Hlavní obsah

Kedlubna na másle s majonézou z mladého česneku

Hodnocení:
(45)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Hledáte jednoduchý, rychlý a přitom výborný recept? Tady ho máte. Kuchař Michal „Hugo“ Hromas připravil superrychlé jídlo z polykulturního políčka. Ochutnejte kedlubnu na másle s majonézou z mladého česneku, špenátem a bramborami. Takhle jste si už dlouho nepochutnali.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 větvička libečku
  • 500 g čerstvého listového špenátu
  • 1 mladá palička česneku
  • sůl
  • 200 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 kedlubny
  • 100 g másla
  • 100 g uzeného špeku
Článek

Postup

Krok 1: Brambory upečte v litinovém kotlíku s kouskem libečku do měkka. Během pečení můžete trochu podlévat vodou, pára vám pomůže proces urychlit. Jakmile jsou brambory měkké, přidejte umyté a řapíků zbavené listy špenátu a nechte krátce spařit.

Krok 2: Oloupaný česnek utřete v hmoždíři se špetkou soli a po kapkách přilévejte olivový olej. Jakmile vznikne emulze, můžete přidávat olivový olej po lžičkách a třete hmotu do zhoustnutí.

Krok 3: Oloupané kedlubny nakrájejte na kostky 3 x 3 cm a na horkém másle s rozpuštěným špekem pomalu opékejte ze všech stran dozlatova. Osolte.

Krok 4: A můžete servírovat. Horké brambory lehce zmáčkněte aby praskly, přidejte k nim spařený špenát promíchaný s česnekovou majonézou, a opečenou kedlubnu rozdělte na porce a přelijte horkým máslem se špekem.

Nejlepší bude, když se podíváte na video TelevizeSeznam.cz, kuchař Michal „Hugo“ Hromas a jeho kedlubna na másle!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama