Hlavní obsah

Anna Slováčková v plavkách i strie Ashley Graham: Slavné krásky, které učí ženy milovat svá těla

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zpěvačka Ewa Farna vyznává myšlenku body positivity a učí tomu i ostatní. Jde tak zářným příkladem a všem ukazuje, jak by měli přijímat sami sebe, své tělo i svou krásu. Proto nyní na svém Instagramu zveřejnila k Valentýnu další výzvu: stoupnout si před zrcadlo a laskavě se na sebe usmát. Kdo jde do toho s Ewou?

Článek

Dnešní době vládnou sociální sítě, jejichž prostřednictvím každý může nahlédnout do soukromí mnoha lidí, včetně známých osobností. Na jednu stranu je to poměrně jednoduchý způsob, jak komunikovat s fanoušky, na druhou se ale každý musí připravit na tlak okolí i negativní komentáře, které mohou nejedné citlivé duši ublížit.

S kritikou údajné nedokonalosti či s hejty se každý vyrovnává, jak může. Své o tom ví i zpěvačka Ewa Farna, která si našla svoji cestu. Jasně dává najevo všem, že její hodnotu neurčuje okolí. Umí si sama sebe vážit a přijímat své tělo takové, jaké je. Podobně to mají i další celebrity, které se snaží ukázat, jak je důležitá sebeláska, i to, že každé ženské tělo je jiné a každé je krásné. A my jim tleskáme!

Ewa Farna

Ewa Farna se pohybuje v showbyznysu už pěknou řádku let a za tu dobu má za sebou nespočet velkých úspěchů. Přesto stále musí čelit kritice své postavy. V posledních letech se rozhodla bojovat s podobnými hejty i na sociálních sítích a snaží se jít příkladem nejen své generaci v tom, jak by měl člověk vnímat sám sebe.

I teď, na Valentýna, sdílela na svém Instagramu v tomto směru výzvu: „Možná si některé říkáte, zda jste dost dobré, protože nemáte třeba partnera, nebo vám partner nebo vaše okolí nedává dostatečně najevo, že pro ně něco znamenáte. Tak vám chci říct, že člověk si možná má nejdřív vážit sám sebe, vaši hodnotu neurčuje přece okolí. Můj úkol pro dnešek: stoupnout si před zrcadlo a laskavě se na sebe usmát. Kdo jde do toho se mnou?“ My v redakci určitě!

Anna Julie Slováčková

Zpěvačka, herečka i moderátorka Anna Slováčková pochází z umělecké rodiny a v životě to neměla jednoduché. Má už za sebou léčbu rakoviny, neboť v roce 2019 jí lékaři našli zhoubný nádor prsu. Své životní priority má velmi dobře srovnané. Rozhodně ví, že není podstatné řešit, zda je člověk hubenější nebo má zrovna pár kilo navíc, ale že nejpodstatnější je samozřejmě zdraví.

Na svých profilech ukazuje realitu všedních dní, hovořila o své léčbě a nyní se nebojí ukazovat se v plavkách, přestože nemá míry modelky. Ale o to tady přece vůbec nejde. Jak píše u příspěvku, každá postava je krásná, i v plavkách. Hlavně, když je zdravá a tělo funguje, jak má: „Konečně začínám cítit úplně jiný typ sebelásky, než jsem doteď cítila. Stop všem negativním řečem o našich tělech. Love Yourself konečně!“

Ashley Graham

Foto: Profimedia.cz

Nejznámější plus size modelka je velkou propagátorkou body positivityFoto: Profimedia.cz

Má slušnou kariéru jedné z nejznámějších plus size modelek světa, a přesto se často setkává s předsudky či negativními komentáři na svou postavu. Proto i americká modelka Ashley Graham, známá předváděním především spodního prádla, vyznává a propaguje lásku ke svému tělu. Ukáže svou postavu i s celulitidou, těhotenskými striemi nebo povolené břicho po porodu. Perfektně tak dokumentuje dvojí svět: krásně nafocené fotografie modelky v kontrastu svého těla matky malých dvojčat. Obojí bere jako součást sebe sama.

Celeste Barber

Australská komička a hvězda Instagramu Celeste Barber má 9,4 milionu sledujících. Na svém profilu s humorem poukazuje na bizarnost některých uměle dokonalých fotek, vyšroubovaných póz, paroduje i současný ideál krásy. Často ukazuje své tělo ve stejných pózách, kterými se pyšní na sociálních sítích různé modelky a celebrity. Nebojí se srovnávat třeba se světovými modelkami Bellou Hadid, Kate Moss, Kendall Jenner, ale i s herečkou Kate Hudson, podnikatelkou Kim Kardashian či zpěvačkou Rihannou. Možná teprve až díky jejím fotkám mnohým dojde, jak málo má svět modelek a jejich těl společného s realitou.

Melissa McCarthy

S předsudky se ve svém životě setkala i americká herečka a hvězda úspěšného seriálu Gilmorova děvčata Melissa McCarthy. A vzhledem k tomu, že je to také máma dvou dcer, chce jim jít v životě příkladem a pěstovat u nich především zdravé sebevědomí. V roce 2016 řekla v americkém magazínu Redbook, že v zemi vypukla epidemie dívek a žen, které mají ze sebe špatný pocit na základě toho, jak vypadá pět procent lidské rasy. Začíná to už v mladém věku. Jejím poselstvím tehdy bylo, že dokud jsou všichni zdraví, mají si užívat a přijmout jakýkoli typ těla, který mají. Podle herečky si však za spoustu negativního smýšlení mohou ženy samy. Vytvářejí si totiž nezdravé prostředí neustálým srovnáváním a soutěžením mezi sebou navzájem.

Foto: Profimedia.cz

Herečka z Gilmorových děvčat zastává názor, že je dobré mít zdravé sebevědomí. A tomu učí i své dceryFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám