Hlavní obsah

Světlé sako 5× jinak: Vyzkoušejte kombinace, které milují hollywoodské herečky i modelky

Foto: GettyImages.com, Profimedia.cz

Foto: GettyImages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílé či krémové sako patří k bezpečným módním volbám a před nákupem nemusíte dlouze přemýšlet, jestli ho alespoň párkrát do roka sundáte z ramínka. Budete to totiž dělat mnohem častěji! Stejně jako hvězdy, které tento kousek kombinují s kalhotami, sukní i šaty.

Článek

Patří mezi nejužitečnější módní kousky. Skvělou službu udělá sako v černé barvě, hodně si ale vyhrajete i s jeho světlou variantou. Dá se nosit v průběhu celého roku a nejvíc ho využijete na jaře a v létě. V tomto období totiž většina žen sahá po světlejších barvách či hravých odstínech, které bílá skvěle naředí.

Sako můžete přehodit téměř přes jakékoli oblečení: hodí se jak ke kalhotám, tak i sukním, šortkám nebo šatům. O tom, jak skvěle může vypadat v praxi, vás přesvědčí hvězdy. Inspirujete se?

Izabel Goulart miluje kostýmy

Kalhotový kostým je nepřekonatelný. Dá se různě doplňovat, obměňovat a samozřejmě také rozdělit na dva samostatné kusy. Pokud po nějakém pokukujete, zvažte univerzální světlou variantu: v létě po ní budete sahat častěji, než byste řekly. Chcete-li klasický kousek ozvláštnit, přidejte trendy vršek, jako to udělala brazilská modelka Izabel Goulart. Pod sako si oblékla módní šátkový top, který můžete samozřejmě nahradit jakýmkoli jiným potištěným vrškem. Jak si rychle udělat top či šaty ze šátku?

Elsa Hosk a look se sukní

Sako se samozřejmě skvěle hodí také k sukni. Milujete stejně jako modelka Elsa Hosk oversized saka? Vyvažte jejich objem lehkou saténovou sukní nebo kouskem v kratší délce. Podobně světlé kombinace si vyloženě říkají o letní doplňky, jako jsou proutěné košíky nebo slaměné tašky.

Look podle Rosie Huntington-Whiteley

Světlým sakem samozřejmě můžete doladit barevnější sestavy, stejně dobře ale vypadá v kombinaci s podobně laděnými tóny. Inspirovat se můžete třeba britskou modelkou Rosie Huntington-Whiteley, která krémový svršek propojila se světle šedými kalhotami a bílým tílkem. A pásek nevolila černý, ale jemnější hnědý.

Naomi Watts v šatech

Bílé sako má ve své módní sbírce i herečka Naomi Watts, která se nedávno vdala v nádherných krajkových šatech. A i v tomto outfitu hrají šaty hlavní roli: zkombinovala je s delším sakem, které se perfektně hodí i ke kratším modelům. A pokud jste stejně jako tahle sympatická herečka milovnice tenisek, klidně je k sestavě v tomto stylu přidejte.

Večírkové podání Suki Waterhouse

Herečka, která už pár let randí s Robertem Pattinsonem, zaujala svým naprosto jednoduchým večírkovým lookem. Jestli si nelibujete v sukních a šatech, zkuste stejně jako ona vsadit na kombinaci saka (top můžete a nemusíte vynechat) a trendy širokých kalhot. Jste-li schopné se skvěle pobavit i na podpatcích, přidejte i je.

Načítám