Článek
Postup
Krok 1: Listy kopřiv dopředu spařte vroucí vodou, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí chvilku restujte. Poté přidejte kopřivové listy a špenát.
Krok 2: Osolte, opepřete a nechte lístky povadnout. Do směsi vyklepněte jedno vajíčko a promíchejte. Hotovou směs můžete podávat jako přílohu či jako předkrm s kouskem pečiva.
Tip someliéra: „Ke svěžímu předkrmu, jako je tento, je ideální volbou aperitiv v podobě sklenky suchého šumivého vína. Jeho svěží chuť s tóny jablka a citrusů se bude hodit skvěle,“ říká Petr Mašek.
Vsaďte na italskou klasiku v podobě prosecca. Zleva: Prosecco Mionetto Prestige Brut, prodává osobnivinoteka.cz, 169 Kč; Gancia Prosecco D.O.C. brut, prodává warehouse1.cz, 250 Kč
Pozadu ale nezůstává ani kvalitní česká produkce! Zleva: Chateau Bzenec brut, prodává osobnivinoteka.cz, 199 Kč; Mikrosvín Cuvée Sekt 2015, prodává vicom-vino.cz, 369 Kč
Používáte v kuchyni kromě kopřiv nějaké jedlé býlí? Inspirujte se v seznamu 10 květin, které stojí za to ochutnat!