se uvolnil, ale neotupil. Za takové množství se obecně považuje jedno až dvě piva (občas!) vypitá před sexem. Nikdy ale nezapomínejte na to, že i pivo je alkohol, a ten je zdraví škodlivý.

Načítám