Hlavní obsah

Zapomeňte na křivé linky, s fixy to půjde samo. Vyzkoušely jsme, se kterými to jde raz dva

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrcadlo, zrcadlo, jaké tekuté linky jsou nejkrásnější? Vyzkoušela jsem pět různých značek a vybrala vítěze. Kterými zvýrazníte oko nejsnadněji a linky vydrží celý den?

Článek

Černé kočičí linky jsou na tom jako červená rtěnka – nikdy nevyjdou z módy. Kromě intenzivně černé barvy musí splňovat ještě jednu podmínku: linie nechť je přesná, nikoli kostrbatá, a konec linky pěkně špičatý. Se kterými tekutými linkami se vám to povede na jedničku s hvězdičkou?

Mary Kay, 450 Kč

Tekuté linky ve fixu, kterým nemůžu nic vytknout. Mají pěnový hrot a linky se s ním kreslí velmi lehce, nevynechávají a barvu můžete vrstvit, aniž by se vám dělaly žmolky. Drží dobře celý den. Pokud chcete linku tenčí, stačí, abyste na hrot tolik netlačily. Jinak s ní můžete malovat, co se vám zlíbí, i grafické linky, které pokračují v záhybu oka, nebo minimalistické tečky.

Foto: Archiv firmy

Voděodolné tekuté linky Mary Kay, 450 KčFoto: Archiv firmy

Nobea, 107 Kč

Linky ve fixu od značky Nobea jsem měla šanci porovnat s o několik stovek dražšími soupeřkami. Jak obstály? Kupodivu skvěle. Mají matný finiš, nerozmažou se a jsou stejně intenzivně černé jako soupeřky od L’Oréalu nebo Mary Kay. Hrot není dlouhý, ale je špičatý přesně tak, jak je potřeba pro kočičí linku.

Foto: Archiv firmy

Voděodolné linky Nobea, 107 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Nui, 820 Kč

Zalovila jsem i v sekci přírodní kosmetiky a vyzkoušela linky od značky Nui Cosmetics. Složení je 100% přírodní s obsahem heřmánku nebo levandule. Jsou tedy vhodné i pro citlivé oči. Co se mi na tužce líbí, je opravdu intenzivní černá (nejčernější z této pětky) a matný efekt. Štěteček je tvrdší, nejde ohnout, ale vykreslíte s ním i pěkně ostrý ocásek. Linky se celý den ani nehnou, jen mi trochu vadí, že hned zasychají, takže musíte kreslit rychle. Proto bych je nedoporučila někomu, kdo není v líčení úplně zběhlý.

Foto: Archiv firmy

Přírodní dlouhodržící tekutá linka na oči Aweiku, Nui, 820 Kč, prodává LíčírnaFoto: Archiv firmy

L’Oréal Paris, 180 Kč

Linky vždycky vypadají lépe, když jsou tenké. Příliš silné opticky zmenší oko a také zkrátí řasy. Když se budete držet těsně linie řas, docílíte nejlepšího efektu. Proto jsou mými favority linky s těmi nejtenčími hroty. To splňuje tento fix od L’Oréal Paris. U pěnových se někdy stává, že vynechávají barvu, ale tady je jí habaděj, i když jsem fix neskladovala ve svislé poloze, jak se doporučuje. Ocenila jsem i jeho výdrž - slzy s linkou ani nehnuly!

Foto: Archiv firmy

Oční linky Superliner Perfect Slim, L’Oréal Paris, 180 KčFoto: Archiv firmy

Benefit, 820 Kč

Největší výhodou těchto linek od Benefitu je pro mě fakt, že se pyšní opravdu tenkým a měkkým, poddajným hrotem, který je tvořen z mnoha tenoučkých štětinek. Díky tomu se s nimi linka kreslí snadno a barvu můžete vrstvit, jak potřebujete. Fix nevynechává barvu, ale musíte ho před použitím protřepat. Linky jsou voděodolné a vydrží i pot při cvičení.

Pro mě jsou to linky číslo jedna, jen mají malé minus za cenu.

Foto: Archiv firmy

Voděodolné linky Benefit, They're Real!, 820 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám