Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Na čem si nejlépe pochutnat v létě? Přece na ovoci z lesa! Připravte z něj opravdu chutný koláč.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 500 g čerstvého lesního ovoce
  • 200 g pohankové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 ml kefíru
  • 3 ks vejce
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce másla
  • 1 sáček prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte se třtinovým a vanilkovým cukrem. Přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a postupně přidávejte kefír.

02.

Formu vytřete máslem a nalejte do ní těsto. Navrch dejte ovoce a koláč pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotový koláč před podáváním posypejte moučkovým cukrem, který můžete promíchat se skořicí.

Tip: Koláč můžete doplnit lžící zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem.

Lesní ovoce se báječně hodí i do domácí dietní zmrzliny, která zaručeně osvěží.

Reklama

Související témata:

Načítám