Hlavní obsah

Módní ikona Emma Thompson a její pohodlné i elegantní outfity, nejen pro ženy 60+

Foto: Karwai Tang - GettyImages.com

Foto: Karwai Tang - GettyImages.com

Reklama

Má dva Oscary, dva Zlaté glóby, styl, šmrnc a neotřelý módní vkus. Herečka Emma Thompson, která právě oslavila 64. narozeniny, je prostě skvělá. A obdiv si nezaslouží jen její umělecké výkony, ale i originální módní styl. Necháte se touhle dámou s velkým D inspirovat?

Článek

Není snad role, ve které by nezářila! Koneckonců – za drama Rodinné sídlo si odnesla Oscara jako nejlepší herečka v hlavní roli. A kdybyste nevěděli, jak široce talentovaná Emma Thompson je, tak jen připomínáme, že se věnuje i scenáristice a za snímek Rozum a cit si také odnesla zlatou sošku, a to za nejlepší adaptovaný scénář!

Dnes ji ale výjimečně nebudeme obdivovat jako nadanou umělkyni, nýbrž jako dámu, která dennodenně dokazuje, že v jakémkoli věku si lze s módou hrát, být elegantní, originální a zároveň se nevzdávat pohodlí. A co je přitom nejdůležitější? Ať má Emma Thompson na sobě cokoli, vždy je jejím nejlepším „doplňkem“ její zářivý úsměv.

Pohodlný kalhotový kostým

Foto: Profimedia.cz

Premiéra filmu Láska podle plánu. Bílé basic tričko a pohodlné tenisky – to jsou univerzální kousky, které se hodí téměř ke všemu.Foto: Profimedia.cz

Loňský snímek Láska podle plánu je příjemná romantická komedie a tomu Emma Thompson přizpůsobila i svůj premiérový outfit. Volnější kalhotový kostým v pastelové barvě – v kombinaci s pohodlnými bílými teniskami a bílým basic tričkem – byl rozhodně super volba. Působila svěže, ležérně, ale zároveň zvládla být i tak akorát elegantní. Na druhou stranu – od milovnice kalhotových kostýmů všeho druhu, a to herečka bezesporu je, bychom asi ani nic jiného nečekali.

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako a kalhoty Mango, 3198 Kč. Kostým Zara, 2598 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Diesel, 5399 Kč, prodává Vermont. Swarovski, 3950 Kč.Foto: Archiv firem

Černé kalhoty a halenka s vázačkou

Foto: Profimedia.cz

V Mnichově v roce 2018 byla Emma Thompson rozhodně elegantní.Foto: Profimedia.cz

Když v roce 2018 vyrazila Emma Thompson do Mnichova na filmový festival, jistě věděla, že bude přebírat cenu za celoživotní dílo, a tak bylo potřeba vsadit na eleganci a slavnostnější tón. A to se jí rozhodně povedlo, navíc poměrně snadno. Černé kalhoty má doma nejspíš každý, takže stačí jen sehnat elegantní šedivou halenku z jemného materiálu doplněnou vázačkou… A je to! Zda bude mít blůza dlouhý rukáv, nebo zkusíte verzi bez rukávů, je jen na vás. Hravější barva kabelky a výrazné náušnice pak dodají celému modelu potřebný šmrnc.

Foto: Archiv firem

Zleva: Usha, 1987 Kč, prodává Zalando. Shein, 256 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Modivo, 569 Kč. H&M, 399 Kč.Foto: Archiv firem

Fantastické letní šaty

Foto: Profimedia.cz

Takhle můžete vyrazit bez ohledu na věk a vždy budete naprosto in. A přitom se budete cítit stejně pohodlně jako Emma Thompson. Foto: Profimedia.cz

Sice to tak zatím moc nevypadá, ale léto se blíží. A až přijde, určitě oceníte vzdušný, pohodlný model, který užijete jak ve městě, tak na dovolené. Rozhodně se nebojte inspirovat herečkou a jejími volnými bílými šaty, které se dají nosit opravdu po celé léto, a uplatníte je při různých příležitostech. Emma Thompson k nim obula zlaté pantofle, ale věřte, že by vypadaly skvěle i k plátěným teniskám. A slaměná kabelka? Módní hit, který je in už pěknou řádku let, a vypadá to, že se na tom v blízké době nic nezmění.

Foto: Archiv firem

Zleva: Ivon, 635 Kč, prodává Luxusní prádlo. Risa, 1186 Kč, prodává Zalando.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Inuovo, 1229 Kč, prodává Eobuv. CCC, 747 Kč.Foto: Archiv firem

Emma Thompson je skvělá herečka. Vyjmenovat všechny její filmy nelze, ale co třeba Láska nebeská po 19 letech: Jak vypadá Natalie, která uhranula premiéra, a co dělá malý Sam?

Reklama

Načítám