Hlavní obsah

Maso a zelí? Skvělá kombinace pro vynikající večeře!

Foto: David Háva

Zelí bylo odjakživa důležitou součástí vaření v domácnostech. Zkuste výborná jídla, na která se málem zapomnělo!Foto: David Háva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křupavé pečené kuře, dozlatova vypečená slanina i mleté maso mají něco společného. Připravili jsme je pro vás dnes s lahodným zelím. Dokonalá kombinace chutí vás dostane!

Článek

Zelí je v kuchyni tak trochu zapomenutá potravina. V minulosti tomu bylo právě naopak. Zelí se velmi snadno pěstovalo, není náročné na prostředí, ve kterém roste a jako jedna z mála zelenin se dala velmi dobře nakládat.

Naši předci totiž neznali klasické zavařování do sklenic a neměli k dispozici moderní vychytávky jako dnešní hospodyňky. Stačilo nakrouhat, nasolit a zásoba lahodné, navíc velmi zdravé pochoutky byla na světě. Zelí nejen zasytilo, ale i léčilo. Je tedy záhadou, že se tahle zázračná pochoutka dostala v našich domácnostech do pozadí.

A jak je to u vás? Patří ve vašem rodinném menu zelí na významné místo?

Načítám