Hlavní obsah

Nejpopulárnější tenisky současnosti: Pořiďte si modely, ve kterých chodí JLo nebo Hailey Bieber

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současný teniskový trend nahrává teorii, že to nejlepší už bylo vymyšleno. Super módní páry, které s oblibou nosí i celebrity, jsou totiž desítky let staré. Dobrou zprávou je, že si je můžete pořídit i vy a ne, nebudete se muset kvůli nim zadlužovat.

Článek

Hvězdy častokrát chodí v botách za pětimístné částky, které navíc nezačínají nutně jen jedničkou. I ony ale umí evidentně ocenit ikonické tenisky, které vznikly z původně ryze sportovních bot. Které páry jsou momentálně nejžádanější?

Nike, Air Force 1

Tyhle tenisky jsou bez přehánění legendární. Dodnes patří mezi nejpopulárnější modely značky Nike, a to jsou na trhu už více než čtyřicet let. AF1 vznikly v roce 1981 a pojmenovány byly po americkém prezidentském letadle. Jejich design navrhl Bruce Kilgore, který jim přidal vyšší platformu, tlumící dopady. Boty byly totiž původně určeny basketbalistům.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Ikonické Air Force 1 s oblibou nosí i zpěvačka Jennifer Lopez, která vlastní neonový pár, vyrobený na míru. Tenisky se zářivou fajfkou si ale můžete pořídit i vy. Vpravo: tenisky Nike, Air Force 1, 3290 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

New Balance, 574 a 2002R

Tenisky New Balance jsou v posledních letech nesmírně populární a nosí je snad všechny módu milující hvězdy. Řad, ze kterých si můžete boty vybírat, je spousta a záleží jen na tom, který styl je vám nejbližší. Mezi jejich slavné nositelky patří například modelka Emily Ratajkowski, která preferuje model s číslem 574. Jedny z nejoblíbenějších tenisek značky se prodávají už od roku 1988 a původně je obouvali běžci. Dnes se v nich můžete stylově (a pohodlně) promenádovat po městě.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Modelka Emily Ratajkowski nosí model 574 i k sukni. Najdete ho v desítkách různých barevných provedeních. Vpravo: tenisky New Balance, model 574, 2699 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Modelka a ultimátní ikona Hailey Bieber se svou láskou k oversized módě naopak tíhne k řadě 2002R, která je mohutnější, na pohled sportovnější a navazuje na stále přítomný trend dad sneakers, tedy tátových tenisek. Mimochodem písmenko R bylo přidáno až v roce 2020, aby označilo novou verzi bot, která se začala jako nástupce modelu 2001 prodávat v roce 2010. Teniskám se ale nedařilo zdaleka tak dobře jako dnes, a to zejména kvůli jejich vyšší ceně. Populární začaly být až před třemi lety, kdy byly vytaženy z archivu a přesně zapadly do trendu současné doby.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Masivnější styl 2002R miluje i Hailey Bieber. Vpravo: tenisky New Balance, model 2002R, 4099 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Adidas, Samba

Pokud byste se ptali, které tenisky jsou nejpopulárnější letos, zmínili bychom právě model Samba od Adidas, který má spoustu loajálních fanoušků i mezi hvězdami. A ani tentokrát nejde o nový model – Samby vznikly už v roce 1949 a cílily na fotbalové hráče, kteří potřebovali trénovat na tvrdém a častokrát i zledovatělém povrchu. Proto mají gumovou podrážku, která je odlišuje od ostatních bot Adidas. Jde přitom o velmi dobře prodávaný model, který se v popularitě staví hned za klasické modely Stan Smith a Superstar.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

V adidaskách jede modelka Kaia Gerber i její přítel Austin Butler, který byl letos za roli Elvise nominován na Oscara. Vpravo: Adidas, model Samba, 2399 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Onitsuka Tiger, Mexiko 66

Velkým trendem jsou (a zajisté ještě i budou) tenisky japonské značky Onitsuka Tiger, která byla založena v padesátých letech a soustředila se na obuv pro špičkové sportovce. Patnáct let po svém vzniku přišli s řadou s protínajícími se liniemi Tiger Stripes, pro které založili ochrannou známku Asics. Prvním modelem bylo právě Mexiko 66, které vzniklo dva roky před plánovanými letními olympijskými hrami. Historické tenisky se dočkaly oživení v roce 2002, kdy byly vytaženy na trh. Dnes platí za trendy boty a kromě černé, kterou nosí Hailey Bieber, se nejčastěji prodává světlý základ s různě barevnými liniemi.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Hailey Bieber a její oblíbené tenisky Onitsuka Tiger. Vpravo: tenisky Onitsuka Tiger, model Mexiko 66, 2799 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Vans, Old Skool

Kdo by neznal vansky. Ano, i tyhle cenově dostupné boty hvězdy milují. Původní obuv na skateboard dnes nosí i Kim Kardashian, která má nejraději klasický model Old Skool. Tato řada vznikla v roce 1977 a měla na sobě ikonický postranní pruh, který vypadá jako načrtnutý ručně. Old Skool byly nesmírně populární v 90. letech, a přestože mají na trhu spoustu konkurentů, dobře se prodávají dodnes.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Kim Kardashian v modelu Old School. Vpravo: tenisky Vans, model Old School, 1999 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Converse, Chuck Taylor All Stars

Značka Converse začala vyrábět basketbalové boty v roce 1917, a když je o pět let později přetvořil hráč Chuck Taylor, zrodil se jeden z nejpopulárnějších teniskových designů všech dob. Populární byly zejména v šedesátých letech, později je pak převálcovali další basketbaloví giganti. Comeback přišel během osmdesátek, kdy se boty začaly nosit coby neformální a volnočasové tenisky. Mimochodem v roce 2003 byla značka kvůli finančním potížím prodána a poslední dvě dekády ji vlastní Nike.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Pláťáky s gumovou podrážkou jsou populární dodnes. Ve své sbírce je má i modelka Emily Ratajkowski. Vpravo: tenisky Converse, Chuck Taylor All Stars, 1890 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Reebok, Club C

Za cool pár platí i Club C od značky Reebok, na který nedá dopustit třeba modelka Gigi Hadid. Původně tenisové boty se pod názvem Club C (zkratka pro Champion) začaly vyrábět v roce 1985 a navazovaly na verzi Revenge Plus. Zatímco v době svého vzniku platily za bestseller, později jejich popularita pomalu upadala. Boomu se tenisky dočkaly před několika lety, kdy si na ně a jejich retro design módní svět vzpomněl.

Foto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Fanynkou Clubu C od Reeboku je modelka Gigi Hadid. Vpravo: tenisky Reebok, model Club C, 1599 KčFoto: Profimedia.cz, Archiv firmy

Načítám