Hlavní obsah

Neuvěřitelná proměna! Martin zhubl 50 kilo a nechal si udělat plastiku břicha. Je z něj model

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákroky plastické chirurgie už nejsou pomocníkem jen pro ženy, které chtějí vypadat co nejlépe. Využívají je i muži – jako například Martin, kterému pomohla udělat tečku za změnou, při které zhubl 50 kilo!

Článek

Martin (30) míval nízké sebevědomí, a to hlavně kvůli své nadváze. Rozhodl se s tím něco udělat. Začal pravidelně posilovat a běhat. Upravil jídelníček a váha začala padat dolů. Z původních 110 zhubl na 60 kg. I když z toho měl krásný pocit, měl stále na mysli to, že pod tričkem schovává „něco“, co mu připomíná minulost. Pochopil, že se bez pomoci odborníků neobejde.

Styděl jsem se svléknout

„Představa, že bych s dětmi šel na koupaliště, byla traumatizující a v podstatě to nepřicházelo v úvahu. Měl jsem v sobě blok sundat si tričko,“ svěřil se Martin. Poté, co výrazně zhubl, trápila ho nejvíc nadbytečná kůže na břiše. Bránila mu si užít novou postavu, ale i v dalším cvičení. Proto se rozhodl oslovit plastického chirurga.

Martin přiznává, že měl ze zákroku obavy, ovšem stačila první návštěva na klinice Medicom Clinic a bylo po strachu. „Od první chvíle jsem se tam cítil výborně. Primář Pavel Horyna mě ujistil, že můj problém vyřeší abdominoplastika. Důkladně mi vysvětlil, jak bude probíhat a na co se mám připravit, což mne zbavilo jakýchkoli obav,“ popsal své dojmy.

„Pan Martin zhubl během tří let 50 kg, což je obdivuhodné. Na konzultaci přišel již se sportovní postavou, ale vzhledem k množství redukovaného tuku mu v podbřišku zůstal kožní převis, který maskoval oblečením. Pochopitelně mu překážel v osobním, intimním i sportovním životě. Jako řešení jsem doporučil abdominoplastiku,“ říká plastický chirurg MUDr. Pavel Horyna.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Martinovi se podařilo zhubnout 50 kilo, ale k úplné spokojenosti potřeboval ještě pomoc plastického chirurgaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Bolest se nedostavila

Jelikož Martin nesnáší moc dobře bolest, měl lehké obavy z toho, co bude těsně po operaci. Mile ho překvapilo, když se bolest nedostavila. „Kdybych neměl zavázané břicho, opravdu bych si myslel, že jsem zákrok ani nepodstoupil,“ řekl Martin a jedním dechem pochválil personál, díky kterému prý zažil opravdu nadstandardní péči.

S průběhem i výsledkem zákroku byl spokojen i operatér: „Při operaci jsme odstranili nejen podkožní lalok, ale navíc jsme břicho zpevnili, takže je ploché a pevné. Zákrok připomíná pouze jizva kolem pupku a tenká jizva v podbřišku, která je ukrytá ve spodním prádle.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Kožní převis, který zůstal po zhubnutí, díky abdominoplastice zmizelFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Břicho ploché jako nikdy

Hojení po operaci břicha probíhalo zcela bez komplikací a bez bolesti. Při prvním převazu byl Martin doslova v šoku - břicho bylo ploché jako nikdy. A dokonce marně hledal jizvu. Až pak si uvědomil, že to je jen tenká čára vespod břicha. „Byl jsem neskutečně šťastný. Už po měsíci jsem se mohl, po dohodě s lékařem, vrátit do práce a po šesti týdnech i k lehkému cvičení,“ říká Martin.

Užívám si nové tělo i vyšší sebevědomí

„Je to pocit, který jsem nikdy předtím nezažil,“ těší se Martin z výsledku operace břicha. Konečně si může vzít upnuté tričko a vybírat oblečení, které se mu líbí. Nemusí se v ničem omezovat. Nejvíce se změnil jeho pohled na sebe samotného, což pozitivně ovlivnilo celý jeho život. Vyšší sebevědomí se projevuje v osobním i pracovním životě.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Martin je z výsledku operace nadšený a konečně může bez sebemenšího studu vystavit výsledek svého snažení – dokonale vypracované břichoFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Abdominoplastika nejen pro ženy

Hodně mužů si stále myslí, že plastická chirurgie je převážně určena pro zkrášlování žen. Ale už dávno tomu tak není. I pánové mají právo se cítit dobře a být se sebou spokojeni. Ten pocit znovu nalezeného sebevědomí je totiž k nezaplacení.

A právě abdominoplastika je toho dobrým příkladem. Často je řešením pro ženy, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny. „Druhou skupinou jsou klientky, ale i klienti, kteří jsou na tom jako Martin - tedy po výrazné redukci hmotnosti. Smyslem abdominoplastiky není odstranění nadbytečné kůže a podkožního tuku, ale zpětné sešití podélných břišních svalů k sobě. Často bývá nutný posun pupku směrem nahoru. Většinou, zejména ve spojení s liposukcí, je efekt abdominoplastiky velmi výrazný, a to u žen i mužů,“ vysvětluje prof. MUDr. Pavel Brychta, CSc., plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Načítám