Hlavní obsah

Nejjednodušší způsob, jak si prosvětlit vlasy? Scandi hairline a face framing

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ideální barva na konci léta? Využijte vyšisovaných vlasů a ještě je podpořte díky melírům okolo obličeje. Seznamte se s trendem scandi hairline nebo face framing. Pojďte s námi rozplést toto na první pohled složité názvosloví a užít si blonďatějších vlasů!

Článek

Uvažujete nad vlasovou změnou? Většinou to tak na konci léta bývá, vlasy jsou vyšisované ze sluníčka a máme potřebu s nimi něco provést. Nechte se proto inspirovat trendy scandi hairline nebo face framing. Díky těmto zesvětlovacím metodám získáte blonďatější hřívu bez velkého odbarvování i výraznější a rozzářený obličej. No není to paráda?

Trendy vlasy jako Skandinávky

Scandi hairline čerpá od Skandinávek a jejich přirozeně blond vlasů, když je mají vyšisované sluníčkem. Přesně tohoto efektu můžete docílit v kadeřnickém křesle, i když nemáte tak zlatavou hřívu jako obyvatelky severských zemí. Cílem je zesvětlit jemné vlásky okolo celého obličeje.

Nesmějí být vidět velké přechody a ani nejsou cílem silné a výrazné pruhy. Vlasy jsou kolem tváře jakoby prožíhané a celkově vytvoří světlejší barvu, aniž byste musely podstupovat melírování celé hlavy. Hodí se pro ty z vás, které jsou už nyní víceméně blond a touží po zářivějším odstínu a neviditelném odrostu - tedy jako kdyby byla zářivá blond vaše vlastní.

Pokud máte vlasy hnědé a toužíte po prosvětlení, nabízí se jako lepší varianta face framing neboli contouring, to znamená zesvětlit jen pár pramínků, nikoliv tzv. baby vlásky podél celého čela. Nemusí jít také o vyloženě platinovou blond - celkový efekt zesvětlení by měl být o jeden nebo dva odstíny, než je vaše současná barva vlasů.

Moje zkušenost se scandi hairline

  • S blond proužky si pohrávám už nějaký ten rok, někdy mám vlasy blondatější, někdy tmavší díky hnědému přelivu. Teď na konci léta a po týdnu u moře mám vlasy nejsvětlejší a rozhodla jsem se to podpořit právě pár proužky okolo obličeje pro alespoň malou změnu, ať to budeme nazývat scandi hairline nebo face framingem.
Foto: Lucie Švirková

Díky tomu, že jsou přechody takřka neznatelné, vám vydrží nová barva pár měsíců, bude přirozeně odrůstat a pořád to bude vypadat dobřeFoto: Lucie Švirková

A co od takové procedury čekat? Záleží, zda jdete jen na proužky, na prosvětlení celé hlavy nebo jako já - na doplnění světle hnědých odrostů a lehké prosvětlení předních partií. Celé barvení, sušení i foukání zabralo dvě hodiny. Nejdřív se natřela barva ke kořínkům a mezi tím vzala kadeřnice do ruky štětec a začala kouzlit. Méně je více, tudíž se natírají jen velmi slabé pramínky a různě cik cak, aby byl výsledný efekt přirozený a jako od sluníčka - v tom je to kouzlo!

Načítám