Hlavní obsah

Každá pleť potřebuje hydrataci: Nejlepší séra podle redakce

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hydratační sérum je stejně nepostradatelné jako odličovač nebo řasenka. A nejedná se jen o pomocníka pro suchou pleť, protože hydratovat musíte i smíšenou nebo mastnou pokožku. Tato séra spolehlivě fungují i u nás v redakci. Z následujících značek si určitě vyberete, ať už hledáte sérum vhodné pro zralou, nebo citlivou pleť.

Článek

Pokud hledáte sérum, které je univerzální, sáhněte po těch s hydratačními účinky. Ty totiž naše pleť potřebuje neustále. Zařadit ho můžete ráno, večer, nebo oboje. Záleží, jak moc je vaše pokožka obličeje vyprahlá. Patří do fáze mezi tonikum a pleťový krém.

Základem je většinou kyselina hyaluronová v kombinaci s antioxidanty, ceramidy, niacinamidem nebo peptidy. Jejich textura je často lehká a gelová. Sušší pleť ale naopak ocení třeba hutnější složení i s oleji, které přinesou pocit lepší hydratace a výživy. Tyhle značky milujeme v redakci.

Apivita

Foto: Archiv firmy

Aqua Beelicious hydratační booster Apivita, 649 Kč (30 ml), prodává Dr. MaxFoto: Archiv firmy

Lucie H., redaktorka:

Velmi lehké a gelové sérum, které dělá přesně to, co chci – hydratuje bez pocitu, že bych si zmastila pleť. Mám ji totiž smíšenou a na čele nebo bradě se mi tvoří pupínky, proto mi hutnější séra příliš nesedí. Tohle je ale perfektní a dávám ho na obličej, krk i dekolt. Vstřebá se velmi rychle, takže se dobře vrství, a ráda ho používám jako hydrataci pleti a základ pod make-up.

Dermalogica

Foto: Archiv firmy

Hydratační sérum Circular Hydration Serum Dermalogica, 1710 Kč (30 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Irena, editorka:

Mám citlivou pleť a jakýkoliv výrobek s vyšší koncentrací účinných látek musím používat velmi opatrně. Co se týče hydratačního séra, mám pouze dvě varianty – a jednou z nich je Dermalogica Circular hydratation sérum. Má příjemnou konzistenci, rychle se vsákne do pokožky a nezanechá na ní žádný lepivý film. Stačí ho poměrně málo, což je vzhledem k ceně dobrá zpráva. Co ale oceňuji nejvíc, je, že pokožka po něm nepálí, není příliš napjatá a zároveň působí vyhlazeně a šťavnatě.

Huygens Paris

Foto: Archiv firmy

Koncentrované sérum s kyselinou hyaluronovou Huygens Paris, 692 Kč (15 ml), prodává BioooFoto: Archiv firmy

Klára, editorka:

Gelové a trochu hutnější sérum od francouzské přírodní značky Huygens je spása pro suchou pokožku. Je hodně hydratační a hned po nanesení máte skvělý pocit zklidnění. Kromě toho vyplňuje vrásky a zjemňuje póry, alespoň to výrobci slibují, tak uvidím. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, aloe vera, růžovou vodu a výtažek z okurek. Vyhovuje mi spíš jako večerní péče, ráno pod make-up mám radši lehčí textury.

The Inkey List

Foto: Archiv firmy

Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou The Inkey List, 190 Kč (30 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Barbora, editorka:

Toto sérum mě hned při otevření potěšilo tím, že nevoní. Moje předešlé sérum totiž mělo příliš intenzivní vůni a při každém použití mě to trochu rozčílilo. A toto nejenže nevoní, ale navíc se po aplikaci zdá jakoby neviditelné: nelepí, netáhne se, není příliš tekuté ani mastné, zkrátka se tváří, jako by na obličeji vůbec nebylo. Přitom ale pěkně účinkuje: pokožka se oživí po čištění, přestane pnout a svědit a zjasní se. Používám ho většinou pod sérum s retinolem a funguje skvěle jako příprava, ale i samostatně pod denní krém.

Cannor

Foto: Archiv firmy

Omlazující pleťové sérum Cannor, 1295 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Pavla, redaktorka:

Po čtyřicítce tíhnu k přírodní kosmetice a oblíbila jsem si českou kosmetiku Cannor s CBD. Je zároveň aromaterapeutická, neboť krásně voní. Její omlazující sérum s kyselinou hyaluronovou je velmi lehké a příjemné. Používám ho zvláště večer před nočním balzámem od té samé značky. Má pleť je ráno po probuzení svěží a zároveň dobře hydratovaná. Nyní jsem se dokonce o víkendu trochu opálila a tyto přípravky mou pleť po slunění krásně zklidní.

Kiehl’s

Foto: Archiv firmy

Noční regenerační sérum pro všechny typy pleti Kiehl’s, 1420 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Jana, redaktorka:

K tomuto séru se vracím pravidelně – díky němu chodím spát s pocitem, že pleti dávám něco navíc. Má olejovou texturu, a přesto sedí i mé pleti, která umí být problematická, a navíc díky levandulovému oleji příjemně voní. Obsahuje ještě pupalkový olej a skvalan pro hydrataci a regeneraci. Má také zjemňovat texturu pleti, zvyšovat její zářivost a snižovat viditelnost jemných vrásek – nedokážu vyhodnotit, jak moc to dělá u mě, ale vím, že se vždycky po jeho nanesení budím s viditelně krásnější a lepší pletí. A to se počítá!

Nobilis Tilia

Foto: Archiv firmy

Hyaluronové sérum nobilis Tilia, 359 Kč (20 ml)Foto: Archiv firmy

Lucie M., redaktorka:

Sérum od české značky přírodní kosmetiky Nobilis Tilia sází na kyselinu hyaluronovou dvojího typu a taky na přesličku rolní, které pleť zjemňují a vyhlazují. Sérum má účinky nejen na pleti, ale díky aromaterapii zvedne náladu – obsahuje kombinaci ovocno-květinové vůně gardénie a petitgrain. Je jejich nejprodávanějším produktem a není divu – sérum je opravdu velmi příjemné na pleti, dobře se vstřebá a nezatíží ji.

Kosmetické hvězdy

Foto: Archiv firem

Posilující a vyplňující Hydratační Booster Minéral 89, Vichy, 495 Kč (50 ml) ; Hydratační supersérum Clinical Solutions, Mary Kay, 890 KčFoto: Archiv firem

Za vyzkoušení stojí také dvě séra, která se umístila v čtenářské anketě Kosmetické hvězdy za rok 2022. První místo v dermatologické péči obsadil pleťový booster Vichy pro hydrataci a zklidnění díky termální vodě a kyselině hyaluronové. V sekci Novinky roku 2022 obsadilo první místo supersérum od Mary Kay, které rovněž obsahuje dávku hyaluronky. A také ceramidy pro obnovení kožní bariéry a sporýš lékařský, který podporuje přirozenou schopnost pokožky udržovat míru hydratace.

Načítám