Hlavní obsah

Stylově na hory: Vyberte si soupravu, ve které zmáknete sjezdovku i návštěvu après ski baru

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete si první týdny nového roku zpříjemnit výletem do hor? Ať už před sebou máte víkend v tuzemsku, nebo třeba vícedenní pobyt za hranicemi, nezapomeňte na kvalitní výbavu. I tu módní! Kam vyrazit pro lyžařské oblečení, které je nejen funkční, ale i stylové?

Článek

Pokud jste na svahy plně vybavené, máte po starostech. V opačném případě vás ale čeká hledání oblečení, které obstojí i v horských podmínkách. Než se pustíte do shánění nových kousků, zamyslete se nad tím, jak moc dané oblečení využijete a kolik času budete na sjezdovkách trávit.

Na kopec i do après ski baru

Pokud se pro vás hory nesou ve znamení kondičních sjezdů a zbývající čas dělíte mezi procházky po okolí a návštěvy après ski barů, nemusíte sahat po té nejvymakanější lyžařské soupravě. Zejména pokud trávíte na horách jen pár dní v roce. Kromě klasických obchodů se sportovní módou můžete nakouknout i do některých řetězců, které nově nabízejí i kolekce s oblečením na hory. Tito výrobci se soustředí především na design, což určitě spousta z vás ocení. Mluvíme o značkách jako je Zara, H&M nebo Oysho, ten má opravdu vydařenou ski kolekci.

Aktivní lyžaři musí být náročnější

Patříte-li naopak ke sportovcům, kteří nedočkavě čekají na ranní spuštění lanovek a ještě přemýšlí, že si střihnou večerní lyžování, nestudujte jen design, ale především parametry daných kousků. Pokud na hory jezdíte pravidelně a můžete si to dovolit, do oblečení zainvestujte – ke kvalitní soupravě se budete vracet dlouhá léta.

Zaměřte se na osvědčené značky se sportovní módou a kromě vodního sloupce (pro aktivnější lyžaře se obecně doporučuje alespoň 5 000 mm) berte v potaz nejen prodyšnost bundy, ale i její konstrukční řešení. Podlepené švy, nastavitelnost manžet i kapuce, protisněhový bederní pás, elastický vnitřní rukáv – to všechno vám dny na sněhu zpříjemní. A mimochodem, po Novém roce startují v obchodech výprodeje, což je skvělý způsob, jak u dražších bund ušetřit tisíce.

Načítám