Hlavní obsah

Kompletní rekonstrukce patra v domě: V přírodním stylu!

Foto: Interiérové studio Tomáše Marxe (20x)

Ideálním řešením jsou sedačky ve variantě troj a dvojsedu. Mezi sedačky tak mohli majitelé umístit velké květníky, které v obýváku zpříjemňují atmosféruFoto: Interiérové studio Tomáše Marxe (20x)

Reklama

Majitelé rodinné vily se rozhodli pro její rekonstrukci. Protože tu museli bydlet, práce probíhaly na etapy. Podívejte se do hotového bytu v přízemí, kterému vládne bílá barva a přírodní materiály.

Článek

Manželé se pustili do úprav bydlení s vervou a vše naplánovali do posledního detailu. Na pomoc si pozvali designéra a výsledkem této spolupráce je elegantní a čistý interiér.

„Použili jsme kombinaci ušlechtilých a nadčasových materiálů, které stylově spojují jednotlivé místnosti,“ vysvětluje designér Tomáš Marx ze stejnojmenného interiérového studia. „Vedle exotického dřeva se tu objevuje také štípaný kámen a rektifikovaná krémová dlažba, která k němu vytváří harmonický kontrast,“ dodává Tomáš Marx.

Pojďte na návštěvu

Vstupte a podívejte se, jak to v bytě vypadá. V přízemí se nachází zádveří (9 m2), spojovací chodba (10 m2), obývací pokoj (30 m2), kuchyně s jídelnou (30 m2), malá ložnice (15 m2) a koupelna s toaletou (5 m2). „V chodbě chyběl dostatek úložných míst. Řešili jsme je tak, aby prostor nepůsobil stísněným dojmem. Pomohla bílá výmalba a dveře šatních skříní provedené ve vysokém lesku," vysvětluje truhlář Michal Střížka. Prostor opticky prohlubuje také velké zrcadlo.

Foto: Archiv firmy

Dlouhou úzkou chodbu navrhli jako výstavní prostor, kde si majitelé bytu mohou na stěnách vystavit fotky a obrazy. Dekorativní květník je osazen rostlinami Sansevieria cylindrica spaghetti, které nejsou náročné na světloFoto: Archiv firmy

Obývacímu pokoji vládnou zemité tóny hnědé

Klienti si přáli jednoduché pojetí interiéru s minimem nábytku a užitím přírodních materiálů a motivů. Ze starého vybavení zde ponechali pouze přisazené stropní světlo, které typově navazuje na stropní osvětlení v jídelně.

Designér klientům navrhl kombinaci materiálů přírodní dýhy wenge a bílého laku ve vysokém lesku. Původní podlahu sladil se zvolenými barvami tak, že ji dal kompletně přebrousit a namořit do tmavšího odstínu.

Foto: Archiv firmy

Budoucí HI-FI stěnu zatím tvoří pouze zavěšená televize, která bude doplněna o stojanovou repro soustavu a nástěnný DVD přehrávač. Na zeď ještě časem přijde obklad z přírodního kameneFoto: Archiv firmy

Kuchyň s jídelnou – moderní a útulné

Původní dispozice bytu majitelům vyhovovala, nemuseli zde tedy řešit změny příček a podobné úpravy. Optické oddělení kuchyně od jídelního prostoru bylo vyřešeno nad kuchyňskou částí sádrokartonovým podhledem, který je osazen bodovým LED-diodovým osvětlením a vestavěnými reproduktory.

Přírodní materiály se uplatňují v celém bytě, a tak je i kuchyně vyrobena z kombinace dýhy wenge a bílého lesku, vyrobilo ji interiérové studio Tomáše Marxe a vyšla bez spotřebičů na 287 tisíc korun. Pracovní deska s obkladem je z přírodního kamene. Chladnička s mrazákem je vestavěná a navazuje na skříň s vestavěnými spotřebiči. Kuchyň do tvaru U je ideálním řešením pro oddělení jídelního koutu. Na místnost navazuje samostatná spíž, takže nemusel a být zakomponována potravinová skříň.

Foto: Archiv firmy

Kuchyň od jídelny odděluje barový pult z dýhy wenge se zabudovanou vinotékou, která působí velmi dekorativně. Vpravo jsou dveře do spížeFoto: Archiv firmy

Kam ještě nahlédnout? Do ložnice a koupelny

Malá, ale příjemně a účelně zařízená ložnice bude sloužit pro hosty. Je rovněž provedena v přírodních hnědých barvách.

Foto: Archiv firmy

Další vychytávkou je čelo postele se zabudovaným směrovatelným osvětlenímFoto: Archiv firmy

Původní koupelna s toaletou byly oddělené. Manželé si přáli místnosti propojit, aby se zvětšil užitný prostor. Designér navrhl umístit sprchový kout do středu koupelny. Takto odděluje toaletu od umyvadla a nabízí určité soukromí. Koupelnový nábytek je opět vyroben na míru dle autorského návrhu ateliéru.

Foto: Archiv firmy

V koupelně je opět použit štípaný kámen, světlý rektifikovaný leštěný obklad a dlažba v imitaci kamene. Skleněný sprchový kout je ideálním řešením do malé koupelny, protože opticky plochu místnosti nezmenšujeFoto: Archiv firmy

Další koupelnové inspirace najdete v článku Proměna malé koupelny: 4x jinak! nebo HIT nejen do koupelny Neviditelná sprcha.

Líbí se vám přírodní styl interiéru a kamenem obložené stěny?

Reklama

Načítám