Hlavní obsah

Pleťové mlhy do veder: Na cesty, do letadla i na svatbu, vaši pokožku osvěží, hydratují i provoní!

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vaše pleť dostává s vyššími teplotami zabrat a odpoledne můžete mít pocit, že je povadlá. V tom případě si pořiďte pleťové osvěžující mlhy. Jde o skvělý produkt - ideální do kanceláře, na cesty do kabelky i na dovolenou k moři, ale také třeba na svatbu.

Článek

Pleťová mlha je malý zázrak na léto, pro vaši pleť funguje tak trochu jako káva. Dodá jí příjemnou okamžitou vzpruhu. Hodí se ale především všude tam, kde máte pocit, že vaše pokožka trpí, více se vysušuje a má sklon k podráždění. Kromě vzpruhy totiž mlhy po aplikaci unavenou pleť ihned hydratují a rozjasňují (stejně jako krémy). A aby vydržela v letních měsících zdravě zářit po celý den, je dobré ji zvláčnit několikrát.

Co umí pleťová mlha

Směsi mají za cíl pleť osvěžit, zanechat pokožku vláčnou, ale zároveň ji zklidnit a regenerovat. Jsou vhodné také k rychlému použití při podráždění a zarudnutí pokožky, protože mají chladivý efekt. Dámy se začínajícími vráskami potěší jistě i informace, že pomohou rovněž předcházet stárnutí pleti. Lze je použít většinou jak na obličej, tak na tělo a některé obaly uvádí, že jsou vhodné i pro kojence. Jde hlavně o ty přírodní s bio složením.

Co by měla mlha obsahovat

Skvělé jsou na léto zvláště mlhy s nesčetněkrát opěvovanou kyselinou hyaluronovou, která je významným hydratantem. „Zajistí rovnoměrnou distribuci vody v pokožce, zvýší vlhkost pleti a tím ji zanechá jemnou, hladkou a zářivou. Jde o nesmírně důležitou složku, která zadržuje vodu mezi buňkami a vytváří elastická kolagenová vlákna. Tím dodává pevnost a oporu kožním buňkám,“ vysvětluje Marcela Kubátová, marketingová ředitelka české značky Onclé.

S regenerací i anti-agingem pomohou zase minerály z Mrtvého moře nebo kokosová voda, jež zbavuje pleť přebytečných toxinů. Mlhy mohou také obsahovat éterické oleje, které fungují jako stimul nejen pro vaši pokožku, ale i pro vaše smysly.

Máte-li citlivou pleť, bylo by dobré, aby v produktu nechyběly protizánětlivé látky, mezi něž patří například aloe vera. „Je bohaté na aminokyseliny a redukuje poškození z UV záření i prosvětluje nadměrnou pigmentaci kůže. Silný protizánětlivý účinek dodá směsi i rozmarýnový olej,“ radí zakladatelka organické péče o pleť Lesse Neada Deters.

Praktické balení mist

Pleťové mlhy, zvané také mist, se prodávají v rozprašovači, který může mít kolem 150 až 200 ml, ale vhodná jsou i menší cestovní balení kolem 50 ml. Vejdou se do každé kabelky a můžete si je vzít na palubu letadla, kde pleť trpí pod klimatizací. Vysušuje pokožku, a proto ji při delších letech neuškodí hydratovat.

Naším redakčním tipem je také vzít malé balení na svatbu. Ať už jako nevěsta, tak jako host. Věřte, že v obou případech můžete být lehce ve stresu, nebo se venku oteplí a vaše pleť bude během dne potřebovat určitě vzpruhu. Mlha se aplikuje i přes make-up.

10 tipů na pleťové mlhy

Související témata:
Pleťové mlhy

Načítám