Hlavní obsah

Zvládnou dlouhotrvající rtěnku i voděodolnou řasenku: Nejlepší odličovače už od 99 Kč

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Reklama

Používáte v létě voděodolný make-up či řasenku? Nebo takzvané samodržící rtěnky? Pak vás jistě bude zajímat, které odličovače vše důkladně odlíčí. Pár jsme jich v redakci otestovaly.

Článek

Hydrofilní olej, dvoufázová micelární voda či odličovací maska. To vše mohou být přípravky ideální na odličování voděodolného make-upu, který v létě spousta žen používá k vodě i na dovolené u moře. Největším oříškem však bývá stáhnutí voděodolné řasenky. S tou si většinou nejlépe poradí dvoufázové odličovače či produkty na olejové bázi. Tyhle jsme v redakci vyzkoušely.

Pro citlivou pokožku

Foto: Archiv firmy

Saloos, hydrofilní odličovací olej Argan Revital s arganovým, sezamovým a slunečnicovým olejem, 50 ml, 114 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucie: K olejíčku od této značky jsem se vrátila po několika letech a nechápu, jak jsem to bez něj vydržela. Nanesu trochu na navlhčený tamponek, vytvořím emulzi a přiložím na oko, abych mohla rozpustit vrstvy voděodolné řasenky. Skóre je 50 na 50. Některé zvládl, na některé byl krátký. Nicméně voděodolný make-up i dlouhodržící rtěnku zvládá na jedničku. Miluju také jeho svěží vůni díky esenciálním olejům a to, že po odlíčení a opláchnutí obličeje vodou není kůže napjatá, ale hezky zklidněná.

S arganovým a mandlovým olejem

Foto: Archiv firmy

Zahir Cosmetics, veganský odličovací olej na odolný make-up s arganovým a mandlovým olejem, vitaminem E a chmelovým extraktem, 100 ml, 188 KčFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna: Zpočátku jsem byla skeptická, olej jsem vyzkoušela a měla dost mastný obličej. Zkusila jsem to ale jinak. Olej jsem použila jen na voděodolnou řasenku a zbytek obličeje přetřela svým běžným odličovadlem. I když musím používat dva přípravky, tak mi to vyhovuje, olej je daleko šetrnější, nepálí z něj oči a řasenku rychle stáhne – stačí mi na jedno oko jedna vatička a nemusím nijak tlačit. S mým odličovačem jsem vždy vypotřebovala tak tři vatičky a poměrně často mi padaly řasy, jak jsem je dřela. Za mě určitě doporučuji.

Dvoufázová micelární voda

Foto: Archiv firmy

Dermacol Cannabis, veganská dvoufázová micelární voda s konopným olejem, 200 ml, 99 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Od této značky jsem si oblíbila celou řadu s konopným olejem, která především krásně voní. Odličovací micelární voda s olejem má ode mne velké plus i za to, že s ní odlíčím vše včetně očí a rtů. Po odlíčení sice zůstává jemný mastný film, ale mému obličeji vyhovuje, neboť nemám pocit takového vysušení jako u klasických micelárních vod. Dlouhodržící rtěnky i řasenky odlíčí bez problémů a oči přitom vůbec nedráždí.

Odličovací maska

Foto: Archiv firmy

Havlíkova apotéka, odličovací maska Hebká tvářička s bambuckým máslem a meduňkovým extraktem s antioxidačními účinky na zklidnění pleti, 200 ml, 421 KčFoto: Archiv firmy

Testovala zástupkyně šéfredaktorky Marie: Odličovací maska Hedvábná tvářička obsahuje jako hlavní složky bambucké máslo a meduňkový extrakt. Dostává svého názvu, takže po odlíčení budete mít tendenci přejíždět si rukou po tváři, jak bude jemná. Nanesete si malé množství do dlaně a to si pak rozetřete po obličeji, jako kdybyste se myly mýdlem. Poté opláchnete vodou, anebo pokud máte větší množství make-upu, použijete ještě pro úplné dočištění vatový tamponek. Z mé zkušenosti to ale při běžném líčení (používám teď přes léto BB krém, tvářenku, rozjasňovač) není potřeba. Na rozdíl od jiných produktů, kterých jsem vyzkoušela už pěknou řádku, opravdu nevysušuje, naopak pomáhá zklidnit problematickou pleť. Jako třešnička na dortu je jemná vůně, což u přírodní kosmetiky nebývá vždy zvykem.

Hydrofilní olej

Foto: Archiv firmy

Saloos, jemný CBD hydrofilní odličovací olej s vysoce regeneračním kanabidiolem, 50 ml, 133 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Karin: Nejsem příliš velkým zastáncem voděodolného make-upu, protože v létě se líčím opravdu minimálně. Přece jen se mi ale waterproof řasenka tu a tam hodí, jenže dostat ji z obličeje klasickou micelární vodou bývá běh na dlouhou trať. Pro podobné příležitosti jsem tedy měla připravený tenhle olej, který by měl voděodolný make-up nejen šetrně odlíčit, ale také zklidnit podrážděnou pleť. Ani s jeho pomocí však řasenka nešla dolů jednoduše. Spotřebovala jsem několik vatových tamponků, než jsem se zbavila všech zbytků z řas, s ostatními líčidly si olej poradil už bez problémů. Po aplikaci byl obličej hodně mastný, takže je nutné jej ještě opláchnout vodou. Protentokrát tedy zůstanu věrná spíše své micelární vodě.

Reklama

Načítám