Hlavní obsah

Bizarní kabelky, které stojí i desítky tisíc: Slipy na řetízku, holub i mořské řasy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se čtyřmi pravidelnými stranami už evidentně neohromíte. Návrháři se předhánějí v tom, kdo vymyslí nejoriginálnější kabelku, jenže i tahle disciplína má svá úskalí. Vystavují se riziku, že se jejich záměr nesetká u většinové populace s pochopením. Pořídily byste si místo psaníčka holuba nebo tašku, zkříženou s kozačkami?

Článek

Každé zboží má zřejmě svého kupce. A některé věci, jakkoli bizarní se dokonce mohou stát žádaným zbožím. Bude to ale platit i v tomto případě? Které kabelky překvapují nejen svým designem, ale současně i cenovkou?

Holub v hrsti

JW Anderson, 20 000 Kč

Holubi jsou tak trochu outsideři, které od sebe spíše odháníme. A právě proto se návrhář Jonathan Anderson rozhodl, že je promění v něco, co mají všechny ženy rády – kabelku. Holuba tak realistického, že by si ho zaručeně nepořídil nikdo s ornitofobií zařadil do kolekce na zimu 2022/2023, která se prezentovala v lednu loňského roku. Na kolekci pracoval v době covidových lockdownů a chtěl přijít s prvkem, který by kontrastoval s tehdejší vážnou situací, protože móda je podle něj skvělý nástroj, který nám umožňuje uniknout realitě a trochu se pobavit.

A mimochodem – holub získal roli i v připravovaném pokračování Sexu ve městě. V A jak to bylo dál… ho bude nosit hlavní hvězda Sarah Jessica Parker alias Carrie, k jejímuž stylu se zábavný doplněk dokonale hodí.

Foto: Archiv firem

Holub je beznadějně vyprodaný. Jakmile se rozhlásilo, že mu fandí i Carrie, všechny vyrobené kousky vyletěly do světaFoto: Archiv firem

Kozačky do ruky

Balenciaga, Le Cagole Boot Bag, 63 000 Kč

Kde se něco děje, tam je Balenciaga. Po nejdražším pytli na odpadky nebo sáčku brambůrků přišla s dalším kouskem zvedajícím obočí – hybridem kozaček a kabelky. Takzvaný Boot Bag návrhář Demna Gvasalia oblékl do designu vysoce populárního modelu Le Cagole, který vychází z kultovní Motorcycle Bag, kterou pro značku vytvořil v roce 2001 návrhář Nicolas Ghèsquiere. Tu na začátku nového milénia nosily všechny módu milující hvězdy, ať už to byly Olsenky, sestry Hiltonovy, Lindsay Lohan nebo Kate Moss.

Foto: Archiv firem

Kabelka Boot Bag se objevila na přehlídce pro letošní podzim a zimu. Kromě neonově žluté se prodává ještě v černéFoto: Archiv firem

Kabelka pokrytá řasami

Solitude Studios, 9500 Kč

Kabelka, která vypadá, že ležela dlouhé dny na břehu moře je od skandinávské značky Solitude Studios. Ta se svou estetikou cíleně netrefuje do vkusu masy. Mořské řasy vyrábí ze zbytku nití od místních textilních společností. Model v černé barvě je ze speciální impregnované bavlny, díky čemuž je materiál voděodolný, bílá varianta je z čisté vlny.

Foto: Archiv firem

Kabelku, pokrytou „mořskými řasami“, si můžete objednat z KodaněFoto: Archiv firem

Mrkev pro všechny

Puppets and Puppets, 18 000 Kč

Doufáme, že se do ní příliš nezamilujete – kožená kabelka ve tvaru kufříku, ke které dostanete i pár mrkví, je totiž momentálně vyprodaná. Navrhla ji newyorská značka Puppets and Puppets, která je svými hravými designy proslulá. A jedlých motivů se drží i v nové kolekci na jaro 2023 – mrkvičky nahradily sušenky, banány a vajíčka.

Foto: Archiv firmy

Do koženého kufříku si můžete přiložit opravdové mrkvičky. Pro každý případ!Foto: Archiv firmy

Nejdražší přítel člověka

Thom Browne, cena podle typu a velikosti

Americký návrhář Thom Browne je v samém centru módního dění. Právě on přesvědčil spoustu mužů o tom, že opravdu mohou nosit sukně a jejich nudné pánské tašky přetavil v luxusní kožená zvířata. Ačkoli ale změnil svět pánské módy, navrhuje i pro ženy a neomezuje se jen na pejsky. V jeho kolekci najdete s uchem na držení i zajíčka, zebru, hrocha nebo pandu. Ať už si o nápadu nosit kabelky ve tvaru zvířat myslíte cokoli, jedno se návrháři upřít nedá – jsou excelentně zpracované.

Foto: Archiv firem

Pes s hedvábným pyžamem vyjde na 82 000 Kč, slona si můžete objednat za necelých 120 000 korunFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Panda stojí 105 000 korun, zebra „jen“ 96 000 korunFoto: Archiv firem

Dá si někdo šampaňské?

Moschino, 150 000 Kč

Dražší lahev jste zaručeně neměly. Na zimní přehlídce značky Moschino se objevily modelky s kabelkami ve tvaru kyblíku na led, ze kterých vykukovalo šampaňské. Nosit by se nicméně daly i během Suchého února – pod vyklápěcím vrškem není alkohol, ale prostor pro pár nezbytností. Moschino má kreativně pod palcem návrhář Jeremy Scott, který se nás snaží už desátým rokem pobavit i šokovat. V kabelku dokázal proměnit snad cokoli – včetně krabičky Happy Mealu od McDonaldu, plastového dětského kyblíčku na písek, ale i toaletního papíru nebo pánských slipů.

Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Dnes již vyprodaný kyblík stál 150 000 korunFoto: Profimedia.cz, archiv firmy

Foto: Profimedia.cz

Návrhář značky Moschino rád testuje, kam až může zajít. V roce 2015 přišel se slipy na řetízku, o dva roky později zabalil kabelku do toaletního papíruFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám