Hlavní obsah

Podzim patří barevným teniskám. 20 stylových kousků od conversek přes adidasky až po české značky

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je pro vás léto obdobím, kdy si užíváte v šatníku i ve svých outfitech výrazné barvy? Pak se jich ještě rozhodně nevzdávejte a pořiďte si na září pestré a hravé tenisky. Unosíte je ke kalhotám, šatům, sukním i kostýmkům.

Článek

Každá stylistka vám řekne, že nejuniverzálnější obuví v dámském šatníku jsou bílé tenisky. To v žádném případě nezpochybňujeme. Ale předpokládáme, že tuhle radu, kterou už jsme v našich módních článcích zmínili nesčetněkrát, jste si už dávno vzaly k srdci. Proto je také zapotřebí váš botník čas od času oživit. Po záplavě letních sandálků přichází s babím létem na řadu barevné tenisky.

Plátěné, kožené i designové

Tenisky přebraly ve většině dámských botníků hlavní úlohu a už dávno se nenosí pouze na sport. Elegance se tak trochu upozadila na úkor pohodlí a ženy do kanceláří i na společenské akce nemusí striktně nosit pouze lodičky na podpatku. Tenisky jsou dokonce trendy k dámským kostýmkům i romantickým šatům.

A nemusíte zůstávat pouze u kožených hladkých tenisek, ale klidně nazujte sportovnější modely ve výrazných barvách, které jsou neskutečně pohodlné. Oblíbené jsou také plátěné kotníkové tenisky, které si zamilovala nejen mladší generace, ale nebojí se je nazout ani ženy v pokročilém věku, aby svým outfitům dodaly patřičný šmrnc.

Sáhnout můžete jak po sportovních nadčasových značkách nebo semišových trendy teniskách s barevnými bloky, tak po těch českých, jejichž modely navrhují šikovní designéři s vazbami na českou obuvnickou tradici.

K sukni i džínům

Tenisky můžete kombinovat téměř s jakýmkoli outfitem. Navíc v září už bývají chladnější rána i večery a holým nohám bude brzo konec. Přes šaty vám stačí zatím přehodit svetr či džínovou bundu i sáčko.

Barevné tenisky si budou rozumět nejlépe s džínovou suknídžíny nejrůznějších střihů, jednoduchými šaty v základních odstínech i širokými kalhotami v neutrálních barvách, k nimž zvolte bílé tričko nebo košili. Jen tak může barevný doplněk ve vašem outfitu dostatečně vyniknout. Vyberte si tenisky do práce i na procházky přírodou.

20 stylových tenisek

Načítám