Hlavní obsah

Další svetr? Pořiďte si raději kardigan. Svetr na knoflíky sluší všem, nosí se i varianta z roku 2000

Foto: Jeremy Moeller , Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznamování můžeme protentokrát vypustit. Kardigany patří k módní klasice, se kterou má nejspíš většina z vás přímou zkušenost. Máte pro tyhle svetry slabost? Prohlédněte si dvě desítky stylových kousků a zvažte, jestli některý z nich nutně nepotřebujete.

Článek

I když patří do kategorie „starý známý“, kardigan zažívá mimořádně úspěšnou sezonu. A ačkoli vám nebudeme vymlouvat nákup extra dlouhého svetru, musíme vám poreferovat o tom, že nejmódnější kardigan sezony vypadá jinak.

Které kardigany jsou in?

Spoléhat se jen na klasické svetry by byla škoda. Kardigany jsou v posledních letech in, a navíc jsou jako stvořené k módnímu vrstvení. Nejlépe se daří těm v délce do pasu, které jsou opatřeny knoflíky, a do této kategorie spadají i tenoučké propínací svetříky, jež do hry vrátil trend Y2K. Nejčastěji se nosí jen tak na holém těle a jejich výhodou je, že se dají poměrně pohodlně zastrčit do džínů, kalhot nebo sukně. A nevýhoda? Tenké svetříky mají tendenci obepínat tělo, což nevyhovuje každému.

Pro všechny typy postav jsou naopak vhodné klasické silnější svetry s knoflíky, jejichž střih zpravidla tvoří lichotivé véčko. Aby vypadaly co nejlépe, nechte dekolt holý (doporučujeme přidat pár drobných řetízků) a svetr podložte nanejvýš body nebo tričkem/tílkem s hlubším véčkem, které nebude vidět. Chcete-li nechat spodní vrstvu vykukovat, vsaďte naopak na tričko s kulatějším výstřihem tak, abyste nad sebou neměly dva véčkové dekolty.

Ačkoli nejvíc bodují svetry na knoflíky, pořídit si můžete i druhou variantu z kategorie kardiganů. Otevřený svetr bez jakéhokoli zapínání. I u tohoto typu se upřednostňují délky do pasu, které mimochodem vyloženě sluší trendy kalhotám s širšími nohavicemi. Upotřebíte je také coby příjemný přehoz přes oblíbené šaty.

Načítám