Hlavní obsah

Černé kalhoty pro všechny typy postavy: manuál, ve kterém si najdete ty své

Foto: Alones, Shutterstock.com

Foto: Alones, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otázkou není, jestli si je pořídit, ale které si pořídit. Černé kalhoty patří k základním kouskům, s jejichž pomocí vytvoříte spoustu módních kombinací. A my vám ukážeme nejoblíbenější střihy sezony, ze kterých si zaručeně vyberete. Mimochodem, naprostým hitem budou modernizované zvony.

Článek

Naši filozofii znáte – jen se solidním módním základem má smysl přidávat na trendech a zajímavých prvcích. A černé kalhoty do tohoto basic konceptu jednoznačně zapadají. Dají se nosit jak s uhlazenějšími kousky, tak s těmi ležérními. Spolehnout se na ně můžete 365 dní v roce. Jak se ale neztratit ve změti všech těch střihů? Pojďte je s námi rozebrat, ať víte, co od nich můžete očekávat.

Cigaretový střih

Když nepotřebujete větší korekce a milujete klasiku

Začněme u notoricky známého cigaretového střihu. Kalhoty s rovnými nohavicemi se do šatníku hodí všem ženám, které mají poměrně symetrickou postavu bez výraznějších disproporcí, a to bez ohledu na konfekční velikost. Pokud natrefíte na kus, který vám sedne, neváhejte – tato klasika se jen tak nosit nepřestane.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty H&M, 699 KčFoto: Archiv firmy

S důrazem na pas

Když nemáte žádné břicho

Pokud se můžete chlubit útlým pasem, byla by věčná škoda na něj neupozornit. Kalhoty s vyšším sedem svědčí majitelkám drobných postav a vhodné jsou také pro siluetu přesýpacích hodin (jak by ne) i hrušku. Silnější stehna ani boky těmto kalhotám nevadí, pakliže ale máte plnější střed těla, dost možná vám vyhovovat nebudou.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Zara, 799 KčFoto: Archiv firmy

Široké nohavice

Když máte chlapeckou postavu

Láká vás trend kalhot se širokými nohavicemi? Máme pro vás dobrou i špatnou zprávu. Pozitivní je, že tento střih najdete v tolika drobných obměnách, že si má šanci vybrat většina z vás. A to negativum? Pokud nemáte rovnou, chlapecky tvarovanou postavu, pro kterou jsou podobné kalhoty jako dělané, budete se muset obrnit trpělivostí a zkoušet. Experimentujte se sedem, materiálem i šířkou samotných nohavic. S výraznými křivkami, které jasně danou linii kalhot narušují, je to upřímně o něco složitější.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty s.Oliver, 1679 KčFoto: Archiv firmy

S elastickým pasem

Když máte postavu typu jablko se silnějším středem těla

Hledáte kalhoty, které by se hodily na vaši postavu s větším bříškem? Tady jsou. Pro ženy se silnějším středem těla jsou ideální především modely s elastickým pasem. Tento detail udělá opravdu hodně – kalhoty se uzpůsobí vašemu pasu a nebudou vás nikde nelichotivě přeřezávat. U podobných modelů si pak můžete dovolit zastrčit vršek do kalhot. Střih nohavic už volte podle typu své postavy – většina jablek má štíhlejší nohy, kterým svědčí i užší varianty.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty NA-KD, 1150 KčFoto: Archiv firmy

Typ jogger

Když milujete pohodlí a ležérní styl

Řeč není přímo o teplácích, ale o kalhotách, které je svým provedením připomínají. Super pohodlné joggery mají v pase charakteristické šněrování, díky čemuž působí více ležérně. Pokud jste s tímto faktem v pohodě, určitě si je oblíbíte. A pozor, i tento módní tip ocení ženy s postavou jablko. I jogger kalhoty mají totiž pas, který se vašim proporcím přizpůsobí.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Mango, 599 KčFoto: Archiv firmy

Úzké s rozparky

Když chcete ukázat nohy v plné kráse

Preferujete kalhoty užšího střihu? Pořiďte si trendy variantu s rozparky. Nosit je přitom můžete už teď – stačí, když přidáte kotníkové, ideálně kontrastní boty. Ne že by si tyto střihy nemohly dovolit i ženy s větší konfekční velikostí, jen si dejte pozor, aby byl materiál dostatečně pevný a lehce pružný, potažmo aby vám kalhoty dobře seděly v pase.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty C&A, 740 KčFoto: Archiv firmy

Zvony 2022

Když vás baví retro

Hitem sezony jsou jednoznačně flared střihy s rozšířenými konci nohavic. Do šedesátkových zvonáčů ale mají daleko. Moderní varianta je přeci jen umírněnější a celkově užší. Pokud mají kalhoty vyšší pas jako v tomto případě, umí navíc pěkně prodloužit nohy. Svědčit budou hruškám i přesýpacím hodinám, otestovat je ale můžete všechny. S křivkami si tyhle kalhoty docela dobře rozumí.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Next, 555 KčFoto: Archiv firmy

Zkrácená verze

Když jste vyšší a máte rády podpatky

Na jaro se můžete vyzbrojit i zkrácenou verzí flared kalhot, která už je ale o něco méně milosrdná. V této délce opticky trochu ubere na centimetrech, takže pokud jste malé postavy, raději se jim vyhněte, nebo máte-li kratší nohy, trvejte na vyšším pase (pozor, pokud ho překryjete trikem, je vám úplně k ničemu). A nezapomeňte na podpatky. Další kontraindikace tu ale nejsou a střih bude stejně jako ten předchozí sedět i hruškám a přesýpačkám.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Reserved, 799 KčFoto: Archiv firmy

Nejste si jisté, jaký druh postavy máte? Dáme vám pár otázek, a budete mít jasno.

Související témata:

Načítám