Hlavní obsah

Nejkrásnější jarní šaty pro všechny postavy: 30 modelů pro větší bříško i silnější stehna

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno má svůj konec a zdárně k němu spěje i letošní zima. Také se už vidíte v jarních šatech? Pojďte si tu představu trochu zkonkretizovat, ať už máte jakoukoli postavu. Vytipovali jsme pro vás tři desítky modelů z nových kolekcí a rovnou vám i poradíme, které se budou hodit právě pro vaši siluetu.

Článek

Pokud nemáte s výběrem šatů problém, klidně jednotlivé kategorie ignorujte a rovnou scrollujte. Pakliže ale pravidelně tápete a máte pocit, že vám žádný střih nesvědčí, nejprve se začtěte. Nevíte-li, do které kategorie se zařadit, otestujte se a nezapomeňte, že neexistuje špatná postava – jen nevhodně zvolené oblečení.

Přesýpací hodiny

Symetrická postava s žensky klenutými boky a užším pasem je považována za ideál, a i když se to může zdát nespravedlivé, obléká se ze všech typů nejsnadněji. Když ženy s podobnou siluetou přiberou, váha se rozkládá spravedlivě a nevznikají tak výrazné disproporce, které by bylo potřeba korigovat. Máte-li postavu přesýpacích hodin, snažte se vyzdvihnout vaši silnou stránku – krásný pas. Zásobujte se šaty, které jsou projmuté nebo je přímo doplňuje pásek. Pokud chcete své křivky ukázat naplno, pořiďte si šaty obepínající postavu. Třeba ty úpletové!

Foto: Archiv firem

Zleva: Guido Maria Kretschmer, prodává About You, 1499 Kč; Next, 2005 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: United Colors of Benetton, 2599 Kč; Next, 1505 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear LAB, 2399 Kč; H&M, 1499 Kč.Foto: Archiv firem

Jablko

Postava s plným středem těla se musí oblékat chytře, dobrou zprávou ale je, že šaty tomuto typu vyloženě svědčí. „Jablka“ totiž mívají problematické břicho vykompenzované štíhlýma nohama. Sázkou na jistotu jsou proto kratší (a pro každého to může znamenat něco jiného) šaty volnějšího střihu, které jsou navíc momentálně trendy. Pokud máte raději definovanou siluetu, vybírejte si šaty s přídavným, ideálně měkkým, látkovým páskem, které jdou stáhnout přesně podle potřeby. Košilové šaty jsou sázkou na jistotu.

Foto: Archiv firem

Zleva: COS, 1860 Kč; Vero Moda, prodává About You, 1709 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: MRS & HUGS, prodává Breuninger, 3250 Kč; Darling Harbour, prodává Breuninger, 2500 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Saint Tropez, prodává Zalando, 2160 Kč; C&A, 710 Kč.Foto: Archiv firem

Hruška

„Hruška“ má zase jiné rozložení sil. Zatímco břicho mívají její majitelky bezproblémové, tuk se jim nejvíce ukládá na bocích a stehnech. Spodní polovina těla bývá silnější, jejich devízou je ale útlý pas. U této postavy se nejvíce osvědčí šaty s áčkovou sukní a ideálně vždy alespoň lehce projmutým pasem. Křivky ale není nutné na sílu schovávat – díky rovnému bříšku jim velmi lichotí i obepnutější šaty, které ženskou siluetu krásně vykreslí.

Foto: Archiv firem

Zleva: Guido Maria Kretschmer, prodává About You, F&F, 749 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Only Carmakoma, prodává Zoot, 1149 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1499 Kč; Lindex, 1499 Kč.Foto: Archiv firem

Obrácený trojúhelník

Široká ramena, trup a k tomu nevýrazný pas a boky. Pokud máte siluetu, která se směrem dolů zužuje, vsaďte na šaty s klasickými vršky (véčkový výstřih dělá divy) a pozornost směřujte spíše ke středu těla a dolů. Dobrým tipem jsou šaty s jakýmkoli vertikálním směřováním a skvěle fungují i rozparky. „Prodat“ se vyplatí také útlý pas.

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 3295 Kč; Reserved, 1099 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Redi Fashion, prodává Zalando, 3277 Kč; United Colors of Benetton, prodává Modivo, 1252 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč; Colorful Rebel, prodává Breuninger, 2220 Kč.Foto: Archiv firem

Obdélník

Rovná postava s absencí výraznějších křivek se dá charakterizovat jako obdélníková. Pokud ji chcete pomocí oblečení vytvarovat, berte jakékoli šaty, které mají něco navíc. Mohou to být volánky, balonové rukávy, ale i jakákoli asymetrie. Máte-li větší konfekční velikost a podobných efektů se bojíte, vsaďte na staré dobré zavinovací střihy nebo alespoň šaty s projmutým pasem či rovnou páskem. I to se počítá!

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč; Mango, 1999 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, prodává Modivo, 1710 Kč; Mango, 1599 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 1170 Kč; Rage Age, prodává Modivo, 2281 Kč.Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám