Hlavní obsah

22 nejstylovějších zimních bund. Od módní klasiky až po kousky ve výrazných barvách

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už sebelepší vlněný kabát nestačí, přicházejí na řadu bundy. Hledáte parťáka, který vás zachrání i v minusových teplotách? Projděte si inspirativní výběr 22 stylových kousků, jenž zahrnuje vatované bundy i poctivé péřovky.

Článek

Považujete je spíš za módní nouzovku? Pak doufáme, že na ně po nahlédnutí do fotogalerie změníte názor. Ano, zateplené bundy jsou sice objemné, ale ve správném podání vypadají opravdu cool. Ve výběru najdete jak klasické vatované bundy, tak i ty, které mají poctivou výplň z peří. Jsou samozřejmě dražší, ovšem lepšího ochránce před zimou si nemůžete přát.

Bundy se nosí v tolika různých obměnách, že je těžké vypíchnout konkrétní trendy. Jsou tu jednak jednoduché bundy, které uspokojí minimalistky, a pak také kousky, jež vynikají výraznými barvami, lesklým povrchem či nápadným potiskem nebo vzorem. Každý model má navíc trochu jiný střih a délku, takže než si ponesete domů ten pravý, budete jich muset pár otestovat.

Nosí se modely do pasu i maxidélky

Poměrně lichotivé jsou kratší bundy do pasu, ty by si měly pořídit zejména milovnice širších kalhot. Kousky v této délce také skvěle doplní outfity, ve kterých hrají hlavní roli delší šaty (třeba úpletové) nebo sukně. Máte-li pocit, že vám svršky do pasu obecně nesedí, zkuste jít do mírně prodloužené délky sahající pod zadek: tyto modely bývají často vybavené šňůrkami v pase a alespoň částečně zachovávají siluetu.

Patříte k věčným zmrzlíkům? Pak se nebojte jít do maxidélky. A ne, k tomu, aby vám dlouhé bundy seděly, nepotřebujete výšku modelky. Paradoxní je, že častokrát jsou lichotivější bundy v plné délce než ty, které končí například pod koleny. Roli samozřejmě sehrává také jejich střih a to, jak moc jsou objemné.

Slušivější obecně bývají dlouhé bundy plněné peřím, které jsou lehoučké a nejsou zevnitř tolik napěchované. Co se týče stylingu, k dlouhým „spacákům“ se nejvíc hodí kalhoty užšího střihu, obléknout pod ně ale samozřejmě můžete i sukně a šaty – a je pak dobré je stylově shodit masivnějšími botami.

22 stylových bund z nových kolekcí

Načítám