Hlavní obsah

Basic trika, která se snadno kombinují: Kde je koupit?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Základní oblečení z kategorie must-have znamená mít nepostradatelný a univerzální kousek doma v šatníku. A dnes se podíváme na basic trika. Jaký materiál je nejlepší a po jakém střihu ideálně sáhnout?

Článek

Bílé a černé tričko bez potisku byste měly vlastnit ve skříni za každých okolností. Hodí jako top k sukním, šortkám i kalhotám. Výborně pasuje pod sako, je to takový ležérnější protějšek halenek. Pamatujte ale, že bílé tričko musíte vyměnit v ten moment, kdy začne být zašedlé, nehledě na to, jak moc ho zbožňujete.

Na výběr máte trika upnutá, která se hodí víc k sukním, protože je pohodlně zastrkáte dovnitř. S volnějšími kousky nebo oversized střihy si zase můžete víc vyhrát, zakasat je jen částečně, nechat volně nebo udělat uzel.

Trička s nápisem

Ale nemusíte zůstat jen u černobílé kombinace. „Pokud přidáte další trička v neutrálních odstínech, jako jsou béžové, šedé, světle modré, budou se vám vždy skvěle kombinovat,“ radí stylistka Irena Vokrojová.

Jednoduchá trička také milujeme, když mají nějaký nápis. Pokud jste hravé duše, nevyhýbejte se jim a klidně si pořiďte nějaké víc crazy. „Jen mějte na paměti, že si vás každý bude s daným sloganem na prsou spojovat,“ podotýká stylistka.

Bavlna, lyocell, konopí i len

Aby se vám tričko nosilo celý den příjemně, dejte si záležet na výběru materiálu. Ideál je bavlna, lyocell (je podobný viskóze a nemačká se) nebo na léto přívětivý a trendy len. „Pokud hledáte stoprocentní pohodlí, určitě volte bavlnu. Já si ale poslední dobou oblíbil i basic trička z konopného vlákna. Když se totiž neblaze potíte, dokážou potlačovat pachy,“ radí stylista Jan Boublík.

Kulatý, nebo výstřih do V?

Při výběru výstřihu se orientujte následovně: „Uzavřenější střihy u krku jsou pro ženy s menšími prsy, naopak větším ňadrům skvěle sedí lodičkový nebo véčkový výstřih,“ radí Irena Vokrojová.

Také si nenechte uplavat aktuální trend basic triček s vycpávkami v ramenou, které vrací do módy osmdesátá léta. Možná vám na první pohled připadají přehnané, ale díky nim docílíte optické iluze postavy přesýpacích hodin. Zkusíte je? Pokud jsou na vás moc, hledejte trička jen se sklady v ramenou, které zvládnou podobný efekt i bez vycpávek.

Černobílá klasika

Foto: archiv firem

Zleva: Levi’s, 649 Kč, prodává About You; Les Racines du Ciel, 1295 Kč, prodává MinimalistaFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Selected, 519 Kč, prodává About You; H&M, 99 KčFoto: archiv firem

Pastelové i zemité tóny

Foto: archiv firem

Zleva: Sinsay, 49 Kč; Only, 349 Kč, prodává About YouFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 695 Kč; Medicine, 199 Kč, prodává AnswearFoto: archiv firem

S trendy vycpávkami

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 399 Kč; H&M, 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Stradivarius, 299 Kč; Massimo Dutti, 695 KčFoto: archiv firem

S nápisem

Foto: archiv firem

Zleva: LeGer, 779 Kč, prodává About You; People Tree, 1290 Kč, prodává NilaFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Bershka, 349 Kč; Even&Odd, 360 Kč, prodává ZalandoFoto: archiv firem

Konopí nebo len

Foto: archiv firem

Zleva: Binka, 600 Kč, prodává Bohempia; Reserved, 199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: InWear, 1110 Kč, prodává Zalando; Mango, 399 KčFoto: archiv firem

Reklama

Načítám