Hlavní obsah

Proměna čtenářky Alžběty: Jako o šedé myšce už o sobě mluvit nemůže!

Foto: Eva Malúšová

Čtenářka Alžběta před proměnou Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmdesátiletá Alžběta na sobě celý život šetří. Vlasy si barví sama a stříhat se chodí k žákyním z kadeřnického učiliště. Den, kdy se o ni staral tým profesionálů, si užila opravdu naplno a výsledek ji dojal k slzám. Šedá myška, ke které se před proměnou přirovnala, byla tatam.

Článek

Paní Alžběta, dnes už v důchodu, vystřídala za svůj život celou řadu prací a akční je dodnes. Ráda cestuje, fotí, čte, miluje přírodu a svou rodinu. Je hrdou čtyřnásobnou babičkou, na výchovu svých dvou dětí ale byla kdysi sama. „Jako samoživitelka jsem na sobě vždycky šetřila. A asi mi to trochu zůstalo,“ napsala nám s tím, že by se moc ráda svěřila do péče profesionálů a nechala se proměnit.

Medový odstín a módní patka

S Alžbětou jsme se sešli v pražském salonu New You, kde se jí ujala kadeřnice Natálie Částová. A shodli jsme se na jednom – na to, že si Alžběta zesvětluje vlasy sama, nevypadaly vůbec špatně. Kadeřnice přitom byla jednoznačně pro zachování světlé barvy. „Pro klientku je opravdu ideální a také praktická i co se údržby týče. Šedý odrost není u světlé barvy tak viditelný,“ zhodnotila s tím, že barvu čtenářce profesionálně vylepší a dotáhne k dokonalosti. V délkách byla totiž místy tmavší. Kadeřnice vlasy prosvětlila precizní technikou airtouch, která působí velmi přirozeně, a vršek naopak lehce ztmavila. Kolem obličeje nechala vlasy světlejší a natónovala je medovým blond přelivem.

Co se týče délky vlasů, ani tu radikálně nezkracovala, účes ale prostříhala a vylepšila ho svěží patkou. A rovnou Alžbětě předvedla instruktáž, jak ji rychle a efektivně vyfoukat.

Foto: Eva Malúšová

Kadeřnice vlasy zesvětlovala technikou airtouch, kdy se jednotlivé pramínky neoddělují hřebenem, ale profouknou se fénem. Následovalo ještě tónování do medového odstínu Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vlasy pak lehce sestříhala a v přední partii vytvořila patkuFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vyfoukat a je hotovoFoto: Eva Malúšová

Lehký make-up

Alžběta se líčí jen minimálně a pro jemný make-up se rozhodla i vizážistka Linda Chudomelová. Čtenářka snila o delších řasách, tak jí vizážistka přání splnila a nalepila řasy na horní víčka. Aby výsledek vypadal maximálně přirozeně, nakombinovala dvě různé délky trsů. Make-up pak volila co možná nejlehčí, zdůraznila obočí a vybrala rtěnku, která ji rozzářila. Když se Alžběta uviděla v zrcadle, dojetím se jí leskly oči.

Foto: Eva Malúšová

Vizážistka Linda Chudomelová vytvořila pro Alžbětu lehké, jemné líčeníFoto: Eva Malúšová

Černou nahradily barvy a světlé odstíny

Poslední kroky směřovaly ke stylistce Ireně Vokrojové, která si pro čtenářku připravila několik outfitů. Protože má Alžběta ráda denim, nezapomněla do výběru přidat džíny, volila ale bílou variantu a moderní střih mom fit. K nim přišlo výrazné zelené sako, které ji doslova rozzářilo. Druhým outfitem byly delší květované šaty, které stylistka doladila nude lodičkami a páskem pro dotvarování siluety. Proměněná čtenářka si vyzkoušela i spojení džínové košile se saténovou sukní, a aby byl komplet lehce nositelný, stylistka k němu přidala tenisky. Alžběta byla z celé proměny nadšená a znovu se ukázalo, že k velké změně není nutně potřeba radikálních kroků.

Náš tým

  • Vlasy - Natálie Částová, kadeřnický salon New You. Adresa: Osadní 1474/2, Praha 7, www.newyou.cz, @newyoucz
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Styling - Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám