Hlavní obsah

Stylové oversized sako najdete v obchodech i second handech. Hodí se k džínům i přes šaty

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezatěžujte se přesnými rozměry a na milimetr odpovídající délkou rukávů. Ideální sako je takové, které nosíte rády. A pokud je v moderním oversized stylu, tím lépe. Volné střihy jsou v kurzu už několik sezon a právem si vysloužily pověst cool kousku. Proč jsou tak populární, s čím je kombinovat a kam pro ně?

Článek

Hrdina (nejen) instagramových outfitů patří i po několika sezonách k nejoblíbenějším módním kouskům a jeho přítomnost oceníte zejména teď, během přechodu z babího léta do podzimu. Velká saka se širokými rameny zažila boom už v 80. letech, současný trend ale zachází ještě o krok dál.

Jak moc velké má sako být?

Ptáte se, jak moc velké by mělo sako být? V tomhle ohledu žádná pravidla neexistují. Oversized trend odkazuje na nadsazenou velikost, jestli ale půjdete nahoru o číslo, dvě nebo tři, je jen na vás. Módní influencerky častokrát nosí saka, do kterých by se vešly dvakrát, a vy jednoduše začněte s variantou, v níž se budete cítit pohodlně po všech stránkách.

S čím kombinovat oversized sako

Oversized sako má status stylového kousku a jeho krása spočívá v tom, že se dá přimíchat ke spoustě outfitů. Na rozdíl od klasiky, která působí poměrně formálně, je tahle varianta víc současná a trendová. Jako součást byznys looku vždy neobstojí, pokud ho ale přehodíte přes šaty, když vyrazíte do večerního města, nebo ho spárujete s džíny a svetrem ve všední dny, chybu neuděláte.

Hledáte-li inspiraci na kombinování, projděte si následující módní sestavy. Zjistíte, že jakkoli se velké sako nejčastěji páruje s užšími spodními díly nebo krátkými délkami, dá se, za určitých podmínek, nosit i k volnějším nohavicím:

Stylová saka najdete v obchodech i sekáčích

Chcete vstoupit do nové sezony s oversized sakem v šatníku? Projděte si tipy, které jsme našly v aktuálních módních kolekcích. Cílily jsme na oversized střih, pokud však mezi nimi nenajdete svého favorita, můžete zkusit i jiné cesty.

V obchodech se nebojte nakouknout do pánských kolekcí (zároveň můžete samozřejmě i projít šatník svého protějšku, pokud se velikostně potkáte) nebo si vyberte jakékoli sako, které se vám líbí, a vyzkoušejte si ho ve větších velikostech.

Velká saka se také skvěle hledají v second handech – tady si dovolte být náročné a pátrejte po kusech v perfektní kondici, které se chlubí dobrým složením. Na tohle roční období bude maximálně příjemná vlna, případně její směsi.

Načítám