Hlavní obsah

Další modré džíny? Zkuste místo nich bílé. Na léto se perfektně hodí a snadno se kombinují

Foto: GettyImages.com

Foto: GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víc času než ty modré tráví v pračce, ale jakmile objevíte jejich klady, budete se k nim vracet znovu a znovu. Bílé džíny jsou perfektní kousek na léto a jejich kombinování vás bude stát minimum úsilí. Chcete pár tipů, jak na ně? Podívejte se, čím je doplňují hvězdy.

Článek

Světlé džíny se samozřejmě dají nosit po celý rok, nejlépe se jim ale daří na jaře a v létě, kdy je jistější, že se z procházky vrátíte bez zablácených nohavic. Chcete i vy vyměnit oblíbený modrý denim za bílý? Přečtěte si, na co si dát pozor při výběru nových kalhot, a inspirujte se sestavami, na které nedají dopustit modelky a herečky.

Jak vybrat džíny

Bílé džíny najdete, stejně jako jejich modré sourozence, v nejrůznějších střihových obměnách, takže pokud se vám tento trend líbí, není důvod se mu vyhýbat. Spousta žen se bojí, že jim světlé džíny opticky přidají na velikosti, být to tak ale určitě nemusí. Klíčový není jen správný střih kalhot, ale i jejich materiál, který by měl být dostatečně pevný.

Měkčí džíny s větší příměsí elastanu mnohdy přilnou na problematických partiích, a pokud nejsou dostatečně silné, mohou také prosvítat, o což málokdo stojí. Problematické v tomto ohledu bývají především slimky, které ale z módního hlediska dávno předčily střihy s rovnými i širšími nohavicemi. A u těch tolik módních malérů nehrozí. Máte-li plnější postavu, můžete také místo zářivé bílé vyzkoušet tón off white, tedy zastřenou bílou, případně i odstín jemně do krémova, který bývá vůči křivkám vstřícnější.

Rosie Huntington-Whiteley

Pokud tíhnete k minimalismu a dnes tolik skloňovanému diskrétnímu luxusu, doporučujeme vám sledovat šatník téhle modelky. Rosie Huntington-Whiteley moc dobře ví, jak dodat základním (basic) kouskům něco navíc, a to je přesně případ kombinace bílých džínů a zavazovacího saka. Pokud půjdete do podobné sestavy, vsaďte stejně jako ona na pár promyšlených doplňků.

Alessandra Ambrosio

Ačkoli se dá bílá smíchat s jakýmkoli odstínem, ohromně jí sluší také další dávka bílé. Ráda se do ní obléká i brazilská modelka, která rozšířené džíny zkombinovala s klasickou košilí. Tu přitom nechala provokativně porozepnutou. Máte-li odvahu, můžete to zkusit podobně – tento módní tip bude fungovat jak s braletkou, tak i horním dílem od plavek, který se dá přimíchat do spousty letních, volnočasových outfitů. Z pod košile můžete nechat vykukovat také body nebo plavky v celku.

Julianne Moore

Americká herečka si sbalila oblíbené bílé džíny na festival do francouzského Cannes a stejně jako Alessandra zůstala u jednoduché kombinace černé a bílé. A jaký je její oblíbený střih? Slimky to nejsou. Julianne Moore dává přednost kalhotám s širšími nohavicemi. V těch vyrazila na propagaci svého nového filmu May December, kde hraje po boku herečky Natalie Portman.

Elsa Hosk

Modelka a trendsetterka Elsa Hosk vytáhla užší džíny s rovnými nohavicemi, které doplnila košilí se zebrovaným vzorem. S jejím zapínáním se nicméně dlouho nezdržovala a spoustu knoflíků nechala volných. Pokud rády ukazujete břicho, můžete to zkusit obdobně, pro všechny je pak dobrý tip, kdy se klasický pásek vymění za ten řetízkový, který byl absolutním hitem na počátku milénia (ach, ty Y2K trendy).

Sara Sampaio

Bílé džíny si do Cannes přivezla i modelka Sara Sampaio, která k nim přidala jen jednoduchou modrou košili. Nepřeháněla to ani s doplňky – vystačila si s malou modrou kabelkou do ruky. A podpatkům se vyhnula – úzké džíny si totiž dobře rozumí s nízkými botami.

Načítám