Hlavní obsah

Mikádo po bradu: Je šik, nadčasové a dokáže omladit! Inspirujte se u celebrit, jak ho nosit

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlasy mohou být po létě unavené a zničené. Toužíte po změně? Ostříhejte je po bradu a vykročte do podzimu s pravým francouzským mikádem. Komu (ne)bude slušet?

Článek

Vlasy střižené do rovného mikáda pod uši nebo na úrovni brady… Prostě vlasy jako Francouzka! I když se možná jedná už o klišé, nic to nemění na tom, že tenhle účes dodá nositelce na eleganci a šik stylu. Navíc zdůrazní rysy obličeje a prodlouží krk. Kdo si takové mikádo může dovolit a u koho se inspirovat?

French bob

O mikádu by se těžko dalo tvrdit, že jde o nový trend. Zlatý věk si zažilo už ve 20. letech, kdy nabývalo na popularitě. Jen si vzpomeňte na scény z filmu Velký Gatsby, který se odehrává v právě v této dekádě. Krátké mikádo doplněné ofinou je hravé, přidrzlé, ale zároveň sofistikované. A abyste dosáhli současného trendy vzhledu, ofina by měla být trochu delší, jakoby přerostlá, a rozdělená uprostřed. Neměly by chybět také ledabylé vlny a objem.

Foto: , Profimedia.cz

Carey Mulligan ve filmu Velký Gatsby (2013)Foto: , Profimedia.cz

Jak vybrat a upravit mikádo

Dobrá zpráva je, že mikádo může slušet každému, záleží na délce a na stylingu. Účes dostane jiný nádech, pokud vlasy vyžehlíte a rozdělíte pěšinkou uprostřed, nebo je třeba hodíte na stranu a sem tam navlníte. Jde o to, vybrat úpravu, která nejlépe doplní vaše rysy a celkový styl.

A základní vodítko pro výběr vhodného mikáda? Kontrast. Má-li váš obličej spíš jemnější rysy, pak se nemusíte bát rovného a uhlazeného mikáda. Pokud máte spíš hranatou čelist a ostřeji řezané rysy, zvolte raději trochu delší mikádo pod bradu a sestříhanou ofinu – curtain bangs.

Jemné a kudrnaté vlasy je šikovné mít trochu sestříhané, díky tomu vám pak úprava nezabere tolik času a účes bude vypadat dobře za každé situace. Pokud bojujete s plihnoucími vlasy a ztrátou objemu, vaším nepostradatelným přítelem by se měl stát texturizační sprej nebo suchý šampon. Pár stříknutí a máte nedbalé vlasy – přesně „jako Francouzka“.

Naomi Watts

Blonďatá herečka, nejlepší kamarádka Nicole Kidman, je mikádu věrná už nějakou dobu. Nosí ho navlněné, na stranu nebo i vyfoukané dorovna s pěšinkou uprostřed. Nutno dodat, že právě tento styling ji velmi omlazuje. A navíc, před pár dny se rozhodla vlasy ještě víc zkrátit, jak na Instagramu prozradil její kadeřník. A vypadá to perfektně!

Foto: Profimedia.cz

Naomi Watts nejčastěji nosí vlasy rozdělené uprostřed pěšinkou Foto: Profimedia.cz

Lucy Boynton

Herečka známá především díky filmu Bohemian Rhapsody (2018) nosí mikádo nepřetržitě. Jednou s ofinou, podruhé bez. Užívá si jak elegantní styling s hladkými vlnami, tak i vlasy vyfoukané do rovna.

Foto: Profimedia.cz

Jednou ofina, jednou patka nebo pěšinka uprostřed. Lucy Boynton si s mikádem ráda hraje a využívá jeho rozmanité stylingové možnostiFoto: Profimedia.cz

Taylor LaShae

Inspiraci podle známé francouzské módní influencerky jsme nemohli vynechat. Střih jejího účesu a nedbalý styling jsou opravdu skvostné.

Foto: Profimedia.cz

Také Taylor LaShae ovládá jednoduché proměny mikáda pro různé příležitostiFoto: Profimedia.cz

Kaia Gerber

Modelka, dcera slavné Cindy Crawford, nosila takové mikádo už před dvěma lety, ale nic to nemění na faktu, že je stále in. Rovné, nebo lehce navlněné – obojí vypadá božsky.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to Kaie Gerber slušelo před časem. Dnes už nosí vlasy trochu jinak, ale stále inspirujeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám