Hlavní obsah

Silný vývar z pomalého hrnce z krůtích krků

Hodnocení:
(59)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
6 hodin
Náročnost
nízká

V rámci testování pomalých hrnců nemůžeme vynechat pomalu tažený vývar. Kde jinde jen nastavíte čas a dalších několik hodin se nemusíte starat, jestli polévka nepřetekla nebo se naopak voda nevyvařila? Zvolili jsme vývar z krůtích krků, které jsou poměrně levné, a přitom mají skvělý poměr masa do polévky, kostí kvůli chuti a zdravého kolagenu. Jaký hrnec jsme testovali a jak na skvělý vývar?

Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 krůtí krky
  • 1/2 bulvy celeru
  • 6 mrkví
  • 2 petržele
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • hladkolistá petržel
Článek

Na vývar jsem použila legendu mezi pomalými hrnci CrockPot od Bionaire, konkrétně ten s objemem 5,7 l s označením SCCPBPP605-050 a pořizovací cenou 2 650 Kč. CrockPot je v Americe v podstatě synonymem pomalého hrnce, ale u nás seženete samozřejmě i spoustu jiných značek.

Foto: Jakub Jurdič

Výhoda vývaru v pomalém hrnci? I když je maso už úplně měkké, zelenina se nerozvaří a zůstává hezky pevná na skus, čímž si uchová i více vitaminů

Postup

Krok 1: Krůtí krky (3 jsou asi 1 kilo), oloupanou zeleninu (mrkev a petržel nechte vcelku, menší celer pokrájejte na asi 3 kusy, cibuli rozpulte, česnek zlehka rozmáčkněte) a případně i stonky petržele (lístky nechte na ozdobu) zalijte spolu se solí a kořením 1,8 l vody.

Krok 2: Teplotu pomalého hrnce spusťte na low (případně slow cook) a nastavte na 6 hodin. Maso by po této době mělo už krásně odpadat od kosti, zatímco zelenina zůstává na skus.

Krok 3: Vývar sceďte, maso oberte (část můžete nechat do rizota či těstovin). Celer, mrkev a kořenovou petržel pokrájejte a zbytek vyhoďte. Podávejte s čerstvou zelenou petrželí a případně polévkovými nudlemi.

Foto: Jakub Jurdič

V pomalém hrnci uvaříte samá báječná jídla

Za zapůjčení pomalého hrnce k focení děkujeme společnosti Bionaire - CrockPot.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek