Hlavní obsah
2,8
(66)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V rámci testování pomalých hrnců nemůžeme vynechat pomalu tažený vývar. Kde jinde jen nastavíte čas a dalších několik hodin se nemusíte starat, jestli polévka nepřetekla nebo se naopak voda nevyvařila? Zvolili jsme vývar z krůtích krků, které jsou poměrně levné, a přitom mají skvělý poměr masa do polévky, kostí kvůli chuti a zdravého kolagenu. Jaký hrnec jsme testovali a jak na skvělý vývar?

30 min.
Příprava
6 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 ks krůtích krků
  • 1/2 bulvy celeru
  • 6 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 lžíce listové petržele
Článek

Na vývar jsem použila legendu mezi pomalými hrnci CrockPot od Bionaire, konkrétně ten s objemem 5,7 l s označením SCCPBPP605-050 a pořizovací cenou 2 650 Kč. CrockPot je v Americe v podstatě synonymem pomalého hrnce, ale u nás seženete samozřejmě i spoustu jiných značek.

Foto: Jakub Jurdič

Výhoda vývaru v pomalém hrnci? I když je maso už úplně měkké, zelenina se nerozvaří a zůstává hezky pevná na skus, čímž si uchová i více vitaminůFoto: Jakub Jurdič

Postup

01.

Krůtí krky (3 jsou asi 1 kilo), oloupanou zeleninu (mrkev a petržel nechte vcelku, menší celer pokrájejte na asi 3 kusy, cibuli rozpulte, česnek zlehka rozmáčkněte) a případně i stonky petržele (lístky nechte na ozdobu) zalijte spolu se solí a kořením 1,8 l vody.

02.

Teplotu pomalého hrnce spusťte na low (případně slow cook) a nastavte na 6 hodin. Maso by po této době mělo už krásně odpadat od kosti, zatímco zelenina zůstává na skus.

03.

Vývar sceďte, maso oberte (část můžete nechat do rizota či těstovin). Celer, mrkev a kořenovou petržel pokrájejte a zbytek vyhoďte. Podávejte s čerstvou zelenou petrželí a případně polévkovými nudlemi.

Foto: Jakub Jurdič

V pomalém hrnci uvaříte samá báječná jídlaFoto: Jakub Jurdič

Za zapůjčení pomalého hrnce k focení děkujeme společnosti Bionaire - CrockPot.

Související témata:

Načítám