Hlavní obsah

Jak se líčím já vs. Jak mě líčí profík: Už vím, co změnit!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že se umíte dobře nalíčit a víte, co vám sluší? Zkuste se nechat upravit vizážistou a zjistíte, že to může být ještě lepší anebo že třeba děláte zbytečné chyby. Jaká je moje zkušenost s profíkem?

Článek

Je mi jednačtyřicet a už nějakou dobu se líčím na den i na večerní akce v podstatě podobně. Mám svůj styl, ve kterém jsem se našla, líčení mi navíc nesmí zabrat moc času, protože každé ráno vstávám se dvěma dětmi do školy. Je pravda, že v pandemii jsem zůstala více na homeofficu, takže se už rozhodně nelíčím každý den. O to více péče jsem začala věnovat hydrataci a obličejové józe.

Párkrát už mě vizážistka líčila a vždy jsem byla příjemně překvapená, jaké mohou být v make-upu rozdíly. Práce profíků je opravdu znát. Tak proč se nepoučit? Podívejte se tedy, jak svou tvář vidím já a co s ní provedla šikovná vizážistka Linda Chudomelová.

Základem je správný make-up

Jak se líčím já: Už léta nepoužívám hutné make-upy, ale jen BB krémy s lehkým krytím na sjednocení pihaté pleti, popřípadě transparentní minerální pudr, ten využívám hlavně na večerní akce, abych se příliš neleskla. U krycích krémů zůstávám poslední dobou věrná značce Nivea.

Nyní od ní používám pečující tónovací krém 3 v 1 Cellular Care & Color s kyselinou hyaluronovou, který poskytuje fajn krytí a zároveň hydratuje. Nanáším ho rukama, je to pro mě poránu nejrychlejší. V zimě ještě používám tvářenku, s níž si nepřipadám tak bledá.

Foto: Tomáš Rubín

Přijet do práce nenalíčená byl pro mě docela těžký úkol, naštěstí se dnes člověk může schovat za respirátorFoto: Tomáš Rubín

Jak mě líčila vizážistka: Linda mi hned na začátku sdělila, že mám sušší pleť, a použila hydratační krém Ultra Facial Cream značky Kiehl’s. Teprve pak začala nanášet štětcem make-up. Zvolila však světlejší odstín než já, což mě zprvu překvapilo.

Nakonec jsem si však připadala rozzářenější a tvář byla lépe sjednocená s krkem a dekoltem. Make-up vizážistka ještě doladila v určitých partiích obličeje vystínováním, a zvýraznila tak kontury obličeje.

Foto: Tomáš Rubín

Rozdíl v make-upu byl v odstínu. Vlevo jsem se líčila já, vpravo vizážistkaFoto: Tomáš Rubín

Linky pro spadlá víčka

Jak se líčím já: Oči příliš neřeším. Až na to, že mám hodně spadlá víčka. Už delší dobu proto používám spíše světlejší, lehce třpytivé stíny, u nichž mám pocit, že oko projasní. Světlý stín nanáším i do vnitřních koutků. Na denní líčení pak obvykle přidám už jen černou tužku v podobě tenké spodní linky na vnějším okraji oka. A ještě řasenku.

Když vyrážím na večerní akci, většinou jen přepudruji denní make-up, přitmavím stíny u vnějšího koutku a doplním tekutou linku na horní víčko. Často ale musím kvůli spadlým víčkům opatrně vyčkat, aby se mi linka neobtiskla na horní víčko, a jsem pak ráda, že přečká večer v ucházejícím stavu.

Foto: Tomáš Rubín

Vpravo je mé denní líčení. Na večer ho jen dostínuji tmavším tónem a přidám horní linku (vlevo)Foto: Tomáš Rubín

Jak mě líčila vizážistka: Linda zvolila jemné stíny v hnědém tónu stejně jako já, jen bez lesku. Nejdřív ovšem nanesla na oční okolí podkladový krém s kofeinem značky MAC, který zmírňuje otoky, a na víčka speciální podkladovou bázi pod oční stíny.

Co se týče horních linek, ukázala mi trik, který se určitě musím naučit. Nanesla totiž gelové oční linky uzoučkým štětečkem na horní víčko zespodu – po celé délce a mezi řasy. Linka tak nepůsobila tvrdě, a přesto byla vidět. Řasy navíc kromě řasenky značky Essence pozvedla kleštičkami. Ty jsem se nikdy nenaučila používat, ale musím uznat, že to bylo znát.

Foto: Tomáš Rubín

Také vizážistka zvolila stíny dohněda, ale bez třpytek. Oční linka je gelováFoto: Tomáš Rubín

Neposedné obočí

Jak se líčím já: Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, udělat něco se svým obočím. Mám na mysli nějakou úpravu v salonu, protože si ho – když mám trochu času – vždy lehce zvýrazňuji. Na večerní akce obočí zafixuji zabarvovací pomádou značky Essence, která jej udrží nerozcuchané a lehce ho jakoby zapudruje.

Jak mě líčila vizážistka: Obočí od make-up artistky bylo rozhodně výraznější. Nejprve ho zafixovala gelem a poté vybarvila pomocí štětečku běžnými stíny na obočí.

Foto: Tomáš Rubín

Takhle vypadá kompletní denní make-up – vlevo jsem se líčila sama, vpravo vidíte dílo vizážistkyFoto: Tomáš Rubín

Rtěnka? Rozdíl je v nanášení

Jak se líčím já: Mezi rtěnkami nemám žádnou stálici a dost často je střídám. Pro každý případ mám nějakou v každé kabelce či ledvince, doma na botníku i v autě. Je pravda, že jejich používání jsem s nošením respirátorů dost omezila a vyměnila jsem je za pomády a jelení loje, ale ráda je mám stále a doufám, že s jarem se k nim vrátím víc. Můj muž ovšem nemá rád příliš výrazně nalíčené rty, a tak používám tlumenější tóny. Nápadnou rudou rtěnku si nechávám na společenské příležitosti s kamarádkami.

Foto: Tomáš Rubín

Večerní líčení musí být výraznější: vlevo moje práce, vpravo profesionálaFoto: Tomáš Rubín

Jak mě líčí vizážistka: Rozdíl je především v tom, že Linda rty před nanesením rtěnky dostatečně hydratovala. Příjemně mě překvapil speciální multifunkční balzám Lanolips, který byl opravdu velmi příjemný. (Hned jsem si pro něj musela následující den nutně zajít.)

Vizážistka na nanesení rtěnky použila tenoučký štěteček a další překvapení představovalo zvýraznění rtů přes horní okraj, které mi ústa opticky zvětšilo. U vnějších koutků pak vizážistka táhla štěteček po vnitřním okraji kontury, tak se i rty opticky zúžily, což jim jednak dodalo plnost a pozvedlo to koutky trochu nahoru. Líbilo se mi to – připadala jsem si zkrátka jinak.

Foto: Tomáš Rubín

V mé kosmetické výbavě (vlevo) nejsou žádné zázračné produkty: základ tvoří hydratační make-up, řasenka a dlouhotrvající rtěnka. U vizážistky (vpravo) najdete navíc především podkladové krémy a báze na oči i rtyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Líčení od profíka je určitě jiné a pro mě rozhodně lepší. Samozřejmě trvá delší dobu, ale výsledek stojí za to. Odnesla jsem si užitečné tipy a večerní pochvalu od rodiny i kamarádek. Vřele tedy doporučuji ho vyzkoušetFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám