Hlavní obsah

Hladká a rozjasněná pleť jedním tahem? S primerem hračka! Tyhle prošly naším redakčním testem

Foto: Christián Pyrinec

Foto: Christián Pyrinec

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemství profesionálního líčení? Vsaďte na primery neboli podkladové báze. Umí pleť rozjasnit či zmatnit, hydratovat, cokoliv potřebujete. Navíc na nich líčení lépe drží a nerozmazává se. Tyhle výrobky jsme otestovaly v redakci. Jak uspěly?

Článek

Primery neboli podkladové báze už dávno nejsou jen vybavením profesionálních vizážistek. Doma je můžete mít i vy a vytvořit tak dokonalý podklad pod make-up každý den. Vyzkoušela jsem pět různých variant – pro hydrataci, rozjasnění nebo naopak zmatnění a vyhlazení pleti. Dnešní primery zvládají většinou vícero věcí, dodají pleti klidně i ochranný faktor proti sluníčku. Proto je můžete považovat i jako alternativy pečujících krémů a používat je podle toho, jaký styl líčení zrovna požadujete.

Primer pro velkou výdrž

Kombinaci tohoto primeru, pečujícího make-upu a transparentního pudru jsem si velmi oblíbila a věřte, že toto líčení přežije i taneční soutěž. Primer má konzistenci i vůni jako klasický krém a pleť hydratuje a rozjasňuje. Oceňuji, že obsahuje SPF 20, což mi na běžný den, kdy se nechystám opalovat, stačí. Hezky přilne k pleti a nedrolí se, ani když ho navrstvím na jinou pečující kosmetiku, jen je potřeba nechat jednotlivé vrstvy vždy chviličku vstřebat. Je určen pro normální a suchou pleť.

Foto: archiv firmy

Podkladová báze pro zmatnění pleti Fit Me! Matte+Poreless, Maybelline, 159 Kč (30 ml)Foto: archiv firmy

Primer pro zářivý look

Kdo touží po rozjasněné pleti, musí vlastnit alespoň jeden třpytivý primer! Tento od Oriflame seženete pod názvem tónovací podkladový krém. Obsahuje milion jemných zlatavých třpytek. Sám o sobě by na pleti vypadal opravdu moc zářivě, ale když ho následně spojíte s make-upem, je to velká krása. S krémovým výrobkem ho můžete smíchat rovnou na hřbetu ruky a nanášet je současně, při líčení tak ušetříte jeden krok.

Umí ale mnohem víc! Obsahuje pudr, tím pádem bojuje i proti nechtěnému mastnému lesku pleti. Zároveň pleť i hydratuje, takže můžete s klidem vynechat klasický krém. Zvládá tudíž vše, na léto jako dělaný!

Foto: archiv firmy

Tónovaný korekční krém Waunt Woke Up Like This, Oriflame, 359 Kč (40 ml)Foto: archiv firmy

Primer pro hladkou pleť

Rozšířené póry, hrubá místa, všechny to známe. Když chci, abych s make-upem vypadala jako po retuši, sahám po tomto vyhlazujícím primeru. Zaujala mě jeho sametová, našlehaná textura, která se příjemně nanáší a pomůže vyplnit veškeré hrbolky a jemné vrásky na pleti. S vyhlazením pomáhá i extrakt z proskurníku. Primer pleť také viditelně hydratuje a tím ji dokonale připraví pro líčení. Díky své lehce narůžovělé barvě si poradí se sjednocením tónu pleti. Osobně oceňuji hlavně to, že tento výrobek mi opravdu pomohl vyhladit póry okolo nosu, které mě fakt netěší.

Foto: archiv firmy

Vyhlazující báze Marshmellow NYX, 459 Kč (30 ml), prodává DouglasFoto: archiv firmy

Primer pro 4 v 1

Od primeru od Zuii můžete očekávat hned několik věcí – sjednocení pleti, vyhlazení, hydrataci, zklidnění i zmatnění. Textura je sametová, hodně podobná předešlé bázi od NYX, ale je o maličko mastnější. Pocit hydratace se dostaví hned při nanášení. Troufám si říct, že suché pleti bude velmi vyhovovat, na druhou stranu si poradí i s mastnými místy. Například mé čelo bývá během dne poměrně brzy hodně lesklé, tahle báze to dokázala o pár hodin oddálit. A bonus navíc? Bio složení a to, že opravdu nádherně květinově voní.

Foto: archiv firmy

Podkladová báze Bio Zuii, 795 Kč, prodává BiOrganicaFoto: archiv firmy

Primer pro hydrataci

Podkladová báze může mít i podobu kapek, jako mají séra. Tahle od značky Rival obsahuje lesk a je hodně lehká a vodnatá. Pleť tudíž dobře hydratuje, navíc se hned vstřebá a nezanechá po sobě mastný film. Pokožka je vyhlazenější a připravená na nanášení make-upu. Ve spojení s ním pak vytvoříte kýžený šťavnatý a přirozený efekt. Líbí se mi forma kapek, protože je můžete opět pohodlně míchat s make-upem.

Foto: archiv firmy

Podkladové kapky Rival, 109 Kč (30 ml), prodává RossmannFoto: archiv firmy

Reklama

Načítám