Hlavní obsah
3,4
(24)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nic proti bublaninám, ale existuje tolik skvělých koláčů, které si žádají naši pozornost. Co třeba zkusit ten s hroznovým vínem?

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Koláč
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 500 g červeného hroznového vína
Drobenka
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrnky mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience na těsto kromě kypřicího prášku dejte do mísy a trpělivě šlehejte elektrickou metlou dohladka. Vznikne řidší těsto, do něhož až úplně na závěr nasypte kypřicí prášek a ten tam jen lehce vmíchejte.

02.

Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch naklaďte hroznové víno – můžete vcelku, já krájím kuličky na půlky. Když je plocha pokryta solidní vrstvou, posypte koláč drobenkou.

03.

Mouku smíchejte nejdřív s cukrem, a pak to mačkejte s máslem poctivě tak dlouho, dokud se to nezačne sypat po hrudkách.

04.

Drobenku nakonec nasypte na víno na plechu a pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů Celsia asi 25 minut, dokud drobenka nezezlátne. Na závěr buchtu ještě posypte moučkovým cukrem.

Nevíte si rady s drobenkou? Nevadí, koukněte na naše video jak na ni.

Reklama

Související témata:

Načítám