Hlavní obsah

Daniela Peštová: Proč jí zezelenaly vlasy, co s její pletí udělala menopauza a jak se o sebe stará?

Foto: Noilibeauty

Foto: Noilibeauty

Reklama

Modelka Daniela Peštová v říjnu oslavila 52. narozeniny a nadělila si krásný dárek. Vytvořila vlastní řadu přírodní kosmetiky. Jaké jsou její beauty rituály, jak vypadá její běžné líčení a jaká je její nejhorší kosmetická zkušenost?

Článek

Některé ženy se s přibývajícími vráskami jen těžko smiřují, ovšem topmodelka Daniela Peštová (52) je bere s nadhledem. Dokáže stárnout s grácií a nejde cestou plastických úprav. Ve svém věku stále více upřednostňuje přirozenost a minimalismus, ale to neznamená, že o sebe nepečuje. Jen zkrátka sází více na pravidelnost a přírodní kosmetiku. Proto se spojila také se značkou Noili a vymyslela vlastní řadu produktů.

Kterým kosmetickým produktem začíná váš den?

Než vezmu do ruky jakýkoli kosmetický produkt, opláchnu si tvář pouze vodou. Pak následuje moje oblíbená esence, kterou jsem vytvořila ve spolupráci s přírodní kosmetickou značkou Noili. Esence je něco jako toner a primer v jednom. Balancuje pH, dodá pleti úžasnou hydrataci a zároveň posílí bariéru pokožky. Už se nesmývá a slouží i jako super podklad pro můj další krok –⁠ pleťový olej. Nyní používám olejové sérum s bakuchiolem, což je přírodní retinol.

Foto: Noilibeauty

Zleva: hydratační esence You Dew You, 50 ml, 1159 Kč; sérum s bakuchiolem a skvalanem, 15 ml, 929 KčFoto: Noilibeauty

A večer?

Vzhledem k tomu, že v kosmetice vyznávám minimalismus, skládá se i moje večerní rutina jen z pár kroků. Prvním je důkladné odlíčení a vyčištění pleti, pak zmíněná esence a opět olej. Večer jen vyměním bakuchiol za prokolagen s vitaminem C, a protože mám spíš suchou pleť, dopřeju jí ještě intenzivní beauty olej jako finální krok. Následně se snažím prsty provádět také krátkou masáž obličeje. Nechybí samozřejmě ani oční krém, který si dávám i ráno.

Máte nějaké beauty motto, podle kterého se řídíte?

V podstatě se ztotožňuji s krédem kosmetické značky Noili, které zní The Beauty of Less. Tedy čím méně, tím lépe. Vyhovuje mi také, když je rutina v koupelně co nejkratší.

Jak vypadá vaše běžné denní líčení?

Moje líčení se nese ve stejné filozofii, že míň je víc, takže příliš produktů nepotřebuji. Na běžné nošení nepoužívám make-up, pouze tónovaný CC krém značky IT Cosmetics. Přidám jen zdravíčka, vzhledem k mé světlé pleti, a lehce zvýrazním obočí zabarveným gelem od značky Milk Makeup. Řasenku někdy ani nenanáším, líbí se mi nahé oči. Mám pocit, že když si nalíčím spodní řasy, které mám dlouhé, jsem pak jak pavouk.

Foto: Archiv firem

Zleva: CC krém IT Cosmetics s SPF 50+, 32 ml, 1010 Kč, prodává Douglas; tónující gel na obočí Milk Makeup, 580 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Kdybyste tedy měla zvolit, zda si nalíčíte výrazné oči, nebo rty, vyhrály by rty?

Jak kdy. Když si dám v civilu tmavší rtěnku, smažu ji dřív, než vyjdu z domu. Výrazné rty volím tedy jen na eventy a na focení. Takže do civilu se maluji opravdu minimálně.

Jaké líčení byste si nikdy nenechala udělat?

Byly by to černé linky na spodní víčko. Jsou moc tvrdé a oko zmenšují.

Jakou nejlepší radu k líčení nebo péči o pleť jste dostala?

Z práce jsem pochytila určitě hodně, ale nejvíce jsem se naučila za poslední rok během spolupráce s přírodní kosmetikou: důležité je sledovat složení produktů. Stačí jedna účinná složka, výrobek opravdu nemusí být vůbec komplikovaný.

Co je podle vás nejhorší prohřešek v péči o pleť?

Říká se, že jít spát neodlíčená, ale podle mě to není jen jedna věc. Je to kombinace všeho, prohřešek je i špatná životospráva, neboť s ní určitě souvisí i to, jak naše pleť vypadá.

Jaká je vaše nejhorší kosmetická zkušenost?

Když mi zoxidovaly vlasy po focení, nasypali mi do nich nějaký zlatý prášek a já je pak měla zelené. A z letošního léta jsem si odnesla černé obočí, když jsem nechala jinou osobu rozhodnout o barvě. Mám sice ráda výrazné obočí, ale ta černá byla na mě moc. Všimnul si toho rozhodně i můj muž, a to hned, jak jsem přišla domů. Pak jsem tři týdny doma říkala, že já a moje obočí jdeme ven. Naštěstí jsem neměla žádné pracovní povinnosti, takže jsem to přežila.

Foto: Noilibeauty

Daniela Peštová sází na přirozenostFoto: Noilibeauty

Hodně cestujete, bez čeho se neobejdete na cestách?

Určitě bez produktů výše jmenovaných v podobě hydratační esence a séra s bakuchiolem. Na cesty se však skvěle hodí i trio pleťových masek, které jsou součástí mojí nové řady. Navrhovala jsem všechny produkty tak, aby byly do 100 ml, cestuji výhradně s příručním zavazadlem, tak abych je mohla vzít na palubu. Jsou sice ve skle, ale jednak mi stačí dva tři produkty, a jednak jsem chtěla ekologické obaly. Sklo je sice trochu těžší, kosmetika v něm ale vypadá hezky.

Máte čas zajít si do kosmetických salonů?

Ano, chodím v Praze občas na omlazující procedury do salonu, který používá korejskou kosmetiku.

Na Instagramu otevíráte často i téma menopauzy, odrazila se nějak na vaší pleti?

Určitě mi přijde, že mám pleť rozhodně sušší, a proto mi vyhovují produkty na olejové bázi, které hodně hydratují. Navíc se mi více mastí vlasy.

Vaše vlasy ovšem vypadají krásně, čím je udržujete?

Chodím už léta letoucí ke stejnému kadeřníkovi a tím, že vidím krásu v jednoduchosti, tak i moje barva je přirozená a hodně podobná mé přírodní. Vlasy nechám ostříhat tak jednou do roka a momentálně řeším už pár let jen odrosty.

Foto: Noilibeauty

Daniela Peštová do své kosmetické kampaně neobsadila profesionální modelkyFoto: Noilibeauty

Nyní máte svou vlastní řadu kosmetiky, byl to váš sen?

Byla to náhoda, ze které se sen vlastně stal. Původně jsem vyzkoušela jeden z olejů Noili a uchvátil mě natolik, že jsem chtěla se značkou spolupracovat. Byl to trochu delší proces, který trval zhruba rok, ale na své produkty jsem hrdá. Zvláště také proto, že jsme v kampani dali přednost před profesionálními modelkami ženám, které se přihlásily přes Instagram.

Reklama

Načítám