Hlavní obsah

Luxusní domy a jejich bohatí majitelé: Adele má sídlo po Stalloneovi, Kardashian po Crawford

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pro spoustu hollywoodských celebrit je bydlení ve vyhlášené čtvrti znakem bohatství i tradice. Proto kupují přepychové domy na renomovaných místech a vybraných prestižních adresách a často si nemovitosti přeprodávají mezi sebou. Která hvězda showbyznysu koupila dům od Evy Longorie nebo Cindy Crawford?

Článek

Nejluxusnější adresy slavných najdete v jedné z nejbohatších oblastí Kalifornie. Do ní spadají vyhlášená města a čtvrti, které vznikly už na počátku minulého století, když tu vznikala velká filmová studia. Města Beverly Hills a West Hollywood se dvěma čtvrtěmi Los Angeles zvanými Bel Air a Holmby Hills patří dokonce do takzvaného platinového trojúhelníku. Ke zbohatlickým místům se v Los Angeles řadí i přímořské Malibu. Ceny domů se v těchto oblastech šplhají do závratných výšin. Někdy jsou dokonce i celebrity donucené svá sídla s desítkami pokojů prodat. Mezi kupci jsou však často zase další slavní. Které hvězdy bydlí v domě po někom známém?

Kim Kardashian a Cindy Crawford

Dům s červenou střechou a výhledem na Tichý oceán inspirovaný středomořskou architekturou v nejvyhlášenější čtvrti Encinal Bluffs v kalifornském Malibu patří úspěšné podnikatelce Kim Kardashian. Není však první slavnou majitelkou této rozlehlé nemovitosti, za níž zaplatila v září loňského roku zhruba 1,73 miliardy korun.

Před ní dům vlastnila známá modelka Cindy Crawford, která ho se svým manželem nechala v roce 2016 komplet zrekonstruovat. Nachází se zde několik obývacích pokojů a salonků, čtyři ložnice a šest koupelen. Nechybí samozřejmě ani rozlehlá zahrada s terasou a lehátky k odpočinku.

Adele a Sylvester Stallone

Zpěvačka Adele vlastní hned několik nemovitostí. Jednou z nich je i rozlehlé sídlo v lukrativní čtvrti Beverly Hills, které v minulosti říkalo pane herci Sylvesteru Stalloneovi, žil ve vile od 90. let. Na dům si loni v létě vzala se svým přítelem hypotéku v závratné výši 37 milionů dolarů, což je v přepočtu nějakých 806 milionů korun. Dům ji však vyšel celkem na 56 milionů dolarů. Vila má 6 ložnic, 9 koupelen, posilovnu, saunu i obří bar. Nechybí zde ani profesionální divadlo, doutníková místnost, venkovní terasy a bazén. Ten bude určitě bavit i desetiletého zpěvaččina syna, Adele se nedávno zmínila také o tom, že by si s přítelem přáli další dítě.

Richard Gere a Paul Simon

Charismatický herec Richard Gere nekoupil dům v Beverly Hills, ale na druhém pobřeží Spojených států v Connecticutu. Za luxusní nemovitost utratil loni v přepočtu přes 250 milionů korun, ale získal za ně i obří třináctihektarový pozemek. Samotné sídlo, v němž kdysi žil i zpěvák Paul Simon ze slavné dvojice Simon & Garfunkel, má rozlohu 818 metrů čtverečních a nabízí 6 ložnic a 8 koupelen. V obrovské zahradě najdete také bazén a okrasou je přírodní jezírko.

Julie Bowen a Meghan Trainor

V Los Angeles bydlí i sympatická herečka Julie Bowen, která se proslavila především jako představitelka Claire v seriálu Taková normální rodinka. Sídlo v přepočtu za 130 milionů korun koupila od americké zpěvačky a textařky Meghan Trainor, již možná nebudete znát podle jména, ale třeba budete znát její megahit All About That Bass, který do češtiny přezpívala Ewa Farna s textem Boky jako skříň. Zajímavostí je, že tohle sídlo vlastnila ještě předtím i americká herečka a modelka Megan Fox.

2 Chainz a Eva Longoria

V Hollywood Hills se nachází další úchvatný dům, který dříve patřil hvězdě seriálu Zoufalé manželky, herečce Evě Longorii. Nyní je jeho majitelem slavný americký rapper 2 Chainz, který za něj utratil skoro 4 miliony dolarů, což je zhruba 83 milionů korun. A přestože je na hollywoodské poměry vila trochu skromnější, rozhodně nepostrádá kromě klasických pokojů, ložnic a koupelen vymoženosti v podobě domácího kina, baru, venkovní kuchyně s grilem nebo bazén.

Reklama

Načítám