Hlavní obsah

Jak na dokonalé oční linky jako nosí Sophia Loren: trik je v té správné tužce a směru

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líčením linek si můžete hrát s tvarem oka podle nálady. Aby vám kreslení šlo snadno a neotrávilo vás na zbytek dne, vsaďte na linky ve fixu. Jak je malovat správně, aby oku linka co nejvíc slušela?

Článek

Linky. Milovala je Kleopatra, skoro v devadesáti je nosí Sophia Loren (87) a jejich obměny se střídají v beauty trendech téměř neustále. Mohou být extrémně výrazné a extravagantní i jemné ve stylu Francouzek. Podle poslední přehlídky Chanelu, která proběhla koncem ledna, jsou na jaro a léto v kurzu linky co nejvýraznější. A klidně i jako svatební líčení, pokud máte odvahu. Než se ovšem pustíte do malování, máme pro vás několik tipů.

Kočka, nebo liška?

Během spolupráce s make-up artistkami ráda sbírám nové tipy, jak linky namalovat co nejsnadněji a s jistotou, že se povedou na obou očích stejně intenzivně. Osvědčenou metodou je vzít si fix do ruky vodorovně a celý štěteček přikládat postupně co nejtěsněji k řasám. Tím máte celkem pod kontrolou, jak jsou syté a silné, můžete postupně přidávat až do chvíle, kdy budete spokojené. Co se týče záludného kočičího ocásku, je nejlepší ho směřovat tak, jako by bylo pokračováním spodního víčka. Tak docílíte toho nejvíc kočičího pohledu a také, že na obou očích půjde stejným směrem.

Ovšem pozor, trendy variantu na kočičí oči jsou liščí, takzvané foxy eyes. Dodají očím trochu zajímavější tvar, zkuste tedy linku vést ve spojnici obou koutků. Není tudíž tak šikmá směrem nahoru k obočí, ale je spíš vodorovná. K tomu můžete fixou zvýraznit i vnitřní koutek.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Chanel na jaro/léto 2022Foto: Profimedia.cz

Raději tenká

Osobně se mi linky malují nejlépe tak, že si rukou lehce natáhnu kůži u oka. Začínám kreslit od středu oka, kde udělám linku co nejtenčí, nekreslím ji až k vnitřnímu koutku, ale to jen z důvodu, že mi to přijde k tvaru mého oka hezčí.

Čím tenčí linka, tím hezčího efektu dosáhnete. Zbytečně silná může vypadat tvrdě, a pokud nejste zrovna zručná vizážistka anebo na to nemáte tvar oka, oči si zbytečně zmenšíte.

Rada na závěr? Zkuste experimentovat a vyzkoušet si, jaký typ linky a směr vám nejvíce sluší. Linkami totiž můžete s tvarem oka opravdu čarovat. A nevyhýbejte se ani hnědým odstínům, na denní líčení vypadají báječně.

Ta správná textura

Tekuté linky najdete v několika provedeních. Se štětečkem, ve formě fixu nebo gelové linky. Pokud hledáte nejsnazší cestu k přesné linii, troufneme si tvrdit, že nejlepší volbou jsou linky ve fixu.

Barvy je v nich tak akorát a díky špičatému hrotu nakreslíte přesně takovou linku, jakou si přejete. Pro jejich nejlepší výkon je ale lepší je skladovat ve svislé poloze, aby barva pořád stékala do hrotu a nevysychal. A pokud linku náhodou pokazíte, namočte do odličovače vatovou tyčinku, s její pomocí pak linku jednoduše opravíte.

Tekuté linky ve fixu

Foto: Archiv firem

Zleva: tekuté oční linky ve fixu Tattoo Liner, Kat von D, 340 Kč; tekuté oční linky Flyliner, Fenty Beauty, obojí prodává SephoraFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tekuté oční linky It's Easy, Catrice, 72 Kč, prodává Kup Kosmetiku; tekuté oční linky 24Ever Ink Liner, essence, 75 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tekuté matné hnědé oční linky Benefit Cosmetics, 450 Kč; hnědé oční linky Precise, Dermacol, 129 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám