Hlavní obsah

Kološvárské zelí

Hodnocení:
(4)
Foto: David Háva
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Jak originálně upravit mleté maso? Přidejte k němu kysané zelí i rýži! Vznikne pochoutka zvaná kološvárské zelí.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg kysaného zelí
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 300 g uvařené rýže
  • 4 zelené papriky
  • 4 rajčata
  • 300 g párku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: Na pánvi na oleji nebo na sádle opečte cibuli a zasypte ji paprikou. Nechte krátce provonět a pak vše důkladně promíchejte se zelím. Pánev pak dejte na chvíli stranou.

Krok 2: V míse promíchejte maso s prolisovanými stroužky česneku a solí. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky, rajčata a párky nakrájejte na kolečka.

Krok 3: Do velké zapékací nádoby vymazané olejem rozprostřete na dno polovinu zelí. Na něj rozložte mleté maso a pak rýži. Přidejte vrstvu párků, na ně dejte papriky a pak rozložte plátky rajčat. Přidejte druhou polovinu zelí a nakonec rozetřete na zelí zakysanou smetanu, kterou můžete předtím ještě osolit a opepřit. Pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

Pokud máte zelí rádi, vyzkoušejte i to kedlubnové.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama