Hlavní obsah

Výstřih až do pasu, žádné vrásky a dítě po 50: Modelka, která má pověst mrchy, klame tělem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se podíváte na nové fotky Naomi Campbell, řeknete si možná, že jsou z roku tak 2005. Ale vyvedeme vás z omylu, jsou ze včerejška, zdá se, že modelka prostě přestala stárnout. Jak to dělá a co je u ní nového?

Článek

Topmodelka Naomi Campbell (53) se ukázala na červeném koberci v odvážném bílém overalu s hlubokým výstřihem. Je jasné, že musela prolomit zákony stárnutí, protože nemá snad jedinou vrásku. Není divu, že stále chodí po přehlídkových molech, a klidně po boku osmnáctiletých modelek.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbell 11. prosince na newyorské akci CNN Heroes: An All-Star Tribute. Ocenění na ní získávají běžní občané, kteří se nějak výrazněji humanitárně angažují Foto: Profimedia.cz

Velká šestka

Naomi byla součástí party supermodelek, která se v devadesátkách proslavila po celém světě. S Christy Turlington, Cindy Crawford, Kate Moss, Claudií SchifferLindou Evangelistou tvořily „velkou šestku“. Na čtyři z nich – Naomi, Lindu, Christy a Cindy se zaměří nový dokument The Supermodel, který bude mapovat období jejich největší slávy v osmdesátkách a devadesátkách. Naomi byla také první modelkou tmavé pleti, která se objevila na titulce francouzské Vogue v roce 1988.

Foto: Profimedia.cz

Rok 1991 a přehlídka Versace: Zleva: Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell a Christy TurlingtonFoto: Profimedia.cz

Kromě modelingových úspěchů jí ale pověst kazí několik nařčení z napadení, celkem jedenáct, přičemž čtyři jí byla prokázána. Asi si všichni pamatují aféru, kdy v roce 1998 napadla svoji asistentku. Modelka svoje výbuchy hněvu jednou okomentovala tím, že nikdy nechtěla být známá jako „hodná holka“. Na přelomu tisíciletí navíc zápasila se závislostí na kokainu a alkoholu a byla nějaký čas v léčebně.

Hydratace jako alfa omega

Žádný z excesů na ní ale není vidět. Jak to dělá, že pořád vypadá maximálně na třicet? Jasně, jsou za tím z velké části geny, ale nenechává to jen na nich. O pleť se pečlivě stará už od útlého věku, pravidelně používá peelingy, séra a hlavně pleť hydratuje pomocí krémů a masek. Raději má pleť mastnější a lesklou než suchou a matnou, podle ní to zestaršuje. Svůj mladistvý vzhled si udržuje i díky tomu, že chodí oblékaná stále tak, jak chodila i v roce 2000, a vlasy nosí do půli pasu.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbell na módních cenách začátkem prosinceFoto: Profimedia.cz

Matkou v 50

K překvapení všech se stala poprvé matkou po padesátce. Vychovává dceru a mateřství si prý užívá plnými doušky. Nikdy nepotvrdila, zda dceru porodila sama, nebo využila náhradní matky. V rozhovoru pro Vogue jen řekla, že dcera není adoptovaná, ale je její. Za tuhle formulaci ale schytala od lidí na sociálních sítí negativní zpětnou vazbu - i adoptované dítě je přece vaše. Na soukromí je skoupá, není známo ani kdo je otcem, a modelka je podle všech informací singl.

Načítám