Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dobrota na špejli? Osvěžte své letošní grilování a naservírujte sousedům i návštěvě kofty z mletého masa!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst máty
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Mátová omáčka
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 1 hrst máty
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 4 ks pita chlebů
  • 200 g čerstvé zeleniny
Článek

Postup

01.

Špejle namočte na 30 minut do studené vody, aby se při grilování nespálily. Maso smíchejte s na jemno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou mátou a koriandrem, skořicí, římským kmínem a chilli. Osolte, opepřete a na připravené špejle tvořte jednotlivé špízy.

02.

Pečte v troubě nebo na grilu z obou stran dozlatova a podávejte s jogurtem ochuceným nasekanou mátou, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a solí.

03.

Podávejte s pita chlebem a oblíbenou zeleninou.

Jak jinak lze máta využít, si můžete přečíst v našem článku.

Reklama

Související témata:

Načítám