Hlavní obsah

Blogerka Anna Šulcová prozradila, jak vyhrála boj nad problémovou pletí i největší beauty závislost

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co ukrývá beauty taštička blogerky Anny Šulcové? Chytře poskládané skincare produkty, které jí pomohly zbavit se problematické pleti, sérum a make-up v jednom a také hodně lesku na rty.

Článek

Anna Šulcová (24) se proslavila jako youtuberka a v roce 2017 obsadila první příčku coby nejoblíbenější blogerka v Czech Blog Awards. Podle časopisu Forbes patřila minulý rok mezi 10 nejlépe placených youtuberů Česka. Deset měsíců tvoří pár s hokejistou Vladislavem Houškou, se kterým právě plánují stěhování do zrekonstruovaného bytu.

Zítra má v kinech premiéru film Cool Girl!, kde si zahraje tanečnici Tinu. Jejími filmovými kolegyněmi jsou další dvě influencerky - Dominique Alagia a Kristal Shine. Ve snímku se můžete těšit i na Kateřinu Brožovou, se kterou Anna nazpívala duet.

Mezi nejčastější obsah, kterým zásobuje svoje sledující, patří témata kolem kosmetiky a módy. My jsme se jí ptaly na otázky z oblasti beauty. Ještě před rokem měla problémovou pleť, ale díky správné skincare rutině je už tento problém minulostí.

Jakou nejlepší radu ohledně líčení jste dostala?

Když je na pleti nějaký problém, nechat si poradit od odborníka a nehledat na internetu, co bych s tím mohla udělat doma. Několik let jsem měla na obličeji výraznou krupičku. Dost mi to snižovalo sebevědomí a nerada jsem se líčila, protože s make-upem to bylo paradoxně vidět víc než bez něj. Nevěděla jsem, jak to řešit, a nic nepomáhalo. Před půl rokem jsem se vydala ke kosmetičce a bylo to nejlepší rozhodnutí mého života, hrozně mi pomohla.

Jaká je vaše nejhorší kosmetická zkušenost?

Určitě to bude jedno z období, kdy jsem hledala všechno možné i nemožné, abych se zbavila pupínků. Našla jsem, že se na pleť může použít šampon na vlasy, který je proti kvasinkám a lupům, a že funguje i na krupičku. Nepomohlo to. Pak jsem měla i retinolové období, kdy jsem to s ním očividně přehnala a měla pleť vysušenou. Navíc jsem k tomu nepoužívala SPF, což je špatně, obličej je pak občas zarudlý.

Foto: Profimedia.cz

Anna Šulcová na úterní premiéře filmu Cool Girl!Foto: Profimedia.cz

Co jste se ohledně péče o sebe naučila od své maminky/kamarádky/blízké osoby?

Maminka je ten typ člověka, který má nádhernou pleť a až tolik se o ni nestará. Říkala mi vždycky: Čím míň produktů, tím líp. A měla ve finále pravdu.

Top tři nejoblíbenější produkty z kosmetiky

Bez řasenky se neobejdu a nejvíc zbožňuju tu s názvem Sky High od Maybelline. Pak mám velmi ráda pudrový make-up od Clinique a ikonický bronzer Hoola od Benefit.

Foto: Aechiv firem

Zleva: Pudrový make-up SPF 15 Clinique, 694 Kč, prodává Notino. Řasenka Maybelline Sky High, 309 Kč, prodává dm drogerie. Bronzer Hoola Benefit Cosmetics, 1020 Kč, prodává Sephora.Foto: Aechiv firem

Bez čeho se neobejdete na cestách?

Když jedu na letní dovolenou, zakazuju si brát make-up a nechávám pleť odpočinout. Beru si jen krém s SPF, korektor, pudr, bronzer, řasenku a kartáček na obočí. Nicméně co se skincare týče, to musím mít s sebou všechno, takže mi to zabere velkou část kufru. Spolu s botami.

Co je podle vás nejhorší prohřešek v péči o pleť?

Tady to bude možná znít už jako klišé, ale jít spát s make-upem. Další prohřešek je nepoužívat SPF, což jsem přesně dělala. Teď se jím mažu každý den, i v zimě.

Než jdete spát, co použijete?

Líčidla sundávám micelární vodou, pak dočistím pleť gelem a použiju tonikum. Následuje sérum a hodně hydratační krém, kterého si dávám větší vrstvu. Ráno to dělám úplně stejně, jen hydratační krém vyměním za krém s SPF. Nebývala jsem, ale teď už jsem trochu skincare maniak. Dávám si velký pozor, co na obličej dávám.

Jaké líčení byste si nikdy nenechala udělat?

Mívám různé projekty, kde mě hodně líčí, a musím říct, že někdy jsem opravdu nespokojená. Myslím si, že třeba nezakryli všechno, co mohli. Asi to berou jako přirozený look. Jinak se ničemu nebráním, jen mi občas některé kosmetické produkty prostě nesednou.

Foto: Archiv Anny Šulcové

S přítelem Vladislavem Houškou.Foto: Archiv Anny Šulcové

Docházíte pravidelně na nějaké estetické zákroky a procedury?

Jednou za rok jdu na výplně rtů, ale nebyla jsem strašně dlouho, jelikož se mi to už tolik nelíbí. Mám spodní ret docela velký od přírody a přijde mi, že to pak vypadá nepřirozeně. Teď jsem také chodila co dva měsíce na lash lifting, ale řasy to trochu ničí a jsou teď natočené do všech směrů, tak tomu dám teď chvilku pauzu.

Jak vypadá vaše běžné denní líčení?

Klíčová je pro mě skincare jakožto příprava pod make-up. Používám make-up od L’Oréal, který je kombinací make-upu a hydratačního séra. Pak nechybí korektor, pudr, bronzer, tvářenka, zvýrazněné obočí a řasenka. Mám raději více nalíčené oči než rty a místo stínů nosím linky. Celé to pak doplním leskem na rty, na kterém jsem upřímně závislá.

Díky čemu si udržujete krásné vlasy?

Rostou mi rychle a mám je hodně husté. Teď se ale potýkám s tím, že mi dost padají, každý den vysávám ze země velké množství vlasů. Spolupracuju s kosmetickou značkou Plantur, která na to pomáhá. Nepoužívám ale jejich produkty celoročně, protože jsou zaměřené na růst, střídám je s dalšími šampony od kadeřníků.

Reklama

Načítám