Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Košíčky z kokosového kakaového těsta jsme naplnili kakaovým pudinkem a smetanovým krémem a hojně posypali čokoládou Margot.

45 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Těsto
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 ks vejce
    3
  • 200 g čokoládové polevy
  • 1,5 hrnku hladké mouky
    1
  • 200 g kokosu
  • 250 g másla
    7
Náplň a poleva
  • 1 ks kakaového pudinku
  • 250 ml mléka
    7
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 2 ks tyčinek Margot
    1
    6
    7
  • 2 lžičky cukru moučka
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
Obsažené alergeny
3
Vejce
6
Sója
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku smíchejte s cukrem, kakaem a kokosem, přidejte pokrájené máslo a vejce a vypracujte těsto. Po odležení kousky těsta natlačte do malých formiček na košíčky a upečte dorůžova.

02.

Na krém uvařte pudink z pudinkového prášku a mléka. Podle chuti dochuťte cukrem a pudink rozdělte do vychladnutých upečených košíčků.  

03.

Po vychladnutí košíčky doplňte do roviny ušlehanou kysanou smetanou se šlehačkou, polijte čokoládovou polevou a posypte nastrouhanou tyčinkou Margot. 

04.

Místo pudinku a krému můžeme použít rozdrobené nepovedené cukroví, zbytky krémů z cukroví a dalších surovin, které spojíte džemem nebo sirupem.

Načítám